کامپیوترهای شخصی زنده‌اند
بسیاری بر این باورند که بازار و جایگاه کامپیوتر‌های دسک‌تاپ یا خانگی از دست رفته است. این تصور غلط ناشی از فراگیری دستگاه‌هایی نظیر تبلت و اسمارت‌فون‌هاست. در حالی که با یک بررسی ساده می‌توان کاربرد و موقعیت امروز دسک‌تاپ‌ها را به راحتی درک کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، آرتور لیو، مدیر فروش خاورمیانه کمپانی گیگابایت معتقد است که نیاز به پردازش، کامپیوترها را به وجود آورده است. اما با توجه به جنس نیاز‌های پردازشی و راحتی استفاده از آنها، ابزار‌های متفاوتی تولید شده‌اند. برای مثال چک کردن ایمیل‌ها و تسهیل در استفاده هنگام استراحت روی مبل راحتی با تبلت‌ها میسر شده است یا اینکه اسمارت فون‌ها همیشه همراه شما هستند و هنگام حرکت نیاز‌های روزانه شما را برطرف می‌کنند.
او ادامه داد: اما هنگامی که به پردازش‌های سنگین و طراحی و تایپ نیاز دارید، کامپیوتر‌های دسک‌تاپ به سراغ رفع نیاز شما می‌آیند. از همین رو کاربرد هر ابزار مشخص است و هیچ کدام جای دیگری را اشغال نمی‌کنند.
یاسر ژیان، برنامه‌نویس هم می‌گوید: پیش‌بینی کارشناسان برای طول عمر کنسول‌های نسل آینده ۱۰ سال است که از همان زمان عرضه، دسک‌تاپ‌ها می‌توانند کارآیی نزدیک به کنسول‌ها داشته باشند و با گذشت حداکثر یک سال، با به‌روز شدن دوباره، از آنها پیشی بگیرند. در حالی که کنسول‌ها قادر به به‌روزرسانی سخت‌افزاری نیستند.
شهریار بارانی، کارشناس با بررسی ریشه‌ها و علل کاهش محبوبیت دسک‌تاپ‌ها و بازار آن با تاکید بر اینکه دسک‌تاپ‌ها همچنان به دلیل قدرت پردازشی بالا، امنیت و پایداری بیشتر و استفاده راحت‌تر برای کاربری‌های حرفه‌ای، بهترین گزینه و دسک‌تاپ‌های قدرتمند (رده میانی به بالا) را بازمانده نسل دسک‌تاپ‌ها می‌داند.
وی پیش‌بینی کرد که این قلمرو حداقل تا چند سال آینده در حکمرانی بلامنازع دسک‌تاپ‌ها، به عنوان گونه قوی‌تر در تنازع بقا، خواهد ماند و دستگاه‌های دیگر مانند لپ‌تاپ‌ها و دسک‌تاپ‌های ضعیف‌تر ناچار به تغییر فرم و تبدیل به دستگاه‌های سازگارتر یا نابودی هستند.