دیجی‌‌‌پی به عنوان بازوی خدمات مالی دیجی‌‌‌کالا گزارش عملکرد سال ۱۴۰۱ خود را منتشر کرده است. این گزارش آمارها و ارقام جالبی دارد که شاید یکی از آنها این باشد که در حال حاضر بیشترین کالایی که کاربران به خاطر آن حاضر به زیربار رفتن قرض و گرفتن قسط از این شرکت می‌‌‌شوند گوشی تلفن همراه است و در صدر خرید این کالای قسطی گوشی آی‌فون ۱۳ قرار دارد. همچنین این گزارش نشان می‌دهد که متوسط تعداد تراکنش‌‌‌های ماهانه در سوپراپلیکیشن برابر با ۱ میلیون و ۳۰۰‌هزار تراکنش بوده و متوسط تعداد تراکنش‌‌‌های ماهانه در درگاه یکپارچه پرداخت به ۴ میلیون و ۳۰۰‌هزار تراکنش رسیده است.تعداد اعتبارهای خرد اعطا شده این فین‌‌‌تک ۲ میلیون و ۳۰۰‌هزار اعتبار اعلام شده و تعداد اعتبارهای BNPL اعطا شده در سال آن نیز برابر با ۲ میلیون اعتبار به ۶۱۰‌هزار کاربر یکتا بوده است. مبلغ تراکنش‌‌‌های موفق بر بستر کیف پول دیجی‌‌‌پی ۵/ ۱۵‌هزار میلیارد تومان و تعداد کل تراکنش‌‌‌های موفق بر بستر کیف پول دیجی‌‌‌پی ۱۰ میلیون و ۶۰۰‌هزار تراکنش بوده است. همچنین مبلغ اعتبارهای خرد اعطا شده ۲/ ۲‌هزار میلیارد تومان و مبلغ کل اعتبارهای BNPL‌هزار میلیارد تومان گزارش شده است. تعداد بازدید از سایت و اپلیکیشن دیجی‌‌‌پی ۶۰ میلیون بازدید (مجموع بازدیدهای کاربران از هر دو پلتفرم) و تعداد نصب فعال ۲ میلیون (آمار تجمیعی همه بازارهای معتبر) در سال گذشته بوده است.

دیجی‌‌‌پی در ابتدای گزارش خود مبلغ کل تراکنش‌‌‌های پردازش شده در برخی از محبوب‌‌‌ترین سرویس‌‌‌های این ابزار مالی را نیز بررسی کرده است. طبق این گزارش مبلغ کل تراکنش‌‌‌های پردازش شده در سوپراپلیکیشن دیجی‌‌‌پی ۲/ ۶هزار میلیارد تومان بوده است و مبلغ کل تراکنش‌‌‌های کارت به کارت به ۱/ ۴‌هزار میلیارد تومان رسیده است. جالب است بدانید که ۲۰۲ میلیارد تومان برای پرداخت قبض و ۳۵ میلیارد تومان برای خرید بسته اینترنت بر بستر این پلتفرم تراکنش صورت گرفته است. بیشتر کاربران دیجی‌‌‌پی را جوانان تشکیل می‌دهند. طبق این گزارش بیش از دو سوم کاربران این پلتفرم افراد ۱۸ تا ۳۴ هستند که از این بین ۷۶‌درصد آنها را مردان و ۲۴‌درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند. در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰‌هزار نظرسنجی از کاربران این اپلیکیشن به عمل آمده که از این تعداد ۳‌درصد از شرکت‌کنندگان به پرسش‌‌‌های رضایت‌سنجی پاسخ داده‌‌‌اند. براین اساس مهم‌ترین دلایل نارضایتی کاربران خرید قسطی سرعت پایین و پیچیدگی فرآیند ثبت‌‌‌نام تا مرحله پرداخت هزینه‌‌‌های زیرساخت اعلام شده است و در رده بعدی دلایل نارضایتی مسائلی مانند کیفیت پایین پشتیبانی و اطلاعات ناکافی در میزان سود و مبلغ پیش پرداخت دیده می‌شود.

دیجی‌‌‌پی در این نظرسنجی‌‌‌ها مهم‌ترین دلایل نارضایتی کاربران خود را نیز استخراج کرده است که بر اساس آن بروز خطا و اختلال (تراکنش ناموفق، در دسترس نبودن سرویس و…)، سرعت پایین انجام عملیات (تاخیر در تسویه قبوض، دریافت رمز دوم و…)، کیفیت پایین پشتیبانی، مشکلات مربوط به کیف پول و راحت نبودن استفاده /  ظاهر اپلیکیشن عنوان شده است. الگوی رفتار کاربران دیجی‌‌‌پی در پرداخت اقساط نیز مشخص می‌کند، آنها عموما خوش حساب هستند و اکثرا تا ۱۵ روز زودتر از موعد، تسویه می‌کنند. همچنین مردم استان‌های قزوین، سیستان و بلوچستان و البرز، به ترتیب در رده خوش حساب‌‌‌ترین کاربران دیجی‌‌‌پی در سرویس خرید اقساطی بوده‌‌‌اند. دیجی‌‌‌پی سرویس‌‌‌های اقساطی مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. تعداد درخواست‌‌‌های ثبت شده برای خدمات اعتباری این شرکت در سال گذشته بیش از ۲ میلیون درخواست بوده و مبلغ درخواست‌‌‌های ثبت شده برای خدمات اعتباری دیجی‌‌‌پی نیز بیش از ۳۰‌هزار میلیارد تومان درخواست بوده است. در این بین مبلغ اعتبارهای خرد اختصاص یافته به کاربران ۲/ ۱‌هزار میلیارد تومان گزارش شده است. از بین مبالغ سرویس‌‌‌های اقساطی، ۷۵‌درصد مبالغ مربوط به ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان بوده است و تنها ۸‌درصد مبالغ به رقم بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان اختصاص داشته است.

طبق این گزارش خرید قسطی با مبلغ کمتر از ۱۰ میلیون تومان برای کاربران هیچ جذابیتی نداشته است. همچنین طبق این گزارش گوشی محبوب‌‌‌ترین کالا برای خرید قسطی بوده است و در این بین آی‌فون ۱۳ محبوب‌‌‌ترین کالای خرید قسطی در دیجی‌‌‌پی بوده است. بعد از آی‌فون ۱۳ نیز کالاهای بعدی گوشی‌‌‌های سامسونگ در مدل‌‌‌های مختلف و شیائومی قرار دارند. در رده‌‌‌بندی محبوب‌‌‌ترین‌‌‌ها بعد از موبایل و تجهیزات جانبی آن در رده دوم زیورآلات و کنسول‌‌‌های بازی قرار دارند و کمترین تمایل برای خرید قسطی مربوط به مواد شوینده و بهداشتی است. این گزارش نشان می‌دهد که فقط یک کاربر دیجی‌‌‌پی تاکنون۹۴ سبد خرید اعتباری به ارزش ۱۰۶ میلیون تومان را از طریق سرویس BNPL داشته است.

تامین مالی زنجیره تامین (SCF) از دیگر خدمات دیجی‌‌‌پی است که بنگاه‌‌‌های کوچک و متوسط تامین‌‌‌کننده کالا می‌توانند از اعتبار استفاده کرده و زودتر به سرمایه در گردش خود دست پیدا کنند. بنابر گزارش سالانه این شرکت، در سال گذشته بیش از ۳‌هزار تامین‌‌‌کننده کالا از این سرویس استفاده کرده‌‌‌اند و ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار آنها قرار گرفته است. اعتبارسنجی نیز یکی دیگر از سرویس‌‌‌های دیجی‌‌‌پی است که بنابر این گزارش، بیش از ۱۱۵‌هزار اعتبارسنجی موفق در سال گذشته انجام شده است. از سوی دیگر بیش از ۹۰‌هزار کاربر در فرآیند استفاده از تسهیلات خرید اقساطی و بیش از ۲۵‌هزار کاربر در فرآیند تسهیلات BNPL احراز هویت و اعتبارسنجی شده‌‌‌اند.