حضور امن در فضای سایبر

دنیای اقتصاد: بزرگ‌ترین رویداد سالانه امنیت اطلاعات جهان بالاخره به پایان رسید. کنفرانس RSA که هر سال در شهر سانفرانسیسکو برگزار می‌شود، امسال هم با شعار «اتصال به حفاظت» (Connect to Protect) به‌عنوان بیست‌وپنجمین دوره این کنفرانس علاقه‌مندان و فعالان این عرصه را دور هم جمع کرد. این کنفرانس متخصصان امنیت اطلاعات شاخص از سراسر جهان را گرد هم آورد تا مسائل مهم امنیت اطلاعات را مطرح و درباره آنها بحث کنند. در کنفرانس امسال اغلب سخنرانی‌ها و مباحث روی موضوع اینترنت اشیا، سیستم کنترل صنعتی، رمزگذاری، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از ارائه خدمات به تعداد زیادی از افراد، بهداشت و درمان، خودرو و... متمرکز شده بود. در این کنفرانس بیش از ۴۰ هزار نفر از فعالان و متخصصان امنیت اطلاعات شرکت کرده بودند.

«لیندا گری» مدیرکل کنفرانس RSA درباره برگزاری کنفرانس امسال گفته است: «کنفرانس RSA همچنان به راه خود به‌عنوان مهم‌ترین رویداد امنیتی جهان ادامه می‌دهد و هر رویداد شاهد حضور شرکت‌کنندگان بیشتر از سال‌های پیش است. امسال هم در بیست‌وپنجمین دوره این کنفرانس تعداد قابل‌توجهی از فعالان، متخصصان و علاقه‌مندان امنیت اطلاعات از سراسر جهان شرکت کرده‌اند. حالا دیگر این کنفرانس و دستاوردهای آن به طرز چشمگیری روی صنایع مهم دیگر تاثیرگذار است و به آنها در تصمیم‌گیری بهتر کمک می‌کند. ما از انجمن امنیت سایبری تشکر می‌کنیم که حمایت خودشان را از این کنفرانس همچنان ادامه می‌دهند و به ما در ایجاد نوآوری و شکل دادن به آینده این صنعت کمک می‌کنند.»

تبادل ایمن با تکنولوژی

در این کنفرانس «گرهارد اشلبک» معاون بخش مهندسی امنیت شرکت گوگل درباره اینکه امنیت برای یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تکنولوژی جهان که می‌تواند همیشه هدف حمله هکرها قرار داشته باشد، صحبت کرد. او گفت که این موضوع برای خود او به‌عنوان مدیر ارشد امنیتی در گوگل، دغدغه‌ای مهم و همیشگی است.«جولی برنارد» یکی از مدیران ارشد شرکت خدمات امنیت اطلاعات Cyber Risk هم به بحث و تبادل نظر با شرکت‌کنندگان این کنفرانس درباره مسائل و مشکلات امنیتی خودشان در فضای مجازی پرداخت تا به این ترتیب کارشناسان و متخصصان با مسائل امنیتی روز مردم جهان از نزدیک آشنا شوند. این کارشناسان همچنین به بحث و تبادل نظر درباره تاکتیک‌های جدید حملات سایبر و هکرها پرداختند تا در نهایت راهکارهای مناسب برای آنها را پیدا کرده و ارائه کنند.در کنفرانس امسال همچنین نوآورترین استارت‌آپ در زمینه امنیت سایبر با بررسی عوامل مختلف تکنولوژی، سرمایه‌گذاری و نوآوری در صنعت امنیت اطلاعات، انتخاب شد. در نهایت استارت‌آپ Phantom توانست این عنوان را به‌دست بیاورد. «اولیور فریدریش» موسس و مدیر عامل Phantom در این مورد گفت: «تیم Phantom به شکل جدی به اتوماسیون امنیتی مبتنی بر اجتماع کار می‌کند و بیشتر در زمینه مشکلات امنیتی شرکت‌ها و سازمان متمرکز است.»در کنفرانس امسال RSA همچنین برای اولین بار کارگاه آموزشی خاص و ویژه‌ای هم برای والدین برگزار شد. در این کارگاه که تعامل در فضای هوشمند مجازی نام داشت، پدرها و مادرها در سراسر منطقه Bay دور هم جمع شدند تا یاد بگیرند چگونه به فرزندانشان تعامل ایمن با تکنولوژی را آموزش دهند. در حاشیه این کنفرانس دانشجویان رشته‌های مختلف امنیت اطلاعات از دانشگاه‌های دولتی و خصوصی گرد هم آمدند تا جدیدترین یافته‌های علمی در این حوزه را با شرکت‌کنندگان کنفرانس به اشتراک بگذارند.