همکاران سیستم: شرکت گارتنر از رشد ۷/ ۵ درصدی بازار نرم‌افزارهای کسب و کار در سال ۲۰۱۴ خبر داده و گفته است بازار میان‌افزارها و زیرساخت‌های اپلیکیشن نیز به ۸/ ۲۳ میلیارد دلار رسیده است. شرکت پژوهشی گارتنر در گزارش جدیدی به بررسی بازار میان‌افزارها و زیرساخت‌های لازم برای اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های کاربردی پرداخته و اعلام کرده است بازار این محصولات در سال ۲۰۱۴ با ۸/ ۸ درصد به ۸/ ۲۳ میلیارد دلار رسیده است. این شرکت همچنین اعلام کرده است بازار کل نرم‌افزارهای کسب‌و‌کار نیز از ۵/ ۴۰۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ به ۶/ ۴۲۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است که این افزایش به معنای رشد ۷/ ۵ درصدی درآمدهای عرضه‌کنندگان نرم‌افزارهای کسب‌و‌کار است.

بر اساس برآوردهای گارتنر، در سال ۲۰۱۴ بخش عمده بازار میان‌افزارها و زیرساخت‌های اپلیکیشن (AIM) در اختیار شرکت‌های IBM، اوراکل، مایکروسافت، سیلزفورس و سافت ویر ای جی (Software AG) بوده است. این پنج شرکت در مجموع بیش از ۵۳ درصد از کل درآمدهای این بازار را به خود اختصاص داده‌اند و سهم بقیه شرکت‌ها در مجموع کمتر از ۴۷ درصد کل بازار بوده است. در این میان شرکت IBM که لقب برترین عرضه‌کننده این بازار را از آن خود کرده است صاحب ۱/ ۲۹ درصد از کل درآمدها است.

فابریزیو بسیکوتی، یکی از مدیران پژوهشی گارتنر درباره روند حاکم بر بازار میان‌افزارها و زیرساخت‌های اپلیکیشن گفته است: بزرگ‌ترین فروشندگان میان‌افزارها و زیرساخت‌های اپلیکیشن از سوی عرضه‌کنندگانی مثل سیلزفورس و SAP به چالش طلبیده شده‌اند. از طرف دیگر، به موازات اینکه ارزش فعالیت‌های مرتبط با فناوری پردازش ابری در این حوزه روز به روز آشکارتر می‌شود، بسیاری از عرضه‌کنندگان PaaS (عرضه پلت‌فرم در قالب خدمات)، از جمله گوگل، اینفورماتیکا، Engine و... موانع جدیدی بر سر راه بازیگران قدیمی‌تر این بازار ایجاد می‌کنند. گزارش گارتنر همچنین نشان می‌دهد شرکت سیلزفورس در سال ۲۰۱۴ بهترین عملکرد در این حوزه را داشته است، چرا که توانسته است با یک نرخ رشد ۵۵ درصدی حرکت کند و سهم خود از این بازار از ۴۷۷ میلیون دلار در سال ۲۰۱۳ را به ۷۴۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ برساند و رتبه چهارم را از آن خود کند.

فابریزیو بسیکوتی در مورد اهمیت بازار این محصولات گفته است: نقش میان‌افزارها و زیرساخت‌های اپلیکیشن به عنوان یکی از عوامل توانمندساز در حوزه معماری خدمات‌محور تثبیت شده است. این محصولات رفته‌رفته به یکی از فناوری‌های بنیادین در حوزه‌هایی از قبیل داده‌های کلان، تحلیل‌گرها، پردازش ابری و... تبدیل می‌شود. وی همچنین گفته است: این محصولات به یکی از نیازهای اساسی کسب و کارهایی تبدیل می‌شود که قصد استفاده از فناوری اینترنت اشیا را دارد.