دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: اسکله صادرات محصولات مایع پتروشیمی امسال به بهره‌برداری می‌رسد. علی یزدانی افزود: سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای بهبود شرایط تولید مجتمع‌های پتروشیمی ماهشهر اقدام به توسعه زیرساخت‌ها در این منطقه کرده است.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین این اقدام‌ها، طرح‌های انتقال گاز در ماهشهر است که با اجرای آن ۵/۱۴ میلیون متر مکعب گاز به پتروشیمی فجر می‌رود تا سرویس‌های جانبی دیگر مجتمع‌ها تامین ‌شود. علی یزدانی ادامه داد: در مرحله نخست، ظرفیت انتقال این طرح ۳۰۰ هزار متر مکعب گاز در ساعت است که امیدواریم در مرحله دوم به ۶۰۰ هزار متر مکعب در ساعت برسد.

وی پروژه انتقال آب از کوت امیر اهواز به منطقه ماهشهر را یکی دیگر از طرح‌های زیربنایی این سازمان عنوان کرد و افزود: این طرح که اجرای آن از چند سال پیش آغاز شده، با اعتباری افزون بر ۱۸۰ میلیارد تومان در حال اتمام است و با بهره‌برداری از آن تامین آب مورد نیاز مجتمع‌ها با سهولت بیشتری انجام می‌شود. یزدانی یادآوری کرد: ساخت اسکله شماره ۲ برای صدور محصولات مایع پتروشیمی نیز یکی دیگر از طرح‌های در دست اجرای سازمان است که پیش‌بینی شده تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد. به گفته وی، با بهره‌برداری از این اسکله، ظرفیت صدور محصولات مایع در منطقه ماهشهر به بیش از دو میلیون تن افزایش می‌یابد.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ادامه داد: مراحل ساخت این اسکله در حال حاضر به بیش از ۷۰ درصد پیشرفت رسیده است و با اتمام مراحل ساخت آن، امکان بارگیری کشتی‌هایی با ظرفیت ۴۵ هزار تن در منطقه ماهشهر فراهم می‌شود. هم‌اکنون ۱۴مجتمع (مجتمع‌های پتروشیمی بندر امام، مارون، بوعلی‌سینا، رازی، فن‌آوران، امیرکبیر، تندگویان، لاله، شیمی بافت، نوید زرشیمی، رجال، فارابی، خوزستان و غدیر) در منطقه ماهشهر در حال تولید هستند و تا پایان امسال نیز چند مجتمع دیگر به مرحله راه‌اندازی می‌رسند؛ از این‌رو می‌توان ماهشهر را بزرگ‌ترین قطب تولید محصولات پتروشیمی کشور نامید. مجتمع‌های فعال در این منطقه سال گذشته با تولید ۱۴میلیون و ۷۵۳ هزار و ۳۰۵ تن، بالاترین عملکرد تولید را در میان دیگر مجتمع‌های پتروشیمی کشور داشته‌اند، ضمن اینکه ۵ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۲۲۵ تن از محصولات تولید شده خود را به ارزش ۸۰۹/۲ میلیون دلار صادر کرده‌اند.