دنیای اقتصاد: پس از فروکش نسبی هیجانات مربوط به ضعف اقتصادی چین از اواسط هفته گذشته، مسیر نزولی بازارهای کالایی جهان متوقف شد. این موضوع در آخرین روزهای هفته، با ارائه آمار اقتصادی بسیار مناسب آمریکا (از جمله رشد اقتصادی ۷/ ۳ درصدی) تقویت شد؛ به‌طوری‌که نفت خام آمریکا در دو روز پایانی هفته گذشته با رشد ۱۶ درصدی مواجه شد و سایر کالاهای پایه را با خود همراه ساخت. در این شرایط، بورس تهران که بیش از ۵۰ درصد شرکت‌های فعال در آن وابسته به کالاها هستند، با اقبال نسبی مواجه شدند. به این ترتیب، شاخص کل توانست رشد ۳۸/ ۰ درصدی را که در یک ماه اخیر بی‌سابقه بود، به ثبت برساند و در رقم ۶۴ هزار و ۴۵۱ واحدی ایستاد. از سوی دیگر، بازار ارز که هفته گذشته به دنبال ریزش قیمت جهانی کالاها و در نتیجه نگرانی از ضعف در سمت عرضه دلار (کاهش ارز ورودی به کشورمان) با افزایش تقاضا مواجه شده بود، به‌دنبال رسیدن قیمت هر بشکه نفت برنت به بالای ۵۰ دلار، شاهد کاهش این تقاضای هیجانی بود. بر این اساس، روز گذشته هر دلار آمریکا با افت ۱۵ تومانی مواجه و در قیمت ۳۳۸۰ تومان تثبیت شد. تحلیلگران معتقدند تغییر مسیر بازارهای داخلی تحت تاثیر دوپینگ نفتی حادث شده است. اتفاقی که پایداری یا ناپایداری آن را گذر زمان مشخص می‌کند.


بازگشت همگام با بازار جهانی


گروه بورس- همایون دارابی:
بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثیر بازگشت قیمت‌ها در بازار جهانی و رسیدن اکثر نمادها به سطوح حمایتی قوی شاهد رشد شاخص بود.


رشد بازار جهانی شامگاه جمعه باعث تقویت انگیزه معامله‌گران در شروع بازار دیروز شد. در شامگاه جمعه بهای نفت تحت تاثیر رشد اقتصادی آمریکا و برخی تحولات در حوزه عرضه و تقاضا جهش چشمگیری کرد به گونه‌ای که بهای نفت خام وست تگزاس به 45دلار در هر بشکه رسید، بهای هر بشکه نفت برنت هم از 50دلار عبور کرد و در نشانه‌ای امیدوار‌کننده بهای هر تن مس نیز به 5هزار و 95دلار بالغ شد.
در این شرایط دیروز بازار با صف‌های خرید به ویژه در نمادهای خودرویی و نماد تازه‌وارد بیمه کوثر شروع به کار کرد که این صف‌های خرید به کرات در طول بازار شاهد عرضه بودند که البته تمامی این فعل و انفعالات در بستر کم حجمی رخ داد که در نهایت به معامله ۱۰۵میلیارد تومان سهام و اوراق بهادار در بورس منجر شد. این حجم کم البته تردیدها در مورد احتمال تداوم رشد دیروز را در بازار افزایش می‌دهد. دیروز شاخص در نهایت با رشد ۳۸/ ۰ درصدی معادل ۲۴۵واحد به رقم ۶۴هزار و ۴۵۱واحد بالغ شد.

در بازار دیروز در گروه بیمه‌ای، بیمه کوثر که روز چهارشنبه با ۷۰میلیون سهم داد‌و‌ستد وارد تابلو شده بود در نرخ ۵درصد مثبت با معامله ۲۱میلیون سهم مواجه شد. این نماد با صف خرید به کار خود پایان داد.

در گروه پتروشیمی دیروز معاون پتروشیمی وزارت نفت از زیان‌دهی و برنامه فروش زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس در فیلیپین خبر داد. در گروه تصفیه نفت دیروز سهامداران پالایشگاهی با شوک ناشی از گزارش سه ماهه شرکت پالایش نفت بندرعباس مواجه شدند. بندرعباس که در سال ۹۲سود سالانه‌ای بالغ بر ۳هزار و۱۰۰میلیارد تومان داشت در سال گذشته ۶۹۰میلیارد تومان و در سه ماه نخست امسال تنها ۵۴میلیارد تومان سود داشته است. در گروه حمل‌ونقل‌، مدیرعامل شرکت دریایی و کشتیرانی خط دریا بندر از برنده شدن این مجموعه در یک مناقصه خبر داد.

براساس اعلام حسین صاحبی شرکت دریایی و کشتیرانی خط دریا بندر در مناقصه راهبری، تعمیر و نگهداری ۶ فروند شناور جست‌وجو و نجات که از طرف اداره کل بنادر و دریا نوردی استان خوزستان برگزار شده بود، به‌عنوان برنده معرفی شد. در گروه قندی تنها نماد قند اصفهان با توجه به سهام شناور اندک دیروز شاهد صف خرید بود. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت اما کم حجم بود که امید زیادی برای تداوم آن وجود ندارد. ارزش معاملات دیروز در بورس و فرابورس نیز به رقم ۲۰۲میلیارد تومان بالغ شد.

ادامه ..