شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۲۲

  • تغییرات اقلیمی ؛ تغییر موضع بریتانیا

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: بریتانیا از لحاظ تاریخی پیشرو دراقدامات معنادار برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‏‏‏‏‌ای بوده و همواره اقدامات هدفمندی در مقابله با تغییرات آب‌و‌هوایی اتخاذ کرده‌است. عقب‌نشینی از سیاست‌های سازگار با اقلیم به رهبری نخست‏‏‏‏‌وزیر فعلی؛ ریشی سوناک نشان‌دهنده قصد این کشور برای به حداکثر رساندن یا افزایش تولید سوخت‌های فسیلی است. این سیاست با تمرکز بر استخراج و استفاده از نفت و گاز همراه بوده و به نگرانی‌های زیست‌محیطی به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط و اثرات زیست‌محیطی سوزاندن نفت افزوده و این در حالی است که تغییر در سیاست‌ها نه‌تنها از سوی حامیان محیط‌زیست، بلکه از سوی جامعه تجاری نیز مورد انتقاد قرار گرفته‌است.
  • نوسان‌‌‌‌‌های بازار کربن اروپا

    روند کلی قیمت در بازار کربن اروپا در سال‌۲۰۲۳ مشابه سال‌۲۰۲۲ بود، اما میانگین قیمت افزایش یافت تا جایی‌که با ۳ یورو و ۸‌سنت افزایش به حدود ۸۵ یورو رسید، درحالی‌که نسبت به سال‌۲۰۲۲ (۸۱یورو و ۱۶سنت)، ۳ یورو و ۸۱‌سنت افزایش‌‌‌‌‌ نشان می‌دهد. به گزارش «شانا» به نقل از هفته‌‌‌‌‌نامه بررسی تحولات بین‌المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، بازار تجارت انتشار اروپا سال‌۲۰۲۳ کار خود را روز ۲ژانویه با قیمت ۸۳ یورو و ۶۷‌سنت در هر‌تن آغاز و در ۲۹ دسامبر با قیمت ۷۸ یورو خاتمه داد که ۵یورو و ۶۹‌سنت کمتر از روز ابتدایی کاری سال ‌بود.
  • افزایش تولید نفت چین در سال‌۲۰۲۳

    مجموع تولید نفت چین در سال‌۲۰۲۳ میلادی با ۱.۶درصد افزایش به ۲۰۸‌میلیون ‌تن افزایش یافت. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، مجموع تولید نفت‌خام چین در سال‌۲۰۲۳ میلادی به ۲۰۸‌میلیون ‌تن معادل روزانه ۴‌میلیون و ۱۶۰‌هزار بشکه رسید. این رقم که طبق محاسبات رویترز افزایش ۱.۶درصدی نسبت به سطح تولید در سال‌۲۰۲۲ دارد، نشان‌دهنده کاهش پیش‌بینی‌‌‌‌‌شده رشد تولید است، زیرا شرکت‌های ملی نفت چین برای افزایش تولید به‌دنبال بهره‌‌‌‌‌برداری از ذخایر عمیق‌تر و چالش‌برانگیزتر هستند. داده‌های رویترز نشان می‌دهد پکن در بحبوحه امنیت انرژی به‌دنبال افزایش تولید بوده و تولید نفت چین در بازه زمانی سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ به‌‌‌‌‌طور میانگین سالانه ۲‌درصد رشد داشته‌است. تولید نفت چین در بازه زمانی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ میلادی در پی افت برداشت نفت از میدان‌های قدیمی در بخش‌‌‌‌‌ خشکی حدود ۱۲‌درصد کاهش یافت. در گزارش‌ها آمده‌است که تولید نفت چین در بخش فراساحل بیش از ۶۰‌درصد از افزایش تولید این کشور طی چهار سال‌گذشته را به خود اختصاص داده‌است. بر اساس این گزارش، مجموع تولید گاز طبیعی چین در سال‌۲۰۲۳ به ۲۳۰‌میلیارد مترمکعب رسیده‌است که نشان از افزایش ۵.۶درصدی نسبت به سطح سال‌۲۰۲۲ میلادی دارد.
  • روند صعودی مصرف گاز بخش خانگی

    مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: میانگین مصرف گاز در بخش خانگی - تجاری و صنایع غیرعمده در ۲۴ ساعت گذشته (دوشنبه، ۱۸دی‌‌‌‌‌ماه) به ۵۷۰‌میلیون مترمکعب رسید ‌که این مقدار معادل ۷۰‌درصد کل گاز تولیدشده کشور است. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید عقلی در این‌باره توضیح داد: کاهش دما در ۲۴ساعت گذشته در برخی استان‌های کشور، سبب شد حجم مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده به ۵۷۰‌میلیون مترمکعب در روز برسد. وی با بیان اینکه این حجم مصرف، ۷۰‌درصد از کل گاز تولیدی کشور است، افزود: از مجموع ۵۷۰‌میلیون مترمکعب گاز مصرفی در این بخش، ۳۹۹‌میلیون مترمکعب معادل ۷۰‌درصد در بخش خانگی، ۱۱‌درصد در صنایع غیر‌عمده، ۹‌درصد در بخش عمومی و تجاری و ۱۰‌درصد در مجموع در بخش حمل‌ونقل و کشاورزی مصرف شده‌است.
  • ‌‌‌‌‌سرمایه‌گذاری صنایع؛ ابزار رفع ‌‌‌‌‌ناترازی گاز‌‌‌‌‌

    عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه صنایع از این پس امکان مشارکت در توسعه میادین نفت و گاز را به واسطه ماده‌۱۵ قانون برنامه هفتم توسعه دارند، گفت: ضررکننده اصلی ناترازی گاز، صنایع هستند، بنابراین صنایع با سرمایه‌گذاری در میادین، به حل مشکل ناترازی کمک کنند. ‌‌‌‌‌مالک شریعتی در گفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وگو با فارس در مورد توسعه میادین با استفاده از بخش‌خصوصی برای رفع ناترازی گاز، اظهار کرد: توسعه میادین نیاز به منابع مالی و سرمایه‌گذاری دارد، از آن طرف خود صنایع انرژی‌‌‌‌‌بر مثل فولاد و مس نیاز به خوراک و سوخت دارند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و این می‌تواند به‌صورت یک بازی برد-برد اتفاق بیفتد؛ یعنی درآمدها و سودهایی که دارند را در کار تولیدی که نیاز به سرمایه‌گذاری در کشور دارد، بیاورند و آنجا سرمایه‌گذاری کنند. ‌‌‌‌‌نماینده مردم تهران در مجلس درباره ‌‌‌‌‌اهمیت رفع ناترازی و رفع عدم‌‌‌‌‌النفع بخش صنعتی از محل توسعه برداشت نفت و گاز از میادین مشترک با سرمایه‌گذاری صنایع در این حوزه و مشوق‌های درنظر گرفته‌شده، اظهار کرد: از آن طرف این صنایع می‌توانند گاز جدیدی را که استحصال می‌کنند، خودشان استفاده کنند؛ در واقع هم به رفع ناترازی کمک می‌کنند و هم صنعت دچار خسارت نمی‌شود.
  • افزایش قیمت گاز در اروپا

    قیمت گاز طبیعی در اروپا پس از دو روز کاهش، تحت‌تاثیر حملات بیشتر به کشتی‌‌‌‌‌ها در دریای سرخ و افزایش ریسک اختلال در این مسیر مهم کشتیرانی، افزایش یافت. به گزارش «ایسنا» به نقل از بلومبرگ، قیمت پایه بازار گاز اروپا روز چهارشنبه حداکثر ۳.۱درصد افزایش یافت. بازارهای گاز در اروپا معمولا به سیگنال‌های هشداردهنده واکنش نشان می‌دهند اما تنش‌ها در دریای سرخ، تاثیر مستقیمی بر عرضه گاز نداشته‌است. کشتی‌های حامل گاز طبیعی مایع(ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی) از قطر، همچنان از کانال سوئز که کوتاه‌ترین مسیر به سمت اروپاست، عبور می‌کنند اما اکثر شرکت‌های کشتیرانی، مسیر طولانی‌‌‌‌‌تر دور آفریقا را برای سفر کشتی‌های خود ترجیح داده‌اند. این مساله باعث گران‌‌‌‌‌تر‌شدن سفرها و تاخیر می‌شود. نفت هم از این وضعیت تاثیر پذیرفته و افزایش قیمت پیدا کرده‌است. در این بین، پیش‌بینی‌های هواشناسی نشان می‌دهد دمای پایین‌تر از حد متوسط در اروپا به مدت یک هفته دیگر ادامه خواهد داشت که باعث افزایش تقاضا برای گرمایش می‌شود. بر اساس گزارش بلومبرگ، بهای گاز هلند برای تحویل در ماه آینده که قیمت پایه بازار گاز اروپاست، روز چهارشنبه در آمستردام، ۲.۲درصد افزایش یافت و به ۳۱یورو و ۳۳‌سنت به ازای هر مگاوات ساعت رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر