شماره روزنامه ۶۰۲۷
|

  • سبقت پولی اروپا از آمریکا

    دنیای اقتصاد: کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا در نشست اخیر خود در پنجم ژوئن، مطابق با برآوردها نرخ بهره سیاستی را ۰.۲۵ واحد درصد کاهش داد و آن را به ۴.۲۵ درصد رساند. او پس از بانک مرکزی سوئد، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان مسیر سیاست‌های پولی را در اواسط سال ۲۰۲۴ تغییر داد. این رویداد در حالی رخ داد که تورم این منطقه گرچه به زیر ۳ درصد تنزل یافت، اما در ماه اخیر در حال درجا زدن در سطح ۲.۶ درصدی بود. البته این رقم در مقایسه با داده‌های تورمی ایالات‌متحده، مطلوبیت بیشتری به همراه داشته و به سبقت لاگارد از فدرال رزرو و بانک مرکزی انگلیس منجر شد.
  • سهم خوراکی در سبد خانوار

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های آماری «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد که در ماه اردیبهشت نسبت سبد غذایی تعیین‌شده توسط وزارت رفاه به حداقل دستمزد، به ۵۲درصد رسیده است. مطابق این آمارها، حدود نیمی از حداقل درآمد یک خانواده ۴نفره صرف هزینه‌های خوراک می‌شود. در سال‌های گذشته تورم مزمن موجب شد که قدرت خرید ایرانیان کاهش یابد و برخی از مواد غذایی از سفره آنان حذف شود. کارشناسان معتقدند که مهار تورم و ثبات اقتصادی مهم‌ترین راهکار بهبود وضعیت تغذیه و افزایش رفاه مردم کشور است.
  • سقف نرخ بهره بین بانکی چقدر شد؟

    ایبنا: نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۱۶خرداد، اندکی افزایش یافت. در جدیدترین گزارش بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۱۶خرداد با افزایش ۰.۰۳درصدی به نرخ ۲۳.۶۴درصد رسید. بیشترین نرخ بهره سال گذشته مربوط به ۵مهر ماه سال گذشته بود که به نرخ ۲۳.۸درصد رسیده بود. بیشترین نرخ بهره بین بانکی در سال جاری نیز مربوط به ۸فروردین و ۲خرداد، ۲۳.۶۲درصد بود که در هفته گذشته سقف این نرخ شکسته شد. این نرخ در خردادماه در حال نوسان بود و در ۲ و ۹خردادماه سال جاری به ترتیب ۲۳.۶۲ و ۲۳.۶۱درصد تعیین شده بود.
  • پرداخت ۲۹.۹همت وام ازدواج و فرزندآوری تا ۱۹خرداد

    بانک مرکزی: از ابتدای سال جاری تا نوزدهم خردادماه ۲۹.۹هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا تاریخ نوزدهم خردادماه امسال مبلغ ۲۳.۶هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج از سوی شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد ۲۵.۵درصدی همراه بوده است. از ابتدای سال جاری تا تاریخ نوزدهم خردادماه امسال نیز مبلغ ۶.۳هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری از سوی شبکه بانکی به متقاضیان اعطا شده است. درخصوص تسهیلات کمک ودیعه مسکن نیز از زمان ابلاغ مصوبه شورا در تیرماه سال ۱۴۰۱ تا تاریخ نوزدهم خرداد امسال، تعداد ۵۵۳ هزار و ۶۰۳ نفر تشکیل پرونده داده‌اند که از این تعداد، ۴۷۰ هزار و ۴۱ نفر به مبلغ ۳۸.۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت نموده‌اند. از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون شبکه بانکی ۴۵۷همت به بیش از ۴میلیون و ۲۰۲هزارو ۳۲۹ متقاضی در قالب تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرده است.
  • آغاز به کار افزایشی دلار

    دنیای اقتصاد: بازی دلار در هفته جدید افزایشی آغاز شد. پس از اتمام انتشار سیگنال‌های سیاسی منفی در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران در هفته گذشته نرخ دلار آزاد در پله‌های انتهایی کانال ۵۸ هزار تومانی به آرامش رسیده بود، اما در بازار روز گذشته این ارز فعالیت خود را در نزدیکی سقف کریدور جدید یعنی در نیمه نخست کانال ۵۹ هزار تومانی آغاز کرد. افت نرخ طلای جهانی نیز سبب شد تا برخلاف رشد نرخ دلار، قیمت سکه کاهش یابد.
  • تورم سالانه آرژانتین نزدیک به ۳۰۰ درصد است

    مهر: نظرسنجی بانک مرکزی آرژانتین از تحلیلگران اقتصادی نشان داد که برآورد تورم آرژانتین برای پایان سال جاری به ۱۴۶.۴ درصد کاهش یافته که حدود ۱۵ واحد درصد کمتر از پیش‌‌‌بینی قبلی است.
  • سیاست مالی روسیه تغییر کرد؟

    ايسنا: بانک مرکزی روسیه نرخ بهره خود را ثابت نگه داشت. بانک مرکزی روسیه بر اساس پیش‏‏‌بینی بازار، نرخ بهره اصلی خود را برای پنجمین جلسه متوالی بدون تغییر در ۱۶ درصد نگه داشت. در این بیانیه آمده که رشد قیمت فعلی کاهش یافته است و تقاضای داخلی همچنان از توانایی‏‏‌های اقتصاد روسیه برای گسترش عرضه کالا و خدمات پیشی می‌گیرد. بر اساس آخرین داده‌ها، نرخ تورم سالانه مصرف‏‏‌کننده روسیه در ماه آوریل از ۷.۷ درصد در مارس به ۷.۸ درصد افزایش یافت.
  • تخلیه فشار هسته‌ای دلار

    دنیای اقتصاد: در بازار هفته گذشته موضوع صدور قطعنامه علیه پرونده هسته‌ای ایران در نشست شورای حکام از جمله مهم‌ترین اخباری بود که در بین معامله‌گران رد و بدل می‌شد. با توجه به اظهارات تروئیکای اروپایی، تحلیلگران صدور قطعنامه را محتمل دانسته و در نتیجه سطح انتظارات تورمی نیز در فضای بازار افزایش یافت. این افزایش قیمت موجب حضور نرخ دلار آزاد در نیمه کانال ۵۹ هزار تومانی شد. اما پس از صدور قطعنامه و عدم وجود ریسک قابل توجه در آن، فشار‌ هسته‌ای ایجاد شده در بازار تخلیه شد.
  • آزمون سخت اقتصاد بریتانیا

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏‏‏‏‏‏‏‏‌الملل: نشریه اکونومیست در سرمقاله ویژه بریتانیای این هفته به بررسی اقداماتی که حزب کارگر باید در دوران زمامداری خود در بخش‌های مختلف اقتصادی انجام دهد، می‌پردازد. سیاهی رکود، گویی بر سرزمین بریتانیا سایه افکنده و طعم تلخ آن کام مردم را آزرده است. پارلمانی که ماه گذشته به‌کار خود پایان داد، شاید با افتخاری ناخواسته روبه‌رو باشد: نخستین پارلمان در حداقل ۶۰سال‌گذشته که در مقایسه با سال‌۲۰۱۹، زمان آغاز به‌کارش، اوضاع زندگی مردم بریتانیا را وخیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر کرده‌است. تکرار این فاجعه در دوره آتی بعید به‌نظر می‌رسد؛ چراکه به‌سختی می‌توان تصور کرد این کشور دوباره با ضربات هولناکی چون ویرانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های برگزیت، طاعون کرونا و شوک انرژی روسیه روبه‌رو شود. درست است که شاهد کاهش نرخ تورم هستیم و نرخ بهره نیز به‌زودی رو به کاستی خواهد گذاشت؛ با این حال، برای مردم بریتانیا و دولت آینده‌‌‌‌‌‌‌‌‌شان، «کمی بهتر شدن» کافی نیست.
  • بیکاری آمریکا در سقف دوساله

    دنیای اقتصاد: به گزارش اداره آمار کار ایالات متحده، نرخ بیکاری این کشور در ماه مه پیش‌بینی‌ها مبنی بر رشد ۳.۹ درصدی بیکاری را نادیده گرفت و در پله ۴ درصدی ایستاد. فرصت‌های شغلی جدید در این ماه نیز از برآوردها فراتر رفت و حدود ۲۷۲ هزار شغل جدید در مه ۲۰۲۴ ایجاد شد. لازم به ذکر است که گزارش مشاغل تمرکز اقتصاددانان در خصوص سیاست‌های انبساطی در ماه‌های آتی را افزایش داد. البته علاوه بر این گزارش، داده‌های تورمی آمریکا که در ۱۲ ژوئن منتشر می‌شود نقش مهمی در عملکرد پاول در خصوص تاریخ‌گذاری سیاست‌های انبساطی ایفا خواهد کرد.
  • نرخ بیکاری آلمان نزول کرد

    ایسنا: نرخ بیکاری در آلمان در ماه مه به ۵.۸ درصد رسید که در مقایسه با ۵.۹ درصد در ماه آوریل کاهش یافته است. بر اساس آخرین گزارش آژانس کار فدرال، تعداد کل بیکاران در ماه مه به ۲ میلیون و ۷۲۳ هزار نفر رسیده است.
  • جهان چند قطبی با تمرکز بر اقتصاد چند قطبی

    ایسنا: رئیس بانک توسعه جدید بریکس خواستار تمرکز بر اقتصاد چند قطبی برای تشکیل جهان چند قطبی شد. دیلما روسف، رئیس بلوک اقتصادی بانک توسعه جدید بریکس خواستار تمرکز بر شکل‌‌‌گیری اقتصاد چند قطبی شد. روسف در جلسه‌‌‌ای با ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌‌جمهور روسیه در سن پترزبورگ، گفت که شمال جهانی نتوانست به مشکلات جهانی بشریت رسیدگی کند و تاکید کرد که اقتصاد چند قطبی برای مقاومت در برابر شوک‌‌‌ها و بحران‌‌‌های جهانی مجهزتر است.
  • تجارت ۳۰ میلیون دلاری ایران و آمریکا در ۴ ماه

    تسنیم: دفتر آمار آمریکا از رشد ۷۲ درصدی تجارت این کشور با ایران در ۴ ماهه نخست ۲۰۲۴ خبر داد و کل تجارت دو کشور در این دوره را بیش از ۳۰ میلیون دلار اعلام کرد. دفتر آمار آمریکا در تازه‌‌‌ترین گزارش خود اعلام کرد مبادلات تجاری ایران و آمریکا در ۴ ماه نخست سال جاری میلادی به ۳۰.۶ میلیون دلار رسیده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۷۲ درصد رشد داشته است. در ماه‌های ژانویه تا آوریل سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۷.۸ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.بر اساس این گزارش در ۴ ماهه نخست ۲۰۲۴ ارزش صادرات آمریکا به ایران رشد ۵۱ درصدی داشته و به ۲۶.۵ میلیون دلار رسیده است. در ۴ ماهه نخست سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۷.۵ میلیون دلار کالا از آمریکا به ایران صادر شده بود. واردات این کشور از ایران در ۴ ماهه نخست ۲۰۲۴ نیز رشد ۱۳ برابری داشته و از ۰.۳ میلیون دلار در ماه‌های ژانویه تا آوریل سال قبل به ۴.۱ میلیون دلار در مدت مشابه امسال رسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر