بازگشت بن لادن پس از 4 سال
بن لادن پس از 4 سال بازگشته است. این بار نامه‌های او، علایق او و ارتباطات اوست که توسط پنتاگون فاش شده است. چهار سال پس از اینکه بن لادن در ابیت آباد توسط نیروهای آمریکایی شکار شد، گمانه‌زنی‌های فراوانی در مورد نحوه شکار بن لادن و اسراری که وی به همراه داشته، مطرح شده بود. در این اواخر اما، سیمور هرش، روزنامه‌نگار- محقق آمریکایی ادعاهایی مطرح کرده بود که کل روایت آمریکایی شکار بن لادن را زیر سوال برده بود. پنتاگون نیز برای پاسخگویی به ادعاهای سیمور هرش، در نخستین قدم اقدام به آشکارسازی نامه‌های بن‌لادن می‌کند.
به نوشته سایت سی ان ان، به تازگی مجموعه‌ جدیدی از اسناد،‌ مکاتبات و اطلاعاتی که از مخفیگاه اسامه بن‌لادن در زمان حمله به او به دست آمده بود،‌ توسط مقامات آمریکایی منتشر شده است. این مجموعه در ۱۰۳ صفحه به انگلیسی ترجمه شده و شامل اطلاعاتی است درباره کتاب‌ها و مقالاتی که بن‌لادن در آن زمان مطالعه می‌کرده و همچنین نامه‌ها و مکاتباتی که از میان ۸۰ سند به‌دست آمده است. «راهنمای مختصر شناخت اسلام»، «ظهور و سقوط قدرت‌های بزرگ» نوشته پل کندی، ‌مورخ بریتانیایی و همچنین «جنگ‌های اوباما» نوشته باب وودوارد از جمله کتاب‌هایی هستند که در مخفیگاه بن لادن وجود داشته است.
بخش‌هایی از این مجموعه هم به دست‌نوشته‌های بن لادن مربوط می‌شود که پس از کشتن او در خانه‌اش در «ابیت آباد‌« پاکستان توسط نیروهای آمریکایی کشف شده بود. این اطلاعات همچنین حاوی جزئیاتی درباره مذاکرات انجام شده میان القاعده و متحدان آن در طالبان پاکستان و همچنین نمایندگان دستگاه اطلاعاتی پاکستان است. در میان این اسناد تعدادی از مکاتبات بن لادن و درخواست‌های عضویت در القاعده هم به چشم می‌خورد. بن لادن در یکی از نامه‌ها که در تاریخ 15 اوت 2008 خطاب به یکی از همسرانش نوشته، توصیه‌هایی در مورد مراقبت از فرزندانش به او کرده و آورده است: «اگر بعد از من خواستی با فرد دیگری ازدواج کنی، از نظر من ایرادی ندارد، اما بدان من واقعا دوست دارم که تو در بهشت هم همسر من باشی و زنانی که دو بار ازدواج کرده‌اند در روز قیامت خدا به آنها تنها حق انتخاب زندگی با یکی از همسرانشان را می‌دهد.» بن لادن همچنین در نامه دیگری که در تاریخ 7 اوت 2010 و پس از ماجرای افشاگری‌های ویکی لیکس نوشته است از اعضای القاعده در افغانستان و پاکستان که به زبان انگلیسی تسلط دارند خواسته تا متن این اسناد افشا شده را به دقت ترجمه کنند.
او در بخشی از این نامه نوشته است: «این اسناد بیانگر استراتژی دشمن برای مقابله با ما در منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم است. وزیر دفاع آمریکا گفته انتشار این اسناد تاثیر منفی در جنگ آنها خواهد داشت.» در یکی از این نامه‌های کشف شده، بن لادن به واسطه معاونش از اعضای القاعده خواسته است که روی مبارزه با آمریکایی‌ها تمرکز داشته باشند و توان خود را صرف درگیری با نیروهای محلی نکنند. همچنین در نامه‌ای دیگر تاکید شده که اطلاعات مهم و حساس از طریق ایمیل رد و بدل نشود و این کار تنها از راه پیک‌های مطمئن القاعده صورت پذیرد. بن لادن در این باره نوشته است: «ما باید فرض کنیم که دشمن همه این مکاتبات ما از طریق ایمیل را می‌بیند و می‌خواند؛ به همین خاطر باید تنها اطلاعاتی را از طریق ایمیل رد و بدل کنیم که با خوانده شدن آن توسط دشمن ضربه‌ای به ما وارد نشود. نباید به ایمیل اعتماد داشت چون اطلاعات رمز‌گذاری شده است.»
در یکی دیگر از نامه‌ها هم بن لادن به خانواده‌اش که گفته می‌شود مدتی در ایران به سر می‌بردند، توصیه کرده است که به ایرانی‌ها اعتماد نکنند زیرا و این احتمال وجود دارد که مقامات ایرانی در میان وسایل آنها ابزار جاسوسی کار گذاشته باشند. در این مجموعه منشر شده، علاوه بر ترجمه اسناد و مدارک،‌ تصاویر اصلی برخی از اسناد هم به زبان عربی گنجانده شده است. بن لادن در دوم ماه می‌2011 در یک عملیات فوق‌سری نیروهای ویژه امنیتی آمریکا در خانه امن خود در منطقه ابیت آباد پاکستان کشته شد و سپس اعلام شد که جسد او به اقیانوس هند انداخته شده است.
روایت سیمور هرش از مرگ بن لادن
سیمور هرش تاکنون در عرصه تحقیقات خبری دست به کارهای بزرگی زده است. او در ماجرای شکار بن لادن نیز دست به کار شده و روایت آمریکایی شکار بن لادن را زیر سوال می‌برد. دولت آمریکا در دوم مه 2011 اعلام کرد که اسامه بن لادن طی عملیات کماندوهای این کشور به یک مجتمع ساختمانی در حومه شهر ابیت‌آباد در شمال غرب پاکستان کشته شد.
واشنگتن همواره تاکید کرده که عملیات پیدا کردن و کشتن اسامه بن لادن کاملا تحت نظر آمریکا بوده است و مقامات پاکستانی در آن هیچ نقشی نداشته‌اند.
اما هرش در مقاله خود که در نشریه (London Review of Books) منتشر شده گفته است که مقامات ارشد سابق ارتش و امنیت پاکستان در این امر به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) کمک کردند و از حمله به این مجتمع ساختمانی خبر داشتند. پاکستان در آن زمان عملیات آمریکا در داخل خاک این کشور را نقض تمامیت ارضی خود دانست. اما در مورد اظهارات اخیر هرش هنوز واکنشی نشان نداده است.
این در حالی است که ند پرایس، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، با انتشار بیانیه‌ای در مورد ادعاهای هرش گفت: «در این اظهارات نکات بی‌اساس و نادرست آنقدر زیاد است که نمی‌توان صحت آنها را یک به یک بررسی کرد. با این حال، این اعتقاد که عملیاتی که منجر به کشته شدن بن لادن شد چیزی غیر از یک ماموریت صرفا آمریکایی بود، دروغ محض است.»
او در ادامه تاکید کرد: «در آن زمان تنها دایره‌ای کوچک از مقامات ارشد آمریکایی از این عملیات باخبر بودند. رئیس‌جمهوری از همان ابتدا تصمیم گرفت که هیچ دولت دیگر، از جمله دولت پاکستان نباید از این عملیات باخبر شود؛ به پاکستان هم تا پس از وقوع عملیات اطلاع داده نشد.»پرایس در پایان هم تاکید می‌کند: «ما به تلاش‌های مشترک خود با پاکستان به منظور نابودی شبکه القاعده متعهد بوده و هستیم اما این عملیات از ابتدا تا پایان یک عملیات آمریکایی بود.» این در حالی است که حمله نیروهای آمریکایی تا بیش از یک سال بعد، منجر به تیرگی روابط آمریکا و پاکستان شد.