شماره روزنامه ۶۰۳۱
|

  • هشدار ریزش رشد اقتصادی

    دنیای اقتصاد: بانک جهانی به تازگی گزارش خود را با عنوان چشم‌انداز اقتصاد جهانی منتشر کرده است. طبق این گزارش، پیش‌بینی این نهاد از رشد اقتصادی ایران در سال۱۴۰۳ با نیم واحد درصد کاهش برابر با ۳.۲درصد اعلام شده است. همزمان با انتشار آمارهای رشد اقتصادی سال۱۴۰۲ «دنیای‌اقتصاد» به بررسی این آمارها در یک گزارش پرداخت. آمارها حاکی از آن است که رشد اقتصادی کشور در سال۱۴۰۲ برابر با ۵.۷درصد بوده که حدود نیمی از این رشد به بخش نفت و گاز مربوط است. در چنین شرایطی و با توجه به محدودیت سقف صادرات و تولید نفت ایران به نظر می‌رسد این وضعیت رشد هشدارآمیز است. به گفته اقتصاددانان، برای تحقق رشد اقتصادی ۸درصدی متناسب با برنامه هفتم توسعه، کشور نیازمند سطح بالایی از رشد سرمایه‌گذاری است. با این حال آمارها حاکی از فاصله زیاد رشد سرمایه‌گذاری با این میزان و چشم‌انداز پر ابهام رشد اقتصادی کشور در سال‌های آینده است.
  • ترمیم شکاف دلار آزاد و مبادله‌ای

    دنیای اقتصاد-ميکائيل زين‌الدين: به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی در حال تلاش برای نزدیک کردن نرخ‌های رسمی و غیررسمی به یکدیگر است. در حالی که دلار بازار آزاد پس از اتمام روز‌های نوسانی انتهای فروردین با سقوط به کریدور ۵۷ تا ۶۰ هزار تومانی، بازه نوسان خود در این محدوده را کوچک و کوچک‌تر می‌کند، نرخ دلار رسمی در روندی آهسته و پیوسته درحال رشد است.
  • کاهش ارتفاع رشد اقتصادی ایران

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش «چشم‌انداز اقتصاد جهانی» پیش‌بینی خود را از رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال۱۴۰۳ با ۰.۵واحد درصد کاهش نسبت به گزارش ماه ژانویه ۳.۲درصد اعلام کرد.براساس گزارش این نهاد بین‌المللی، رشد اقتصادی ایران در سال جاری نسبت به سال۱۴۰۲ به میزان ۱.۸واحد درصد کاهش خواهد یافت. همچنین انتظار می‌رود افت تولید ناخالص داخلی کشور در سال۱۴۰۴ نیز ادامه یابد و نرخ رشد اقتصادی به ۲.۷درصد تنزل پیدا کند.
  • پالس مثبت به بازارهای جهانی

    دنیای اقتصاد-گروه پول و ارز: به گفته اداره آمار کار ایالات‌متحده، تورم نقطه‌به‌نقطه در این کشور از برآوردها کاهشی‌تر شد و از ۳.۴ درصد در ماه آوریل به ۳.۳ درصد در ماه مه رسید. به دنبال آن، تورم هسته (بدون احتساب مواد غذایی و انرژی) نیز به روند نزولی خود ادامه داد و با افت ۰.۲ واحد درصدی در پله ۳.۴ درصدی ایستاد. با کاهش تورم و کاهش نااطمینانی‌ها از بازگشت آن به سطوح سابق، یکه‌تازی طلای جهانی آغاز شد.
  • اقبال دلار با کیست؟

    دنیای اقتصاد: بخش بزرگی از جامعه اقتصاددانان کشور بر این باورند که انتظارات تورمی تاثیر چشمگیری بر روند نرخ ارز در بازار کشور دارد. به‌طور کلی اخباری که چشم‌انداز روابط خارجی کشور را روشن‌تر جلوه دهند سبب شکل‌گیری روند‌های کاهشی در بازار می‌شوند. در نتیجه به عقیده برخی از کارشناسان اقبال شاخص‌های ارزی با افرادی است که نگرش مثبتی نسبت به بهبود روابط خارجی داشته باشند.
  • گمشده ۷تریلیون دلاری اقتصاد جهانی

    دنیای اقتصاد: محاسبه تولید ناخالص داخلی کشورها همواره یکی از موضوعات چالش‌برانگیز بوده است. این چالش‌ها زمانی جدی‌تر می‌شود که بخواهیم تولید دو کشور را مقایسه یا با یکدیگر جمع بزنیم. اکونومیست در گزارشی به تازه‌‌ترین یافته‌های بانک جهانی در این زمینه می‌پردازد. بر این اساس، بازنگری در محاسبه تولید ناخالص داخلی ۱۷۶کشور، از افزایش ۷تریلیون دلاری تولید جهان حکایت دارد. بانک جهانی متوجه شد که قیمت‌ها در سراسر جهان به‌طور متوسط ​​حدود ۴درصد ارزان‌تر از آن چیزی است که قبلا تصور می‌شد و این به آن معناست که هزینه‌های ثبت‌شده توسط حسابداران ملی باید بیش از آنچه قبلا برآورد می‌شد، باشد.
  • حمایت آمار اشتغال از دلارجهانی

    دنیای اقتصاد: با افزایش نرخ بیکاری آمریکا، شاخص ارزی که پیش از انتشار این گزارش در کف کانال ۱۰۴ واحدی قرار داشت توانست بار دیگر کانال ۱۰۵ واحدی را مشاهده کند. این عامل مهم‌ترین محرک نزول بازارهای جهانی در روز‌های اخیر به شمار می‌رود. در این بحبوحه تنها امید سرمایه‌گذاران، تداوم روند نزولی تورم بوده و چشم‌ها به گزارش جدید اداره آمار کار آمریکا در ۱۲ ژوئن دوخته شده است.
  • تخصیص حدود ۳۱هزار قطعه سکه در دوازدهمین حراج مرکز مبادله ایران

    مرکز مبادله ایران: دوازدهمین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران با تخصیص ۱۴هزار و ۸۹۴قطعه ربع سکه، ۱۱هزار و ۸۴۵قطعه تمام‌سکه و ۴۱۹۴قطعه نیم‌سکه به پایان رسید. دوازدهمین حراج سکه طلا روز دوشنبه ۲۱خردادماه۱۴۰۳ برگزار شد و از مجموع ۱۸هزار و ۳۴۶قطعه ربع سکه ثبت سفارش‌شده، ۱۴هزار و ۸۹۴قطعه با میانگین قیمت ۱۳میلیون و ۳۹۴هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد. همچنین، از مجموع ۴۹۱۹قطعه نیم‌سکه ثبت سفارش‌شده، ۴۱۹۴قطعه با میانگین قیمت ۲۰میلیون و ۸۷۳هزار تومان تخصیص داده شد. در حراج سکه تمام نیز ۱۴هزار و ۴۵۲قطعه سکه ثبت سفارش‌ شد که ۱۱هزار و ۸۴۵قطعه با میانگین قیمت ۳۷میلیون و ۵۱۸هزار تومان تخصیص داده شد. بدیهی است، در بین متقاضیان افرادی بالاتر و افرادی پایین‌تر از این قیمت‌ها، قیمت پیشنهادی اعلام کرده و به آنها تخصیص داده شده است. تاکنون و درمجموع ۱۲حراج برگزارشده جمعا ۱۷۸هزار و ۶۱۰قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان حراج تخصیص داده شده است. سهم ربع‌سکه از این حجم تخصیص ۱۱۴هزار و ۸۸۶قطعه، نیم‌سکه ۲۵هزار و ۹۶۶قطعه و تمام‌سکه ۳۷هزار و ۷۵۸قطعه است.
  • تزریق ۲میلیارد یوآن به سیستم بانکی چین

    ایبِنا: بانک مرکزی چین عملیات بازپرداخت معکوس هفت‌روزه را به ارزش ۲میلیارد یوآن (حدود ۲۸۱میلیون دلار آمریکا) با نرخ بهره ۱.۸درصد انجام داد. به گزارش الامارات الیوم، در بیانیه این بانک که توسط خبرگزاری چینی «شین هوا» پخش شد، آمده است که این اقدام با هدف حفظ نقدینگی معقول و کافی در سیستم بانکی انجام می‌شود. بازخرید معکوس به عملیاتی گفته می‌شود که در آن بانک مرکزی اوراق بهادار را از طریق مناقصه از بانک‌های تجاری خریداری می‌کند و با توافق برای فروش مجدد آن در آینده اقدام می‌کند.
  • آلمان در حال تبدیل شدن به یک کشور در حال توسعه است

    مهر: مدیر عامل بورس آلمان می‌گوید به‌خاطر ناتوانی صدر اعظم این کشور، آلمان در حال تبدیل شدن به یک کشور در حال توسعه است. به گزارش راشاتودی، تئودور ویمر، مدیرعامل بورس آلمان اعلام کرد که ائتلاف دولت آلمان به رهبری شولتز در حال فراری دادن سرمایه‌گذاران بین‌المللی از این کشور است. ویمر در یک سخنرانی در باواریا گفت نمی‌خواهم عصرتان را خراب کنم؛ اما چیزی که مشخص است این است که هیچ وقت اعتبار ما در جهان به این اندازه مخدوش نبوده است. او در سخنان خود که گفته می‌شود در ماه آوریل انجام شده، اما اخیرا منتشر شده است و به‌شدت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود به انتقاد از رابرت هابک، معاون شولتز و وزیر اقتصاد آلمان می‌پردازد و می‌گوید: ۱۸بار با وی دیدار داشته و فاجعه مطلق بوده است. او در سخنان خود همچنین نسبت به نابود کردن صنعت خودروی آلمان از سوی دولت با کنار گذاشتن تولید خودروهای بنزینی و دیزلی انتقاد کرد.
  • رفت و برگشت سکه در کانال ۳۹

    دنیای اقتصاد: افت چشمگیر نرخ اونس جهانی طلا عامل حضور نرخ سکه در کانال ۳۹ میلیون تومانی شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت طلای جهانی در بازار روز‌های اخیر نوسانات کاهشی قابل توجهی را تجربه کرده و از کانال ۲ هزار و ۳۰۰ دلار به یک کریدور پایین‌تر یعنی بازه ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری سقوط کرده است؛ هرچند ساعت ۱۹دیروز به وقت تهران به کانال ۲۳۰۰دلاری بازگشت.
  • جهانی شدن بحران بازنشستگی

    دنیای اقتصاد: مقام دوم صندوق بین‌المللی پول از ایالات متحده خواسته است که کسری بودجه فزاینده خود را کاهش دهد. گیتا گوپینات، معاون اول مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول در مصاحبه با فایننشال‌تایمز گفت که زمان آن فرا رسیده است تا اقتصادهای پیشرفته «در یکپارچگی مالی سرمایه‌گذاری کنند» و به نحوه برنامه‌ریزی خود برای بازگرداندن بار بدهی به سطح قبل از همه‌گیری بپردازند. او همچنین یادآور شد بحران بازنشستگی و هزینه‌های درمانی سالمندان بحرانی جهانی است و چاره‌ای جز اصلاحات در مقابل این بحران‌ها وجود ندارد.
  • موانع رشد فلز زرد

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی روند معاملاتی روز گذشته را تحت تاثیر یکه‌تازی شاخص ارزی در محدوده قرمز و زیر کانال ۲۳۰۰ دلاری آغاز کرد. زمان برای برنامه‌ریزی طرح‌های جدید جرمی پاول و در پی آن تقویت شاخص دلار، کاهش میل بانک خلق چین برای ذخایر طلا و مقاومت صنعت طلا در خصوص حفظ رشد تولیدات خود در سال جاری از جمله دست‌انداز‌های قیمتی فلز زرد به شمار می‌روند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر