انتقاد از وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور

ایسنا: وزیر سابق پست، تلگراف و تلفن کشور از سیاست‌های فعلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات انتقاد کرد.

محمد غرضی درباره اینکه پیشتر انتقادهایی به وضعیت اینترنت داشته است، گفت: هنوز هم فرق چندانی نکرده و من حتی در مناظره‌ها هم اعلام کردم که هنوز در نسل دو و نیم باقی مانده‏ایم و به نسل سه و چهار نرسیده‏ایم.

وی در ادامه در پاسخ به اینکه صحبت‏های او به این معنا است که سرعت واقعی در نسل‏های سه و چهار ارائه نمی‌شود، افزود: تنها بحث سرعت را در نظر نگیرید، بحث خدمات هم هست؛ در شبکه‌ای که ۲۰ تا ۲۵ سال پیش وارد کشور شد، چند هزار نوع خدمت قابل ارائه است، اما اکنون تعداد این خدمات به پنج تا هفت خدمت رسیده و هنوز ۱۰ عدد هم نشده است.

وزیر سابق پست و تلگراف و تلفن همچنین اعلام کرد: اجرای دولت الکترونیک این توان را دارد که هزینه‏های کشور را به کمتر از نصف برساند، اما ما به این بحث نمی‌پردازیم.

وی در ادامه گفت: در کشور سرمایه‌گذاری‌های متعددی صورت گرفته اما در نهایت این سرمایه‌گذاری‌ها به این منجر شده است که تنها هفت یا هشت سرویس ارائه شود که در میان این سرویس‏ها هم بیشتر جنبه سرگرمی آن مورد توجه قرار گرفته است.

او در بخش دیگر سخنانش متذکر شد: به شخصه نسبت به تمام این موارد و نسبت به اداره کشور بدون تشکیل دولت الکترونیک و اینکه نسل جدید هنوز با این خدمات آشنا نیست معترضم.

وی ادامه داد: اینک استفاده به این شکل است که هر فرد بلد است یک موبایل بخرد و با آن گاهی حرف‌های سیاسی یا زشت منتقل شود. این موضوع واقعا کفران نعمت است که در این حوزه بیشتر از همه جا دیده می‌شود.

او تصریح کرد: در واقع نسبت به تمام سیاست‌ها و روش‌ها و بهره‌برداری‌های دولت در این حوزه معترضم؛ ما خیلی قبل‏تر از ترکیه بحث دولت الکترونیک را آغاز کردیم اما اکنون آنها

۵۰ درصد خدمات خود را از این طریق ارائه می‌کنند.