تولید  مشترک ایران و ژاپن

با این حال در این بین هستند برخی از صنعتگران موفقی که توانسته‌اند با جلب رضایت صنعتگران و سرمایه‌گذاران خارجی؛ آنها را متقاعد به سرمایه‌گذاری و انجام همکاری‌های مشترک در داخل کشورمان کنند. گروه شرکت‌های حلوائی یکی از این مجموعه‌های موفق است که به تازگی طی قراردادی با شرکت ژاپنی کیندای به عنوان تولیدکننده محصولات مراقبت از مو، وارد همکاری گسترده‌ای در بخش تولید این محصولات در کارخانه‌ای واقع در منطقه ویژه اقتصادی پیام شده است تا در عین تامین بخشی از نیاز بازار داخلی، اقدام به صادرات این محصولات و ارزآوری برای کشور کند.

 جزئیات همکاری با شرکت کیندای ژاپن

مدیر و موسس گروه شرکت‌های حلوائی در این رابطه گفت: از ۲۲ سال پیش نماینده شرکت کیندای ژاپن در ایران هستیم. از حدود ۸ سال پیش در حال مذاکره با این شرکت برای تولید مشترک در ایران بوده‌ایم و به دلیل اینکه سیاست‌های واردات در ایران به طور مستمر دچار تغییر می‌شد، رایزنی‌های بسیاری انجام شد تا متقاعد شدند از کارخانه آواتیس بازدید کنند. محمدرضا حلوائی افزود: کارخانه آواتیس که خود با مشارکت جمعی از ایرانیان مقیم امارات و سرمایه‌گذاری آنها در ایران طی دو سال احداث شده با رویکردی متفاوت و مطابق با استانداردهای روز دنیا، در آستانه بهره‌برداری است و هم اکنون سرمایه‌گذار ژاپنی در حال انجام تست‌های اولیه ماشین‌آلات برای شروع تولید است.

وی خاطرنشان کرد: به‌زودی بخشی از محصولات کارخانه آواتیس آماده عرضه به بازار خواهد بود، هرچند بازارهای خارجی به دلیل شرایط داخلی و اقتصادی کشور برای ما جذاب‌تر است، اما محل احداث کارخانه با هدف تخصیص بیش از ۶۰درصد ظرفیت تولیدی برای صادرات کالا به بازارهای سایر کشورهای آسیایی، در منطقه ویژه اقتصادی انتخاب شده و برای تولیدات کیفی قابل رقابت حتی در بازارهای اروپایی برنامه‌ریزی شده است. ما به‌رغم وعده‌های داده‌شده از سوی مسوولان و بانک‌ها توانستیم بدون هیچ همکاری و حمایت خاصی آن هم در شرایط دشوار و با وجود همه سختی‌ها، به اهداف خود نائل شویم.

 دارا بودن  نمایندگی ۴  شرکت خارجی

وی اظهار کرد: نزدیک به ۲۰ سال است که نماینده بسیاری از شرکت‌های خارجی از جمله چهار شرکت انگلیسی، لهستانی، فرانسوی و این شرکت ژاپنی هستیم و برنامه ما برای آینده این است که در هر فاز تولید، بر اساس تخصص هریک از آنها قراردادهایی با مشارکت و سرمایه‌گذاری مشترک، جهت تولید کالا در ایران منعقد کنیم.

 شرایط دشوار واردات و صادرات

وی با اشاره به شرایط دشوار واردات و صادرات به دلیل سیاست‌های بین‌المللی در شرایط کنونی گفت: این مجموعه طی بیش از ۲۰ سال گذشته این هدف را دنبال کرده است. هرچند در بدترین موقعیت و زمان برای صادرات قرار داریم؛ چرا که هم انتقال و پرداخت پول و هم دریافت و حمل کالا به سختی قابل انجام است. اما طبق آخرین بررسی‌های ما حتی با شرایطی که اکنون وجود دارد، این امر شدنی است و در همین شرایط هم ما می‌توانیم به حدود ۱۵ کشور صادرات انجام دهیم. به شرطی که در تحریم‌های بیشتر و وضعیت دشوارتری قرار نگیریم. این فعال اقتصادی تاکید کرد: بازار بسیاری از کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان، ارمنستان، امارات، قطر، عمان، آذربایجان و... متاثر از تولید ایران است و از کالاهای باکیفیت و دارای قیمت مناسب در این کشورها استقبال می‌شود.

 توزیع و پخش محصولات

وی درخصوص توزیع محصولات در بازارهای داخلی گفت: به هر حال ریشه ما در بازار داخلی است و شرکت توزیعی ما در کل ایران از طریق پرسنل خود، کالاها و محصولاتمان را به صورت گسترده توزیع و پخش می‌کند. در عین حال برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در آینده فروشگاه‌های زنجیره‌ای خود را در ایران راه‌اندازی کنیم و وب‌سایتی نیز برای فروش آنلاین طراحی شده که به‌زودی آماده بهره‌برداری خواهد بود.

 نحوه تامین مواد اولیه

وی درخصوص نحوه تامین مواد اولیه برای تولید محصولات گفت: تلاش ما این است که تا جای ممکن از مواد اولیه ایرانی استفاده کنیم. بخشی از این مواد اولیه که روی کیفیت کالاها بسیار تاثیرگذار است، اگر از طریق ژاپنی‌ها انجام شود به لحاظ تحریم‌ها و قیمت‌ها برای ما صرفه اقتصادی بیشتری خواهد داشت. امیدواریم در اردیبهشت ماه سال آینده عرضه محصولاتی را که با همکاری ژاپنی‌ها تولید می‌شوند آغاز کنیم.

 مارکتینگ قابل‌قبول در دنیا

مدیر کارخانه کیندای ژاپن در خصوص این همکاری مشترک گفت: از مدت‌ها پیش با گروه شرکت‌های حلوائی همکاری داریم، این رابطه بسیار عمیق است و امیدوار به همکاری هستیم. در حال حاضر برای عملکرد بهتر کارخانه و لانچ کردن یکسری از محصولات در این کارخانه، قرار است قراردادی را بین دو شرکت منعقد کنیم. شینوزاکی درخصوص تکنولوژی و سطح کیفی تولیدات کارخانه کیندای بیان کرد: تکنولوژی و تخصص ما بیشتر مربوط به تولید محصولات مراقبت از مو شامل شامپوهای تخصصی، رنگ مو؛ ماسک مو، ویتامینه مو، نرم‌کننده مو و... است و به دنبال این هستیم که این تخصص را به کارخانه آواتیس منتقل کنیم. به لحاظ مارکتینگی که انجام می‌دهیم؛ سطح ما در دنیا قابل قبول است. کاملا آماده همکاری با بازرگانی حلوائی هستیم و واردات این تکنولوژی به ایران و استفاده از آن را در کشور شما مثبت ارزیابی می‌کنیم.

 برندسازی بر مبنای نیازهای مشتریان

شینوزاکی گفت ما چند کارخانه در کشورهای مختلف از جمله سریلانکا و تایوان راه‌اندازی کرده‌ایم که با انتقال تکنولوژی از جانب ما اقدام به تولید محصول می‌کنند و بر مبنای نیازسنجی‌های اولیه در این کشورها، مارکتینگ محصولات جدید متناسب با شرایط و نیازهای مشتریان در اقلیم‌های مختلف انجام می‌شود.

 طرح‌های توسعه‌ای دوجانبه

وی در رابطه با طرح‌های توسعه‌ای و برنامه‌های مورد نظر برای اجرا در قالب قرارداد بین گروه شرکت‌های حلوائی و کیندای به‌ویژه در حوزه بازارهای بین‌المللی گفت: از سه ماه پیش که مالک شرکت ما به ایران آمد، صحبت‌های اولیه انجام شد و برنامه‌ریزی‌ها و توافقات اولیه صورت گرفت. کمپانی حلوائی از قدرت بسیار بالایی در بخش فروش برخوردار است و ما هم خودمان را به عنوان یکی از قدرت‌های بزرگ در بخش تولید می‌بینیم. بنابراین بسیار خوش‌بین هستیم که این دو مجموعه با همکاری هم بتوانند فروش بسیار خوبی داشته باشند و محصولاتی را با کیفیت بالا و شامل استانداردهای ISO و GMP، تولید و روانه بازار کنند.

 حضور در بازارهای بین‌المللی

این سرمایه‌گذار خارجی درخصوص برنامه‌های این شرکت برای حضور در بازارهای بین‌المللی گفت: پتانسیل و ظرفیت‌های موجود در کارخانه آواتیس را بسیار بالا می‌بینیم و این مجموعه می‌تواند بازار را از آن خود کند. قاعدتا هدف اولیه ما این است که حرف اول را در تولید محصولات مراقبت از مو در ایران بزنیم و پس از اینکه برندسازی در ایران انجام شد، در بازارهای دنیا هم حضور داشته باشیم که مذاکراتی نیز در این زمینه انجام شده است.

 لزوم جذب سرمایه‌گذاری خارجی

همچنین معاون منطقه ویژه اقتصادی پیام با اشاره به اینکه یکی از ماموریت‌ها و اهداف اصلی مناطق ویژه اقتصادی کشور جذب سرمایه‌گذاری خارجی است، گفت: ما خوشحالیم که بازرگانی حلوائی توانسته با یک سرمایه‌گذار خارجی به عنوان شریک تجاری همکاری کند و آنها را به منطقه ویژه اقتصادی پیام بیاورد که این دستاورد می‌تواند در راهبردها و ماموریت‌های ما بسیار موثر باشد. غلامرضا حمیدی با تاکید براینکه مناطق ویژه اقتصادی کشور باید به این سمت و سو بروند که سرمایه‌گذاران خارجی را وارد کشور کنند، افزود: عمده کارکردهای ما هم باید به این سمت و سو برود که با جذب سرمایه‌گذاری خارجی بتوانیم کار صادرات را انجام دهیم. یعنی مناطق ویژه اقتصادی با قوانینی که دارند، حوزه‌های تجارت و تولید را تسهیل کنند تا سرمایه‌گذاران خارجی بتوانند در مناطق ویژه اقتصادی مستقر شوند و بدون ورود به سرزمین اصلی و قوانینی که در سرزمین اصلی وجود دارد، در این مناطق به تولید بپردازند و از همین جا بتوانند صادر کنند.

 ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی پیام

وی با بیان اینکه قوانین و مزایای ویژه مناطق ویژه اقتصادی می‌تواند به تحقق این اتفاق در کشور کمک کند؛ افزود: شرکت آواتیس شرکت بسیار بزرگی است که در منطقه ویژه اقتصادی پیام مستقر است و امیدواریم این شرکت بتواند کارکردهای لازم را برای شروع به تولید داشته باشد و با جذب سرمایه‌گذاری خارجی و شریک تجاری، اقدامات موثرتری را در کشور انجام دهد.

حمیدی همچنین درخصوص پتانسیل و ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی پیام برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی گفت: منطقه ویژه اقتصادی پیام به دلیل ویژگی‌های خاص خود اعم از نزدیکی به پایتخت، دسترسی به راه‌های مواصلاتی، فرودگاه کاملا استاندارد و داشتن سایر ویژگی‌ها شامل آزمایشگاه‌ها، انبارها و استقرار گمرک البرز، قوانین موجود و... اکوسیستم کاملی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی دارد.  اما تحقق این موضوع به صورت عمده بستگی به سیاست‌های کلی کشور دارد که بتوان این امر را تسهیل کرد و سرمایه‌گذاران خارجی بتوانند در این منطقه سرمایه‌گذاری کنند.