شماره روزنامه ۶۰۲۹
|

  • رفت و برگشت سکه در کانال ۳۹

    دنیای اقتصاد: افت چشمگیر نرخ اونس جهانی طلا عامل حضور نرخ سکه در کانال ۳۹ میلیون تومانی شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت طلای جهانی در بازار روز‌های اخیر نوسانات کاهشی قابل توجهی را تجربه کرده و از کانال ۲ هزار و ۳۰۰ دلار به یک کریدور پایین‌تر یعنی بازه ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری سقوط کرده است؛ هرچند ساعت ۱۹دیروز به وقت تهران به کانال ۲۳۰۰دلاری بازگشت.
  • جهانی شدن بحران بازنشستگی

    دنیای اقتصاد: مقام دوم صندوق بین‌المللی پول از ایالات متحده خواسته است که کسری بودجه فزاینده خود را کاهش دهد. گیتا گوپینات، معاون اول مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول در مصاحبه با فایننشال‌تایمز گفت که زمان آن فرا رسیده است تا اقتصادهای پیشرفته «در یکپارچگی مالی سرمایه‌گذاری کنند» و به نحوه برنامه‌ریزی خود برای بازگرداندن بار بدهی به سطح قبل از همه‌گیری بپردازند. او همچنین یادآور شد بحران بازنشستگی و هزینه‌های درمانی سالمندان بحرانی جهانی است و چاره‌ای جز اصلاحات در مقابل این بحران‌ها وجود ندارد.
  • موانع رشد فلز زرد

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی روند معاملاتی روز گذشته را تحت تاثیر یکه‌تازی شاخص ارزی در محدوده قرمز و زیر کانال ۲۳۰۰ دلاری آغاز کرد. زمان برای برنامه‌ریزی طرح‌های جدید جرمی پاول و در پی آن تقویت شاخص دلار، کاهش میل بانک خلق چین برای ذخایر طلا و مقاومت صنعت طلا در خصوص حفظ رشد تولیدات خود در سال جاری از جمله دست‌انداز‌های قیمتی فلز زرد به شمار می‌روند.
  • اصلاحات اقتصادی، نخبگان و پوپولیسم

    مجتبی قاسمی/استادیار حقوق و اقتصاد، دانشگاه شهید بهشتی
    بخش‌های مهمی از اقتصاد ایران (نظام بازنشستگی، نظام یارانه، نظام بانکی و...) به‌دلیل برخی سیاست‌گذاری‌های نادرست پنج دهه گذشته دچار بحران شده که در ادبیات سیاسی و اقتصادی ایران از آنها به‌عنوان ابرچالش یاد می‌شود؛ ابرچالش‌هایی که درصورت ادامه وضعیت کنونی مشخص نیست چه آینده‌ای در انتظارشان خواهد بود. به این ترتیب، اصلاحات در این بخش‌ها ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. به‌رغم این ضرورت، تاکنون اقدام جدی در این زمینه صورت نگرفته است و به نظر می‌رسد بازار سیاست در ایران نیز کارآیی کافی برای حل این مسائل مهم را ندارد.
  • تداوم روند کاهش تولید ناخالص داخلی عربستان

    فارس: در سایه کاهش تولید نفت عربستان سعودی روند کاهش تولید ناخالص داخلی این کشور مافوق پیش‌‌‌بینی‌‌‌های صندوق بین‌المللی پول ادامه دارد. داده‌های اداره کل آمار عربستان سعودی روز یکشنبه نشان داد که تولید ناخالص داخلی واقعی عربستان در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سه ماهه مشابه سال ۲۰۲۳ شاهد کاهش ۱.۷ درصدی بوده است که تحت تاثیر کاهش ۲.۱۱ درصدی فعالیت‌‌‌های نفتی قرار گرفته است.
  • مهار تورم با همان ابزار همیشگی

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا و بانک کانادا در این هفته باعث شد چشم‌ها به فدرال‌رزرو ایالات متحده دوخته شود. به نظر می‌رسد فد تصمیم گرفته است نرخ‌های آن را برای مدت طولانی‌تر بالا نگه دارد. با این حال آدام پوزن، رئیس اندیشکده اقتصاد پیترسون، در یادداشتی در فایننشال‌تایمز می‌نویسد ما نباید از تصویر بزرگ‌تر در سیاست پولی جهانی غافل شویم. پوزن یادآوری می‌کند هرچه بیشتر به نحوه اعمال سیاست‌های مشابه نرخ بهره در اقتصادهای بسیار متفاوت بنگریم، بیشتر باید از شباهت‌ها شگفت‌زده شویم تا تفاوت‌های سیاستی.
  • روز‌های خلوت بازار ارز

    دنیای اقتصاد: بازه نوسان شاخص‌های ارزی کوچک و کوچک‌تر می‌شود. به غیر از اسکناس دلار آزاد، نرخ دیگر ارز‌های شاخص بازار تهران در روز گذشته ثابت یا با کاهش‌های زیر ۱۰۰ تومان ثبت شد. به نظر می‌رسد عدم وجود ریسک سیاسی جدید، در کنار بهبود درآمد‌های نفتی کشور از جمله عواملی است که بازار ارز را منجمد کرده است. برخی از فعالان بازار معتقدند که تا روز‌های پس از انتخابات ریاست‌جمهوری روند بازار تغییر نخواهد کرد. دیروز بازار سکه و طلا نیز آرام بود.
  • نتیجه ششمین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی اعلام شد

    اکوایران: نتایج حراج ششم اوراق مالی در ۱۶خردادماه نشان می‌دهد که با وجود عرضه بیش از ۳۰هزار میلیارد تومان اوراق توسط دولت، بانک‌ها و بازار سرمایه اقدام به خرید اوراق نکردند.در حراج ششم دولت که در تاریخ ۱۶خردادماه انجام شد، مجموعا بیش از ۳۰هزار میلیارد تومان اوراق از سوی دولت عرضه شد اما نه بانک‌ها و نه بازار سرمایه هیچ مبلغی از این اوراق را خریداری نکردند و دولت نتوانست در این حراج درآمدی از طریق فروش اوراق کسب کند.گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که در حراج ششم اوراق مالی اسلامی دولت، چهار نوع از اوراق به نام‌های اراد ۱۵۷، اراد ۱۵۸، اراد ۱۵۹ و اراد ۱۶۰ عرضه شد.
  • کشورهای بریکس به دنبال سامانه پرداخت بین بانکی واحد

    مهر: وزیر دارایی روسیه اعلام کرد که کشورهای عضو گروه بریکس در حال امکان‌سنجی طرح ایجاد یک سامانه پرداخت بین بانکی واحد در قالب این گروه هستند.به گزارش راشاتودی، آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه اعلام کرد که کشورهای عضو گروه بریکس در حال امکان‌سنجی طرح ایجاد یک سامانه پرداخت بین بانکی واحد در قالب این گروه هستند تا بتواند عملکردی مانند سامانه پیام‌رسان بین بانکی سوئیفت ایفا کند. او طی مصاحبه‌ای با ایزوستیا گفت که ایجاد یک سامانه پرداخت جایگزین برای سوئیفت یکی از اصلی ترین اهداف ایجاد سامانه مذکور است؛ چراکه مبادلات کنونی به دلار خطری جدی را برای کشورهای دخیل در تجارت جهانی در پی دارد.
  • انتظارات اقتصادی از رئیس‌جمهور آینده

    سیدمرتضی افقه/دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز
    پیش از بیان انتظارات از رئیس‌جمهور آینده توجه به چند نکته مقدماتی ضروری است:
  • شمارش معکوس برای رشد طلا

    دنیای اقتصاد: در بحبوحه انتقادات اقتصاددانان و تاریخ‌گذاری جدید آنها برای اتخاذ سیاست‌های انبساطی در ادامه سال ۲۰۲۴، بانک مرکزی اروپا در نشست اخیر خود که در ۵ ژوئن آغاز شد، نرخ بهره را ۰.۲۵ واحد درصد کاهش داد. صاحب‌نظران در این خصوص اظهار کردند که این اقدام لاگارد به عنوان دومین رئیس بانک مرکزی در جهان که در سال ۲۰۲۴ نرخ بهره خود را کاهش داد می‌تواند بر نقشه سیاستی پاول اثر‌گذار باشد. در صورت وقوع این فرضیه، بازارهای جهانی جان تازه‌ای خواهند گرفت و به نظر می‌رسد طلای جهانی هفته معاملاتی جدید را در واکنش مثبت به این برآوردها صعودی آغاز کند.
  • سومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳

    دوازدهمین جلسه حراج سکه طلا امروز دوشنبه مورخ ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۳، برگزار می‌شود. این حراج از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتیmarket.ice.ir برگزار می‌شود و دارایی موضوع دوازدهمین حراج، تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته‌بندی است.
  • وعده کاهش مالیات ترامپ فاجعه اقتصادی برای آمریکاست؟

    ايسنا: دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور سابق آمریکا با وعده کاهش مالیات‌‌‌های جدید در سال آینده قصد دارد سرمایه‌‌‌داران وال‌استریت را جذب کند. این اقدام ترامپ، به دلیل رقم بالقوه ۴.۶ تریلیون دلاری ناشی از تمدید کاهش مالیات در سال ۲۰۱۷، نگرانی‌‌‌هایی در مورد افزایش بدهی ملی ایجاد می‌‌‌کند و با وجود این پیش‌‌‌بینی، بسیاری از جمهوری‌خواهان معتقدند، کاهش مالیات‌‌‌ها رشد اقتصادی کافی برای جبران هزینه‌ها را تحریک خواهد کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر