شماره روزنامه ۶۰۲۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۳۹

  • توسعه پایدار صنعت نفت با اتکا به هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: صنعت نفت و گاز با ارزشی معادل ۳.۵‌میلیارد دلار در سال‌۲۰۲۲، به واسطه ادغام با هوش‌مصنوعی (AI) در حال تجربه تحولی شگرف است. انتظار می‌رود ارزش صنعت نفت و گاز با اتکا به فناوری‌های جدید و با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۲.۶۲درصد، تا سال‌۲۰۲۸ رشدی فراتر از تصور را داشته‌باشد. فناوری‌های هوش‌مصنوعی به‌طور عمده برای کاهش هزینه‌های مرتبط با تعمیر و نگهداری تجهیزات و بهینه‌سازی تولید استفاده می‌شود.
  • پیشرفت طرح توسعه ذخیره‌سازی گاز در قم

    پیشرفت فاز‌دوم طرح توسعه ذخیره‌سازی گاز در میدان سراجه قم که یکی از پروژه‌های مهم صنعت گاز ایران است، به ۳۵‌درصد رسید. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، محمد زمان جوکار، مجری طرح‌های ذخیره‌سازی گاز در این شرکت با اشاره به اجرای این طرح راهبردی گفت: هدف از اجرای این طرح، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز از یک‌میلیارد به ۱.۵میلیارد مترمکعب است، همچنین با اجرای فاز‌دوم طرح توسعه ذخیره‌سازی گاز در میدان سراجه قم، برداشت گاز از ۱۰ به ۱۵‌میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌‌‌‌‌یابد.
  • درآمد ۵‌میلیارد دلاری با خاموشی مشعل‏‏‏‏‌ها

    معاون برنامه‌‌‌‌‌ریزی وزیر نفت ارزش گاز مشعلی را که تا پایان سال‌۱۴۰۴ در میدان‌های نفتی و گازی کشور جمع‌‌‌‌‌آوری خواهد شد، ۵‌میلیارد دلار در سال‌و معادل ارزش صادرات گاز کنونی ایران به کشورهای همسایه دانست و گفت: ارزش صادراتی گازهای همراه در ایران، بیش از ۵‌میلیارد دلار خواهد بود. به گزارش «شانا»، نماد اصلی مناطق نفتی و گازی در کشورمان، ستون‌‌‌‌‌هایی است که شعله‌‌‌‌‌های بلند و کوتاه بر فراز آنها می‌‌‌‌‌رقصد، اگرچه این ستون‌‌‌‌‌ها یا همان مشعل‌‌‌‌‌ها، به‌نوعی به نماد صنعت نفت تبدیل شده‌است، ‌‌‌‌‌ اما افزون بر صدمات محیط‌زیستی فراوان، سرمایه‌های کشور را نیز می‌‌‌‌‌سوزاند.
  • افزایش ۵۰‌درصدی صادرات نفت ایران

    روزنامه نیکی ژاپن در گزارشی نوشت؛ صادرات نفت ایران در سال‌۲۰۲۳ با رشد ۵۰‌درصدی به حدود یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه در روز رسیده‌است. به گزارش «ایرنا» و به نقل از روزنامه نیکی ژاپن، صادرات نفت‌خام ایران در سال‌گذشته میلادی تقریبا ۵۰‌درصد رشد کرد و به بالاترین میزان در پنج سال‌اخیر یعنی حدود ۱.۳میلیون بشکه در روز رسید. بیشتر صادرات نفت ایران در این سال‌به مقصد چین بوده‌است. بر اساس این گزارش آژانس بین‌المللی انرژی از تولید روزانه ۲.۹۹میلیون بشکه نفت ایران در سال‌۲۰۲۳ خبرداده که ۴۴۰‌هزار بشکه بیشتر از سال‌۲۰۲۲ است. تقاضای سریع چین، ایران را به افزایش تولید ترغیب کرده‌است. داده‌های شرکت تحقیقاتی اروپایی کپلر نشان می‌دهد که تقریبا ۹۰‌درصد از صادرات نفت‌خام ایران به چین انجام می‌شود. به گفته رویترز و منابع دیگر، بیش از ۴۰پالایشگاه مستقل کوچک و متوسط چین اغلب نفت ایران را با یوآن خریداری می‌کنند. نفتکش‌هایی که نفت ایران را منتقل می‌کنند از روش‌هایی مانند انتقال کشتی به کشتی در دریا استفاده می‌کنند. این گزارش مدعی است از زمانی‌که حمله روسیه به اوکراین باعث افزایش قیمت نفت‌خام و بنزین شد، رویکرد واشنگتن در اجرای تحریم‌ها تغییر کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر