مسئولان شهرداری از نقدهای منصفانه استقبال کنند

عضو شورای اسلامی کرج با انتقاد از فقر هویتی در کلانشهر کرج اظهار داشت: کرج، شهری بی نماد است و باید برای بازیابی هویت فرهنگی شهر کرج اقدام کرد. عبدالله پورمظاهری ، هویت باغ شهر بودن کرج را هویتی بر باد رفته ارزیابی کرد و ادامه داد: علی رغم نشستهای فراوانی که جهت تعیین نماد یا نمادهای شهر کرج برگزار شده، تا امروز دستاوردی در این زمینه حاصل نشده است و ظاهرا در ارتباط با هویت بخشی به "ایران کوچک" بیش از حرف به اقدام عملی نیازمندیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی کرج به پیشنهاد اداره اوقاف مبنی بر معرفی کرج به عنوان چهارمین شهر مذهبی کشور اشاره کرد و گفت: مجددا تاکید می شود بیش از حرف، عمل می خواهیم و در مسیر هویت بخشی به کرج و تعیین نمادهای این شهر باید از نخبگان فکری جامعه در عرصه های مختلف مشورت گرفت.

شهرداری همت نوسازی بافتهای فرسوده را ندارد

عضو شورای اسلامی کرج در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت نوسازی بافتهای فرسوده تاکید کرد و بیان داشت: شهر کرج با ۷۰۰ هکتار بافت فرسوده بر روی گسل های لرزه خیز قرار گرفته است و احتمال هرگونه زلزله (حتی با ریشترهای پایین)، صحنه ای از یک فاجعه انسانی را در ذهن متبادر می سازد.

به گفته پورمظاهری، در حالیکه دولت (شرکت های عمران و مسکن سازان استان های کشور) تسهیلات مناسبی را جهت بهسازی بافت های فرسوده در نظر گرفته است‏، شهرداری کرج توفیق چندانی در این زمینه نداشته است. عضو پارلمان شهری کرج همچنین از مدیران شهرداری کرج خواست ظرفیت نقدپذیری خود را افزایش دهند. پورمظاهری گفت: قرار نیست مدیران با شنیدن هر نقدی برآشفته شوند و طرف مقابل را به افترا و سیاه نمایی متهم کنند، بلکه باید از نقدهای منصفانه استقبال کرد و با رفع موانع، خدمات رسانی به شهروندان را تسهیل نمود. این عضو شورا با انتقاد از کسانی که در توجیه کم کاری ها، دائم بحث کمبود اعتبارات را پیش می کشند، اظهار داشت: این نکته را هم باید یادآوری کنم که ایراد تمام مسائل اعتبارات نیست بلکه بخش عمده ای از کار به مدیریت برمی گردد.

سرمایه گذاران از کرج فراری هستند

پورمظاهری همچنین رویه موجود در کرج در خصوص نحوه تعامل با بخش خصوصی را زیر سئوال برد و گفت: زمانی که سرمایه گذار برای اجرای پروژه های کوچک و بزرگ به شهر مراجعه می کند، آنقدر موانع در مسیر کارش ایجاد می شود که فرار می کند و می رود. وی اضافه کرد: مدیریت شهری باید این اصل را که سرمایه گذار نیز حق دارد به فکر منافع خویش باشد، هضم و درک کند و سپس با صاحبان سرمایه پشت میز مذاکره بنشیند. عضو شورای اسلامی کرج تاکید کرد: رابطه مالی مدیریت شهری و سرمایه گذار باید برد - برد باشد.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا قرار است این تغییر رویه در شورای سوم صورت پذیرد یا نه؟ پاسخ را با "بعید می دانم" آغار کرد و جواب داد: با نگاه موجود بعید می دانم اتفاق خاصی بیافتد. مثلا‌ در شرایط موجود وقتی به پل های مکانیزه که کار مشارکتی خیلی وسیعی هم نیست توجه می کنیم، می بینیم که شهرداری خوب عمل نکرده است.

فعال سیاسی شهر کرج گریزی هم به انتصابات اخیر شهرداری کرج زد و گفت: آنچه مشاهده شد، قطعا شبیه به انتصابات نبود و بیشتر به جابجایی مهره های شطرنج می ماند. پورمظاهری همچنین از این رویه که یک مدیر تازه وارد بلافاصله در تمام بخش ها تغییر ایجاد کند، انتقاد کرد و بیان داشت: اینکه عده ای با مدیر همراه نیستند و در کارها خلل وارد می کنند، یک بحث دیگری است اما اینکه بی دلیل بخواهیم تغییر ایجاد کنیم واقعا توجیهی ندارد که متاسفانه در برخی مناطق این اتفاق می افتد.

وی ضمن تقاضا از مدیران شهرداری کرج برای تعریف مکانیزم های کارشناسی جهت عزل و نصب‌های شهری اذعان داشت: چنانچه یک فرد ناسالم به مدیریت منطقه‌ای از شهرداری یا سازمانی منصوب شود، دو نفر هم نگهبان می خواهد تا مراقب رفتار و اعمال وی باشند. عضو شورای شهر کرج با بیان اینکه "نباید افراد را مانند مهره های شطرنج جابجا کنیم"، اظهار داشت: مدیران قدیمی جای خود را به تازه نفس ها دهند. وی با اذعان به اینکه در شرایط کنونی برخی از مدیران مدام در حلقه مدیریتی شهرداری می چرخند، تصریح کرد: در طرف دیگر عده ای علی رغم توانمندیهایی که دارند از ورود به چرخه مدیریتی بازمانده اند، حال آنکه سیستم نیز به آنان نیاز دارد.