5 ظرفیت رسانه‌های اجتماعی برای برندهای سفر

گروه ترجمه: رسانه‌های دیجیتال امروزه نقش عمده‌ای در حوزه بازاریابی ایفا می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از متخصصان امر، بر این باورند که صاحبان کسب و کار باید از تبلیغات سنتی کاغذی و چاپی فاصله گرفته و به رسانه‌های دیجیتال ایمان بیاورند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، ماری میکر یکی از تحلیلگران برجسته حوزه فناوری، در تحلیلی به بررسی صنعت بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی پرداخته و روندهای پیشرو و موفقیت‌آمیزی که برندهای سفر باید به آنها توجه کنند را تشریح و ۵ظرفیت موجود را در این زمینه معرفی کرده است.

تلفن همراه به‌جای تلویزیون و رادیو

براساس این گزارش، تلفن همراه تنها یک گرایش صرف نیست، بلکه به یک شیوه زندگی تبدیل شده است. با این وجود تبلیغ‌کنندگان برای استفاده از ظرفیت تلفن همراه عملکرد کندی دارند.بازارها اغلب تمایل دارند به آنچه می‌‌شناسند مانند تبلیغات چاپی، رادیو یا تلویزیون اتکا کنند. وفاداری آنها به رادیو و تلویزیون تاحدی قابل قبول است اما در شرایط کنونی تناسبی ندارد که مبلغ قابل توجهی از بودجه تبلیغات صرف تبلیغات چاپی شود؛ درصورتی که تلفن همراه در دسترس است. این در شرایطی است که بسیاری از مسافران از طریق تلفن همراه مقاصد سفر را جست‌وجو و رزرو می‌کنند. بنابراین مقاصد گردشگری، مدیران هتل‌ها و خطوط هواپیمایی باید به این مساله توجه کنند که همچنان فرصت‌های بسیاری برای کسب مزیت رقابتی از طریق تبلیغات تلفن همراه وجود دارد.

اعجاز تصویر

مقاله جدیدی که توسط شرکت هاب‌اسپات منتشر شد، نشان داد پست‌های وبلاگ‌ها که حاوی تصویر هستند ۹۴ درصد بیشتر از پست‌های بدون تصویر به اشتراک گذاشته می‌شوند. به اعتقاد ماری میکر، در مورد پست‌های فیس‌بوک و توییتر نیز همین مساله صادق است؛ بنابراین به‌جای نشان‌دادن یک تصویر در هر پست، اکنون شبکه‌های اجتماعی به طور فزاینده از روش مجموعه تصاویر برای نشان دادن تصاویر بیشتر در یک پست، استفاده می‌کنند.

فیس‌بوک این ویژگی را در اواخر سال ۲۰۱۴ از طریق برنامه پاورادیتور و در اوایل سال ۲۰۱۵ از طریق پلت‌فرم تبلیغاتی محلی معرفی کرد. به‌تازگی نیز اینستاگرام نسخه مخصوص به خود را عرضه کرده است. پین‌ترست برای مدتی از مجموعه تصاویر در تابع جست‌وجوی خود استفاده کرد و گوگل نیز سال گذشته از این برنامه استفاده کرد اما آن را کنار گذاشت.

ویدئوهایی فراتر از یوتیوب

طبق این تحلیل، ۶۴ درصد از بازدیدکنندگان وب‌سایت‌ها پس از دیدن ویدئو احتمالا از خرده‌فروشان آنلاین خرید می‌کنند. گرچه این آمار درباره خرده‌فروشی است، اما ویدئو در حوزه سفر هم از اهمیت زیادی برخوردار شده؛ به ویژه از زمانی که فیس‌بوک در این حوزه ورود کرده است. یوتیوب با داشتن بیش از یک میلیارد کاربر که به طور ماهانه فعالیت می‌کنند، در زمینه ویدئو همچنان بازیگر اصلی است و پس از گوگل مهم‌ترین موتور جست‌وجوی جهان به شمار می‌رود. این سایت در مورد سفر درمیان جمعیت ۱۸ تا ۳۴ ساله‌ها برترین سایت جهان محسوب می‌شود.

اما مساله مهمی که باید به آن توجه کرد این است که ویدئو دیگر فقط منحصر به یوتیوب نیست. برندهای سفر باید فیس‌بوک را مدنظر داشته باشند. فیس‌بوک به‌تازگی به لحاظ تماشای ویدئو و آپلود روی پلت‌فرم آن از یوتیوب پیشی گرفته است. همچنین «اینستاگرام» و حتی «توییتر» که امکان گنجاندن ویدئو در توییت‌ها را فراهم کرده است، باید مورد توجه قرار گیرند.

اپلیکیشن‌های پیام‌کوتاه

ماری میکر در تحلیل خود اضافه کرده است که همه انواع اپلیکیشن‌های پیام کوتاه طرفداران زیادی به ویژه در میان جوانان ۱۳ تا ۲۵ سال دارند. در شرایطی که خرده‌فروشان و کالاهای مصرفی پرطرفدار از طریق اپلیکیشن‌های لاین و اسنپ‌چت (یک برنامه ارسال و دریافت تصاویر مخصوص پلت‌فرم تلفن همراه) مخاطبان جوان را هدف قرار داده‌اند، صنعت سفر و گردشگری فعالیت چندانی در این زمینه نداشته است. با این وجود جالب است بدانیم که سانشاین ویلیج در شهر بنف در آلبرتای کانادا، زمستان گذشته از اسکی‌بازان دعوت کرد«اسنپس»های خود را از طریق #BanffSunshine به اشتراک بگذارند. دیگر فعالان حوزه سفر و گردشگری نیز باید از این روش پیروی کنند. با استفاده از برنامه اسنپ‌چت، کاربران می‌توانند عکس بگیرند یا ویدئو ضبط کنند و سپس به آنها متون یا نقاشی اضافه کنند. پس از آن می‌توانند آنها را به لیستی از دریافت‌کنندگان مشخص شده ارسال کنند. این تصاویر و ویدئوها اصطلاحا «اسنپس» نامیده می‌شوند.

بازدیدهای ثبت‌شده کاربر-گردشگر

این گزارش اضافه کرده که وب‌سایت تریپ‌ادوایزر ۱۵ سال قبل یعنی در سال ۲۰۰۰ آغاز به کار کرد و چهار سال طول کشید تا این سایت به مرحله برجسته یک میلیون بازدید دست یافت. در سال ۲۰۱۲ این سایت توانست ۷۵ میلیون بازدید جمع‌آوری کند و در سال ۲۰۱۳ به ۱۵۰ میلیون بازدید رسید که ۵۰ میلیون آن در همان سال نوشته شده بود. در سال ۲۰۱۲، تریپ‌ادوایزر برآورد کرد در هر دقیقه ۱۰۲ بازدید در این سایت ثبت می‌شود. اما این رقم در سال ۲۰۱۵ به رقم ۱۳۹ بازدید در هر دقیقه می‌رسد؛ آماری که تقریبا افزایش ۴۰ درصدی را ظرف سه سال گذشته نشان می‌دهد.

این سایت هم‌اکنون دارای بیش از ۲۲۵ میلیون بازدید است. به همین ترتیب، در سال گذشته وب‌سایت ایر‌بی‌ان‌بی که وب‌سایتی است که مردم از طریق آن مکان‌های اقامتی کرایه می‌کنند، شاهد افزایش ۱۴۰ درصدی محتوای ایجاد شده توسط کاربران بود و توانست ۱۴ میلیون بازدید جدید ثبت کند. آمار مشابه و سرسام‌آوری در مورد یلپ، اکسپدیا، بوکینگ، زوماتو، کروز کریتیک و دیگر سایت‌های نقد و بررسی در زمینه سفر وجود دارد. بنابراین مدیریت آنلاین اعتبار و شهرت، دیگر برای هتل‌ها و رستوران‌ها یک الزام شده است؛ نه اینکه تنها کاری خوب که می‌شود درباره آن فکر کرد.

تبلیغات اجتماعی درحال رشد

براساس گزارش سال ۲۰۱۵ گزارش اینترنتی ارزیاب صنعت بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات پولی در رسانه‌های اجتماعی درحال افزایش است و برنامه تبلیغات فیس‌بوک‌ توانسته است بیش از دو برابر سرمایه‌گذاری‌های انجام شده روی برنامه گوگل ادوردز را به خود اختصاص دهد. اما درمورد صنعت گردشگری و میزبانی این مساله چندان درست نیست و برنامه گوگل ادوردز میزان نامتناسبی از بودجه تبلیغات را به خود اختصاص داده است. اما به نظر می‌رسد اکنون بازاریابان متوجه هزینه پایین تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی و پتانسیل بالای آنها برای بازگشت سرمایه و تعامل شده‌اند. به همین دلیل است که پیش‌بینی می‌شود بازاریابان در سال‌جاری میلادی بودجه تبلیغات در فیس‌بوک، گوگل، توییتر و لینکدین را افزایش خواهند داد.