شماره روزنامه ۶۰۱۴
|

  • شبیخون کرونا به اشتغال زنان

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های یک پژوهش نشان می‌دهد شوک کرونا اشتغال زنان را به‌صورت قابل توجهی تحت تاثیر قرار داده است. در چندماه ابتدایی شیوع کرونا یعنی در بهار سال۲۰۲۰ نرخ مشارکت زنان یک روند نزولی را آغاز کرد که همچنان اثر آن در بازار کار ایران باقی مانده است.
  • تنفس دلار در کانال ۵۷

    دنیای اقتصاد: روز گذشته روند نرخ معاملات بازار ارز تغییر کرد و افزایشی شد. برخی از تحلیلگران ارزی که چشم‌انداز این بازار را کاهشی می‌دانند معتقدند که رشد قیمت بازار در روز یکشنبه یک روند اصلاحی است و احتمال تداوم یافتن روند کاهشی پس از اصلاح قیمت وجود دارد. اما در سوی دیگر به عقیده برخی از فعالان بازار، نرخ ارز به کف رسیده و خریداران به مرور در حال بازگشت به بازار ارز هستند. این افراد خروج دارایی‌ها از بازار سهام را گواهی بر نظر خود می‌دانند.
  • ۶۵۵۱ جایگاه مدیریتی در شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی

    دیوان محاسبات کشور: بررسی‌های دیوان محاسبات کشور «تاکنون» نشان می‌دهد تعداد اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی زیر‌مجموعه دستگاه‌های اجرایی بالغ بر ۶۵۵۱ جایگاه مدیریتی در کشور است. بررسی‌های این نهاد نظارتی «تاکنون» نشان می‌دهد تعداد اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی زیر‌مجموعه دستگاه‌های اجرایی که به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم تعیین می‌‌شود بالغ بر ۶۵۵۱ جایگاه مدیریتی در کشور است. این تعداد شامل ۱۲۷۲ جایگاه مدیریتی شرکت‌های دولتی و ۵۲۷۹ جایگاه مدیریتی در شرکت‌های شبه‌دولتی است و وزارت امور اقتصادی و دارایی بیشترین آمار تعداد اعضای هیات‌مدیره در دستگاه‌های اجرایی به تعداد ۱۹۸۳ جایگاه در شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی را داراست.
  • اختلال اخبار بر تصویر واقعیت

    دنیای‌اقتصاد: درحالی‌که در تحلیل‌های اقتصادی، معیارهای مشخصی برای سنجش وضعیت یک اقتصاد در نظر گرفته می‌شود، فایننشال‌تایمز در گزارشی به تاثیر رسانه بر درک وضعیت اقتصادی و منحرف ساختن آن از واقعیت پرداخت. بر این اساس، رقابت‌های سیاسی و تلاش رسانه‌ها برای جذب مخاطب می‌تواند حس ما را از جهان بیرون منحرف کند. نخستین‌بار نیست که رسانه‌ها بر درک افراد از یک پدیده بیرونی اثر می‌گذارند؛ میزان وقوع جرم و جنایت یکی از مثال‌های کلاسیک این حوزه است. اما با گرم شدن تنور انتخابات آمریکا، به نظر می‌رسد رسانه‌ها نقش مهمی بر شکل‌گیری درک مخاطبان از وضعیت اقتصاد بازی می‌کنند.
  • ۵ اقتصاد برتر جهان در یک نگاه

    دنياي اقتصاد: اقتصادهای جهانی در دوران پسا کرونا روند غیر‌قابل پیش‌بینی و بعضا غیر قابل کنترلی را تجربه کردند. در این میان کشورهای نوظهور برای حفظ و بهبود اقتصاد خود، نگاه خود را به عملکرد و رفتار سیاستگذاران اقتصادهای برتر جهانی دوختند. از جمله این اقتصاد‌های برتر جهانی می‌توان به ترتیب به آمریکا، چین، ژاپن، آلمان و هند اشاره کرد و نگاهی به روند اقتصادی آنها در این دوران انداخت.
  • سهم روبل در تجارت

    ایبنا: طبق آمارها، هم اکنون در بیش از نیمی از تسویه‌حساب‌‌‌های صادراتی مسکو از روبل استفاده می‌شود. به گزارش راشاتودی، بر اساس داده‌های بانک مرکزی این کشور، سهم معاملات روبل در تجارت خارجی روسیه، به ویژه با بقیه اروپا، به‌‌‌طور پیوسته در حال رشد بوده و در ماه مارس به بالاترین حد خود رسیده است. آمار‌‌‌ها نشان می‌دهد که سهم استفاده از روبل در معاملات کالا‌‌‌ها و خدمات صادراتی این کشور به سایر کشور‌‌‌های اروپایی در ماه مارس به ۵۸.۵ درصد رسیده است. این رقم نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است، به‌‌‌طوری که سهم روبل نسبت به سال گذشته ۱۰.۸ واحد درصد و نسبت به ماه گذشته ۹.۶ واحد درصد افزایش یافته است.
  • جدا شدن اقتصاد کشورها از چین شاید «غیرممکن» باشد

    نتایج یک نظرسنجی بین‌المللی نشان می‌دهد که جدایی کامل اقتصادی از چین برای کشورها «اگر نگوییم غیرممکن، دشوار» است چرا که قدرت اول اقتصاد آسیا همچنان یک «تامین‌‌‌کننده حیاتی» برای بسیاری از نقاط جهان محسوب می‌شود.
  • چرا هدف‌گذاری تورمی به هدف نخورد؟

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: حدود چهارسال و نیم پیش بود که عملیات بازار باز به‌عنوان روشی برای مداخله بانک مرکزی در نرخ سود بانک‌ها و وضعیت تامین ذخایر آنها در کشور به‌کار گرفته شد. پیش از آن، سازوکارهای غیرشفاف و غیربازاری نظیر صندوق وجوه ریالی یا سپرده‌گذاری مستقیم بانک مرکزی در بانک‌ها برای دخالت بانک مرکزی در بازار بین بانکی مورد استفاده قرار می‌گرفت که واجد مشکلات فراوانی بود. طبق اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس، به‌رغم اینکه عملیات بازار باز به‌طور کلی گامی رو به جلو بود با این حال، نوسان نرخ سود بین بانکی پس از اجرای عملیات بازار باز افزایش یافت و این موضوع نشان می‌دهد عملیات بازار باز به اهداف خود نائل نشده است. در حقیقت عملیات بازار باز در ایجاد یک نرخ بهره معیار ناکام مانده است. همچنین ناکام ماندن هدف‌گذاری نرخ تورم بانک مرکزی منجر به تضعیف اعتبار بانک مرکزی و کاهش اثرگذاری عملیات بازار باز شده است.
  • سقوط‌ آزاد دلار آزاد؟

    دنیای اقتصاد: نرخ دلار آزاد نسبت به روزهای پایانی فروردین‌ماه حدود ۱۴درصد افت کرده است. روز گذشته حمایت کانال ۵۸هزار تومانی شکسته شد تا دلار بازاری در نیمه کانال۵۷ قرار گیرد. تحلیلگران مجموعه‌ای از عوامل سیاسی و اقتصادی را در افت سریالی اخیر موثر می‌دانند.
  • ۳ توافق جدید طلافروشان با وزارت صمت

    مهر: در جلسه کمیسیون ملی صنف طلای کشور درباره پنجره واحد ثبت اطلاعات در سامانه‌ها، رفع الزام ثبت موجودی اولیه طلا به جز واردات، صادرات و تولید طلای خام و رفع الزام ثبت آنی اطلاعات توافق شد. علی‌رضا شاه‌میرزایی در جلسه کمیسیون ملی صنف طلای کشور با مسوولان وزارت صمت در محل اتاق اصناف ایران اظهار کرد: درخواست می‌کنیم اطلاع‌رسانی الزامات قانونی صنف طلا را به وزارت صمت بسپارند؛ چون مسائل نحوه ثبت در سامانه و مسائل صنفی بسیار تخصصی و ممکن است افراد دیگر در نحوه بیان دچار اشتباه شوند. او با اشاره به توافقات انجام‌شده با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پیش‌تر سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق اعلام کرد که ثبت موجودی برای همه رسته‌ها لازم است؛ اما اخیرا جلسه کمیسیون اصناف طلا با معاون ستاد مذکور برگزار و توافق شد که ثبت موجودی فقط در زمان ورود و خروج به/از کشور و تولید طلای خام شامل معدن و شمش انجام شود و مابقی رسته‌ها شامل طلافروشان، کارگاه‌های ساخت مصنوعات، آب‌شده فروش‌ها و کیفی‌ها نیاز به ثبت موجودی ندارند.
  • چراغ سبز انتخابات آمریکا به طلا

    دنیای اقتصاد: در میان جدال سیاستگذاران بر سر سیاست‌های کلان ایالات متحده، اداره آمار کار این کشور داده‌های تورمی در ماه آوریل را منتشر و حال و هوای بازارهای جهانی را عوض کرد. با استناد به این موضوع که تغییر سیاست‌های پولی از واکنش شاخص قیمت مصرف‌کننده به نرخ بهره نشات می‌گیرد، بازارهای پر تقاضا از جمله رمزارزها و طلا نیز نسبت به سطح نرخ بهره مسیر قیمتی خود را تعیین می‌کنند. قابل ذکر است با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و انتظارات جو بایدن از سیاست‌های پولی، نرخ بهره در ماه‌های آتی کاهشی شود.عوامل زیادی در نوسان قیمتی فلز زرد در سال‌های اخیر اثرگذار بودند. از جمله این عوامل باید به تنش‌های ژئوپلیتیک، سیاست کلان آمریکا و در نتیجه نوسان شاخص دلار، تقاضای بانک‌های مرکزی و مورد دیگری که به تازگی به این عوامل اضافه شده یعنی انتظارات بایدن در خصوص آغاز سیاست‌های انبساطی، اشاره کرد.
  • صبر استراتژیک خریداران ارزی

    دنیای اقتصاد: بررسی روند معاملات غیر‌رسمی ارز در روز‌های پایانی هفته گذشته نشان می‌دهد که حتی در فضای نیمه‌تعطیل بازار روز پنج‌شنبه نیز شاخص‌ها به افت قیمت خود ادامه داده‌اند. ریسک‌های سیاسی از بازار فاصله گرفته‌اند و بانک مرکزی نیز از طرق مختلف در حال تقویت ارزش ریال است. فعالان بازار از کمبود خریدار خبر می‌دهند و به‌نظر می‌رسد خریداران با مشاهده شرایط هفته‌های اخیر برای سطوح قیمتی پایین‌تر صبر کرده‌اند. دلار در روز پنج‌شنبه به نیمه کانال ۵۸ رسید.
  • پاسخ مثبت بازار به تورم آمریکا

    دنیای اقتصاد: رمزارزها به رهبری بیت‌کوین روند معاملاتی روز‌های اخیر را در محدوده مثبت گذراندند و مهم‌ترین رمزدارایی این بازار در حال بازگشت به روند قیمتی خود به قبل از رویداد هاوینگ است. در این مسیر فلز زرد نیز با روند رمزارزها همسو شد و در مسیر صعودی قرار گرفت. کارشناسان هیجان قیمتی این دارایی‌ها را ناشی از نزول تورم آمریکا در ماه آوریل می‌دانند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر