شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۶۴

  • همگرایی نفتی در اوپک‌پلاس

    دنیای اقتصاد: اوپک‌پلاس کاهش تولید نفت را به میزان ۲میلیون و ۲۰۰هزار بشکه در روز، تا سه‌ماه دوم۲۰۲۴ تمدید کرد. عربستان به کاهش عرضه یک میلیون بشکه‌ای و روسیه صادرات نفت خود را با کاهش ۴۷۱هزار بشکه در روز ادامه خواهند داد.
  • آینده دیجیتال نفت و گاز

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: شناخت چگونگی تاثیر فناوری‌های دیجیتال و مقررات زیست‌محیطی بر تغییر ماهوی و ساختاری بازار سوخت‌های فسیلی به‌ویژه نفت و گاز، از اهمیت بالایی برخوردار است. بر اساس گزارش تارنمای The People’s Network، چشم‌‌‌‌‌انداز جهانی صنعت نفت و گاز، متاثر از تغییرات بنیادینی است که به‌‌‌‌‌واسطه پیشرفت‌های تکنولوژیکی در این صنعت و تاکید بسیار بر لزوم حفظ محیط‌زیست، راهبری می‌شوند. در قلب این تحول، «بازار مدیریت یکپارچگی میادین نفتی» قرار دارد که طبق پیش‌بینی‌‌‌‌‌ها، تا پایان سال‌۲۰۲۷ با حجمی از سرمایه‌گذاری معادل رقم خیره‌‌‌‌‌کننده ۲۲‌میلیارد دلار روبه‌رو خواهد بود.
  • تکرار ادعاهای یکجانبه درباره میدان گازی آرش

    سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: ایران درباره میدان گازی آرش مواضع اصولی خود را مبتنی بر قوانین بین‌المللی بارها اعلام کرده است و طرح ادعاهای یکجانبه هیچ حقوقی را برای مدعی ایجاد نخواهد کرد. به گزارش «شانا»، ناصر کنعانی درباره ادعای مطرح‌‌‌‌‌شده بعضی از کشورهای خلیج‌فارس در قبال حق‌استفاده از میدان گازی آرش اظهار کرد: لازم است اشاره کنیم که در این موضوع، ما با مقام‌‌‌‌‌های کویتی بر تداوم مذاکرات فنی و حقوقی تاکید کردیم.
  • افزایش ظرفیت پالایشگاه آبادان

    مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان از افزایش ۵۰۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای ظرفیت پالایش این پالایشگاه خبر داد. به گزارش «شانا»، حکیم قیم گفت: ظرفیت پالایشگاه ۴۰۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای آبادان امروز با افزایش ۱۰۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای طی دو سال‌گذشته از فعالیت دولت سیزدهم، به ظرفیت ۵۰۰‌هزار بشکه در روز رسیده‌است. وی با اشاره به تصویب بودجه‌۱۴۰۳ برای اجرای طرح‌های توسعه‌‌‌‌‌ای پالایشگاه آبادان در آینده‌‌‌‌‌ای نزدیک، از آمادگی این واحد صنعتی برای تبدیل‌‌‌‌‌‌شدن به پالایشگاهی پیشرو و رسیدن به ظرفیت ۶۳۰‌هزار بشکه تا پایان سال‌۱۴۰۴ خبر داد.
  • ساخت نخستین رآکتور سنتز متانول

    ساخت نخستین رآکتور سنتز متانول با توان متخصصان داخلی کشور، گامی بلند برای خودکفایی صنعت پتروشیمی کشور به‌شمار می‌آید که پس از موفقیت در مرحله نصب، در عمل مرحله‌‌‌‌‌ای نو آغاز می‌شود که می‌توان آن را مصداقی از «دانش‌‌‌‌‌بنیان‌‌‌‌‌ بودن» صنعت پتروشیمی مطرح کرد. به‌گزارش «شانا» یکی از مجتمع‌‌‌‌‌های پتروشیمی تولیدکننده متانول در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) به‌‌‌‌‌تازگی در حال تکمیل عملیات ساخت نخستین رآکتور سنتز متانول ایرانی است که اقدام مثبتی برای صنعت کشور، به‌ویژه صنعت پتروشیمی به‌‌‌‌‌شمار می‌رود. صنعت پتروشیمی ایران تخصص و توان فراوانی در حوزه تولید متانول دارد و این ماده‌بخش قابل‌توجهی از صادرات پتروشیمی کشور است. به‌‌‌‌‌طور کلی گاز سنتز (Synthesis gas) به مخلوط گازی اطلاق می‌شود که ترکیبی از هیدروژن و منوکسید‌کربن به نسبت‌های مشخص است. این گاز؛ در واقع پایه تولید متانول و آمونیاک صنعتی را تشکیل می‌دهد و این دو محصول بالادستی دارای مهم‌ترین زنجیره‌های صنعت پتروشیمی در پایین‌‌‌‌‌دست خود هستند.
  • رشد چشمگیر بخش نفت در ۹‌ماه

    رشد بخش نفت از ۵.۷درصد در ۹‌ماهه سال‌۱۴۰۱ به ۲۲.۴درصد در ۹‌ماه امسال رسیده‌است که از رشد ۲۹۲‌درصدی در این بخش در سال‌۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه پارسال حکایت دارد. به گزارش «شانا»، رشد اقتصادی، یکی از مهم‌ترین نماگرها از وضعیت اقتصادی هر کشوری است که به‌‌‌‌‌واسطه آن می‌توان تغییرات در بخش‌های مختلف از نفت و انرژی گرفته تا خدمات را بررسی کرد. با توجه به آنکه بخش بزرگی از اقتصاد ایران را صنعت نفت و گاز تشکیل می‌دهد، نقش این بخش در رشد اقتصادی کشور غیرقابل‌انکار است تا آنجا که با بازگشت تحریم‌ها بعد از خروج آمریکا از برجام، رشد بخش نفت و گاز منفی شد و همین موضوع در دولت گذشته رشد اقتصادی کشور را نیز به زیر صفر برد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر