شماره روزنامه ۶۰۱۲
|

  • بی‌اعتنایی بانک‌ها به انرژی‌های پاک

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: به‌رغم فشار جهانی برای حرکت به سمت انرژی‌های سبز برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، بسیاری از موسسات مالی همچنان به سرمایه‌گذاری هنگفت در صنعت نفت و گاز ادامه می‌دهند. این حمایت مالی مستمر ناشی از سودآوری سرسام آور سوخت‌های فسیلی، ثبات دارایی، روابط طولانی‌مدت با مشتری، همراه با تقاضای مداوم برای طلای‌سیاه و فرآورده‌های آن است. این تعهد به نفت، پیامدهای مهمی در دوره گذار انرژی دارد. این رویکرد بانک‌ها می‌تواند حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر را متوقف و زیرساخت‌های سوخت‌های فسیلی را بیش ازپیش مستحکم و خلاص‌شدن از شر آنها را به تاخیر بیندازد.
  • نفت؛ چشم‏‏‏‌نگران تحولات خاورمیانه

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: چنانچه دامنه مناقشات سیاسی در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه گسترده‌‌‌‌تر شود، قیمت جهانی نفت و LNG، به‌صورت طبیعی، روندی صعودی در پیش خواهد گرفت. مدتی است شاهد آن هستیم که سطح تنش‌های دیپلماتیک در منطقه خاورمیانه تشدید شده‌است. رژیم اشغالگر صهیونیستی به کنسولگری ایران واقع در سوریه حمله کرد و ایران در اقدامی تنبیهی، با پهپاد و موشک پاسخ این اقدام تجاوزکارانه را البته به‌صورت محدود، داد.
  • پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی از تقاضای نفت

    ای نفتآژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی خود درباره تقاضای جهانی نفت در سال‌۲۰۲۴ را کاهش داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی با انتشار گزارش ماهانه‌‌‌‌‌‌‌‌اش پیش‌بینی درباره رشد تقاضای جهانی نفت در سال‌۲۰۲۴ را کاهش داد و به این ترتیب اختلافش با برآورد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) افزایش یافت.
  • هوشمندسازی میدان‌های نفت و گاز

    مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران گفت: رویداد دیجیتال‌‌‌‌‌‌‌‌ساز میدان‌های نفتی و گازی با هدف شناسایی بازیگران توانمند زیست‌‌‌‌‌‌‌‌بوم فناوری و نوآوری کشور همسو با دیجیتال‌سازی ١۵ میدان نفت و گاز کشور طراحی شد. به گزارش «شانا» سیدمهدیا مطهری بیان کرد: رویداد دیجیتال‌‌‌‌‌‌‌‌سازی میدان‌های نفتی و گازی با هدف شناسایی بازیگران توانمند زیست‌‌‌‌‌‌‌‌بوم فناوری و نوآوری کشور همسو با دیجیتال‌‌‌‌‌‌‌‌سازی ١۵میدان نفت و گاز کشور طراحی شد. وی افزود: انتظار می‌رود شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند، اعضای هیات‌علمی و گروه‌های دانشجویی که علاقه، انگیزه و توانایی لازم برای ایفای نقش فعال در دیجیتال‌‌‌‌‌‌‌‌سازی میدان‌های نفت و گاز دارند، شناسایی شوند.
  • گازرسانی به ۶۵۰۰ روستای کم‌‌‌‌‌برخوردار

    معاون وزیر نفت در امور گاز، از گازرسانی به ۶‌هزار و ۵۰۰ روستای کم‌‌‌‌‌برخوردار و سخت‌‌‌‌‌گذر کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی گاز ایران، مجید چگنی گفت: نقطه‌عطف کار شرکت‌های گاز، فصل سرما و زمستان است؛ بر همین اساس، پارسال از ۸۵۰‌میلیون مترمکعب تولید گاز روزانه، بیش از ۷۵۰‌میلیون مترمکعب آن به بخش خانگی تزریق شد. چگنی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون به ۶‌هزار و ۵۰۰ روستای محروم و سخت‌‌‌‌‌گذر گازرسانی شده‌است، همچنین به ۵۰شهر، ۲۰نیروگاه، بیش از ۲۰‌هزار صنعت جزء و چند‌هزار صنعت عمده نیز در این دو سال‌و‌نیم گازرسانی شده‌است.
  • بازیافت؛ دوربرگردان آلایندگی

    بازار جهانی بازیافت تحت‌تاثیر تعدادی از محرک‌هاست. افزایش آگاهی و مقررات یکی از محرک‌های کلیدی است که بر روی خدمات بازیافت زباله تاثیر مستقیم دارد. گزارش تحقیقاتی بازار خدمات بازیافت زباله بر اساس بخش‌ها و مناطق مختلف نشان می‌دهد که خدمات بازیافت زباله از ۵۸.۵۳‌میلیارد دلار در سال‌۲۰۲۳ به ۶۲.۲۲‌میلیارد دلار در سال‌۲۰۲۴ با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) ۶.۳‌درصد رسیده‌است.
  • تفکیک؛ الفبای مدیریت زباله

    دنیای اقتصاد: طبقه‌‌‌‌بندی زباله، مدیریت زباله را با رتبه‌‌‌‌بندی اقدامات از بیشترین تا کمترین گزینه سازگار با محیط‌زیست هدایت می‌کند و هدف آن حفظ منابع، شناسایی و افزایش کارآیی منابع و کاهش اثرات زیست‌محیطی است.
  • توسعه صنعتی، حفاظت از محیط‌زیست یا هر دو؟

    دکتر فاطمه بابالو/دکترای زیست‌شناسی و روزنامه‌نگار
    با توجه به رشد ایران در جهت صنعتی‌‌‌‌‌شدن و افزایش آلاینده‌‌‌‌‌های زیست‌محیطی، توجه بیش از پیش به حفاظت از محیط‌زیست باید در اولویت برنامه‌های توسعه قرار گیرد. موضوعی که مدت‌هاست در حاشیه قرار داشته و به آن رسیدگی نشده‌است. حفاظت از محیط‌زیست آینده حیات بشری را تعیین خواهد کرد، این واقعیتی است که شاید یکی از مهم‌ترین تهدیدات پیش‌رو به‌شمار رود، حتی از ریسک‌های امنیتی و ژئوپلیتیک نیز بعضا خطرناکتر است. این نکته قابل‌توجهی است که یکی از ارکان انقلاب چهارم صنعتی را تشکیل داده و رفتار امروز بشر در حوزه صنعتی و مصرف، آینده مهمی را برای ساکنان این کره‌خاکی رقم خواهد زد. به‌علاوه باید به این نکته توجه کرد که صنعتی‌شدن کشورهای موسوم به جهان‌سوم از جمله ایران، مستلزم تخریب‌‌‌‌‌هایی از جنس زیست‌محیطی است و این واقعیتی غیر‌قابل‌انکار است، اما باید بیش از پیش تلاش کرد تا این تخریب‌‌‌‌‌ها مدیریت شده‌ باشد تا کمترین آسیب را به محیط‌زیست و طبیعت وارد کند و حتی‌‌‌‌‌المقدور این آسیب‌ها را به صفر متمایل کند.
  • محیط‌زیست یکی از ارکان امنیت ملی محسوب می‌شود

    فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور صبح چهارشنبه در جشنواره تجلیل از خانه‌‌‌‌‌های برتر محیط‌زیست کشور گفت: حفظ و حراست از بستر و منابع طبیعی کشور که توسط نیروهای اجرایی محیط‌زیست انجام می‌شود را می‌توان جزئی از امنیت ملی عنوان کرد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست؛ سرهنگ جمشید محبت‌‌‌‌‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور با اشاره به فرمایش مقام‌معظم رهبری مبنی‌بر اینکه «هرگونه فعالیت برای حفظ محیط‌زیست، یک فعالیت دینی و انقلابی است»، گفت: «طبق این فرموده، همه فعالان حفظ محیط‌زیست از جمله مسوولان خانه‌‌‌‌‌های محیط‌زیست کشور در حال انجام فعالیت دینی و انقلابی هستند.»
  • تقلای کرملین برای فروش گاز

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: گازپروم، غول دولتی انرژی روسیه، به‌رغم تلاش برای جایگزیــــنی فروش گــاز ازدست‌رفته اروپا با تقاضای داخلی و صادرات به چین، با چالش‌های مالی دست‌وپنجه نرم می‌کند. این شرکت اخیرا اولین زیان خالص سالانه خود را از سال‌۱۹۹۹ گزارش کرده که عمدتا به کاهش شدید تجارت با اروپا نسبت داده می‌شود. این کاهش نشانگر تاثیر تحریم‌های اروپا و موانع موجود در تنوع فروش به چین است. به‌رغم تلاش برای افزایش فروش گاز طبیعی به پکن از طریق خط لوله، گازپروم برای دستیابی به این هدف با مشکلات جدی مواجه و همچنان به‌شدت به بازارهای اروپایی متکی است.
  • سرمایه‌گذاری صندوق توسعه در طرح شوریجه

    طرح توسعه میدان گازی شوریجه که بزرگ‌ترین پروژه ذخیره‌سازی گاز در ایران به‌شمار می‌آید، مدتی معطل تزریق سرمایه بود که با راهکار اخیر در امضای تفاهم‌نامه بین صندوق توسعه‌ملی و گروه مپنا، امیدها برای تسریع در تکمیل آن افزایش یافته‌است. به گزارش «شانا» سعید رجب‌‌‌‌زاده، مجری طرح توسعه میدان گازی شوریجه در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، با اشاره به تفاهم‌نامه مشارکت در طرح ذخیره‌سازی گاز در میدان خانگیران مخزن شوریجه که بین صندوق توسعه‌ملی و گروه مپنا (سرمایه‌گذار و پیمانکار طرح) امضا شده، توضیح داد: این تفاهم‌نامه ۲۷۰‌میلیون دلاری می‌تواند مشکل سرمایه‌گذار در تامین بودجه‌لازم برای اجرا را برطرف کند.
  • تعمیق روابط اوپک، غیر‌اوپک

    دنیای‌اقتصاد – گروه بازارنفت: اعلامیه اخیر اوپک در مورد نحوه جدید ارائه داده‌های تقاضای جهانی نفت در گزارش‌های ماهانه، نشان‌دهنده تغییری قابل‌توجه است. این سازمان اعلام‌کرده در گزارش ماه‌های آتی خود، به‌جای تمرکز صرف بر تقاضای نفت‌خام خود، بر پیش‌بینی تقاضای نفت از سوی گروه اوپک‌پلاس که هم اعضای اوپک و هم اعضای غیراوپک را شامل می‌شود، تمرکز خواهد کرد. این تغییر رویه، همکاری روبه‌رشد بین اوپک و شبکه گسترده کشورهای تولیدکننده نفت در هماهنگی تصمیمات عرضه نفت را برجسته می‌کند.
  • تنها راهکار حل مساله میدان آرش

    سخنگوی وزارت امورخارجه ضمن دعوت دولت کویت به میز مذاکرات فنی و کارشناشی برای حل مساله میدان گازی آرش، گفت: تنها راهکار این مساله گفت‌‌‌‌وگوی فنی و حقوقی هیات‌‌‌‌های دو طرف بدون توسل به جنجال‌‌‌‌های رسانه‌ای است. به گزارش «شانا» ناصر کنعانی، افزود: توسعه مناسبات دوجانبه با کشورهای همسایه و عربی منطقه و ایجاد فضای مثبت و سازنده در گفت‌‌‌‌وگوهای دو و چندجانبه با کشورهای همسایه و حوزه خلیج‌‌‌‌فارس، نیازمند برداشتن گام‌های تکمیلی در ارتقای سطح همکاری‌های چندجانبه است که دارای ابعاد مختلف تجاری و اقتصادی و رویکرد امنیت‌‌‌‌آفرین در چارچوب تامین امنیت مشترک برای کشورهای منطقه است. وی گفت: همان‌طور که وزیر امورخارجه جمهوری‌اسلامی ایران بیان کرد، ما اکنون‌‌‌‌ در مرحله ایجاد سازوکارهای دسته‌‌‌‌جمعی در کنار دیگر کشورهای منطقه هستیم. ایجاد فضای امن برای کشورهای منطقه موضوع مهم و دارای اولویت برای ایران است.
  • بازگشت جذابیت به سرمایه‌گذاری نفتی؟

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: به باور تحلیلگران استاندارد‌‌‌‌‌چارترد، اخیرا مخاطرات ژئوپلیتیک در بازار جهانی نفت به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته‌است، نکته جالب‌توجه آنکه بازار واکنش درخور‌‌‌‌‌توجهی به تحولات منطقه خاورمیانه نشان نداد. در گزارشی که تارنمای ریگزون آن را منتشر کرد، آمده‌است: کارشناسان و فعالان بازار جهانی انرژی باور دارند تحولات اخیر خاورمیانه، نشان‌دهنده تشدید مخاطرات ژئوپلیتیک است که احتمالا برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت. تحلیلگران همچنین با اظهارنظرهایی مانند «سطح تنش‌های ژئوپلیتیک در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه پایین‌تر از انتظارات بازار بوده‌است» یا «قبل از تنش‌های اخیر، قیمت‌گذاری در بازار سوخت‌های فسیلی انجام‌ شده‌بود»، متقاعد نمی‌شوند. آنها باور دارند که شواهد کمی در دسترس است که نشان می‌دهد فعالان بازار انرژی، از قبل از مقیاس و ابعاد احتمالی تنش‌ها بین طرفین مخاصمه، آگاه بوده‌اند.
  • کاهش تقاضای سوخت و افت بهای برنت

    دنیای‌اقتصاد – حمید ملازاده: بهای نفت در روز دوشنبه ۱۳ ماه مه به دلیل افت تقاضای سوخت و اظهارات مقامات فدرال‌رزرو آمریکا نسبت به کاهش نرخ بهره که می‌تواند مصرف انرژی را در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان کاهش دهد، افزایش داشت. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، معاملات آتی نفت‌برنت با ۷‌سنت یا ۰.۱‌درصد کاهش به ۸۲.۷۲دلار در هر بشکه رسید، درحالی‌که قیمت نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۵‌سنت کاهش ۷۸.۲۱دلار در هر بشکه فروخته شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر