شماره روزنامه ۶۰۱۷
|

  • طلای ۳‌هزار دلاری می‌آید؟

    دنیای اقتصاد: به گفته کارشناسان بازارهای جهانی، در روز‌های اخیر شیب کاهشی فلز زرد موقتی بوده و مقامات آمریکایی از پافشاری بر نرخ بهره در سطح ۵.۵ درصدی دست خواهند کشید. دست شستن پاول از ادامه سیاست‌های انقباضی از اواخر سال ۲۰۲۳ واکنش‌های مثبتی را از سوی بازارها به دنبال داشت، اما با انتشار گزارش‌های اقتصادی این کشور، تحلیلگران ادعا کردند که در صورت تداوم رفتار سینوسی تورم، چرخه ضد تورمی بار دیگر به حرکت در می‌آید.
  • مکث دلار در کانال ۵۷

    دنیای اقتصاد: بررسی‌ها حاکی از آن است که نرخ دلار آزاد همچنان تمایلی به افزایش ندارد. تحلیلگران بر این باورند که اخبار رسمی و غیررسمی عامل مثبت ماندن انتظارات فعالان بازار است. احتمال تداوم گفت‌وگو‌های غیررسمی با غرب از جمله مهم‌ترین این سیگنال‌ها است. در مجموع می‌توان گفت که برآیند شرایط سیاسی اقتصادی کشور سبب شده تا شاخص‌های ارزی دلیلی برای رشد قیمت نداشته باشند. دامنه نوسان نرخ دلار آزاد در روز گذشته نیز زیر ۱۰۰ تومان بود.
  • بهبود متزلزل چک برگشتی

    دنیای اقتصاد: بررسی جدیدترین گزارش بانک‌مرکزی از وضعیت چک‌های مبادله‌ای در فروردین۱۴۰۳ نشان می‌دهد در این ماه از مجموع ۶میلیون و ۳۰۰هزار فقره چک مبادله‌شده، ۵۲۹هزار فقره چک برگشت خورده است. به‌طور کلی نسبت چک‌های برگشت‌خورده به کل چک‌های مبادله‌شده، ۸.۳درصد بوده که اندکی کاهش را نسبت به اسفندماه نشان می‌دهد. افزایش و کاهش این نسبت ارتباط مستقیم با تشدید نااطمینانی در اقتصاد دارد. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد در فروردین سال جاری میزان استفاده از چک کاهش یافته است.
  • افزایش پیش‌بینی‌ها از رشد اقتصادی چین

    ایبنا: موسسه جی‌پی مورگان پیش‌بینی خود را برای رشد اقتصادی چین در سال جاری از ۴.۹ به ۵.۲ درصد افزایش داد. به گزارش Xinhua، ژو هایبین، اقتصاددان ارشد چین در جی پی مورگان برآورد کرد که اقتصاد چین در سال ۲۰۲۴ به ۵.۲ درصد رشد خواهد کرد که نسبت به پیش‌بینی قبلی او یعنی ۴.۹ درصد، افزایش یافته است.
  • افزایش قیمت مواد غذایی در اسرائیل

    ایبنا: شرکت غذایی اسرائیلی «Osem» از افزایش قیمت گروهی از محصولات غذایی خبر داد. به گزارش المیادین، شرکت غذایی اسرائیلی «Osem» از افزایش ۲ تا ۷ درصدی قیمت گروهی از محصولات شامل شیرینی، تنقلات، نوشیدنی و... خبر داد.
  • افول رشد اقتصادی بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا

    ایسنا: بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در سه ماهه اول سال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۹ درصد کاهش ثبت کرده است. اداره آمار فدرال فاش کرد که اقتصاد آلمان در سه ماهه اول، سالانه ۰.۹ درصد کاهش یافته و رشد سه ماهه اقتصاد این کشور در دوره ژانویه تا مارس ۰.۲ درصد بوده است.
  • نتیجه قطع ارتباط فلسطین با سیستم بانکی جهان

    تسنیم: روزنامه فایننشال تایمز روز چهارشنبه در گزارشی نوشت مقامات غربی هشدار داده‌اند که اگر اسرائیل یک معافیت بانکی حیاتی برای تشکیلات خودگردان فلسطین (PA) را تمدید نکند، «فاجعه اقتصادی» در مناطق اشغالی کرانه باختری رخ خواهد داد. این معافیت که بانک‌های اسرائیلی برای حفظ روابط با همتایان فلسطینی خود به آن متکی هستند، قرار است در اول ژوئیه منقضی شود.
  • دستور انحلال بانک آمریکایی از سوی پوتین

    بازار: بر اساس یک سند دولتی که روز چهارشنبه منتشر شد، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به بانک «امریکن اکسپرس» حق «انحلال داوطلبانه» کسب و کار خود را در این کشور داده است.
  • حمایت از خط مقدم اقتصاد

    دنیای‌اقتصاد: بررسی روند توسعه کشورهای صنعتی نشان می‌دهد که شرکت‌های کوچک و متوسط نقش اصلی پیشرفت اقتصاد را بازی می‌کنند. رشد و توسعه این شرکت‌ها می‌تواند تاثیرات زیادی در اقتصاد کشور بازی کند. به‌دلیل اهمیت توسعه این شرکت‌ها، برخی از دولت‌ها مانند کره‌جنوبی و آلمان سعی می‌کنند به حمایت از آنها بپردازند. برای مثال در آلمان برنامه نوآوری برای شرکت‌های کوچک و متوسط تحت عنوان زیم و در کره‌جنوبی نیز برنامه خرید تضمینی فناوری سعی در حمایت از شرکت‌های مذکور دارند. گزارش «برنامه محوری نوآوری برای شرکت‌های کوچک و متوسط در آلمان و برنامه خرید تضمینی فناوری جدید در کره‌جنوبی» ابعاد مختلف این موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
  • افزایش نرخ رشد سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم

    ایسنا: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از جهش چشم‌گیر رشد اقتصادی کشور در دولت سیزدهم، افزایش نرخ رشد سرمایه‌گذاری و نرخ رشد بخش نفت و گاز خبر داد. داوود منظور در صفحه‌ خودش در فضای مجازی نوشت: در بین زیر بخش‌های اصلی اقتصاد، درحالی‌که متوسط رشد ارزش افزوده گروه صنایع و معادن (به‌جز استخراج نفت و گاز) در سال‌های ١٣٩٧ تا ١٣٩٩ برابر منفی ۸.۲درصد بود، متوسط این نرخ در سه‌سال دولت سیزدهم به ۷درصد رسید.
  • ازسرگیری فعالیت صنف طلافروشان

    ایسنا: رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به اینکه متاسفانه شرایط نامناسب حاکم بر اصناف و به‌ویژه صنف طلا و جواهر سبب شده است که از ابتدای سال تاکنون، در سطح کشور ۱۰درصد هم تولید صورت نگیرد، درباره آخرین وضعیت بازار طلا در پی اعتراض به اجرای سامانه جامع تجارت توضیح داد که با برگزاری جلسات و توافقات صورت‌گرفته از اواسط هفته گذشته بازار بازگشایی شده است. نادر بذرافشان در رابطه با آخرین وضعیت بازار طلا و اقدام به تعطیلی برخی واحدهای طلافروشی که پس از لازم‌‌الاجرا شدن موضوع سامانه جامع تجارت پیش آمده بود، اظهار کرد: پس از اصلاحاتی که در حوزه سامانه جامع تجارت در پی جلسات متعددی که با ارگان‌ها و مسوولان ذی‌ربط داشتیم، بازار از اواسط هفته‌ گذشته به‌صورت کامل بازگشایی شده است.
  • بریتانیا در بدترین وضعیت مالی خود در ۷۰سال گذشته است

    باشگاه خبرنگاران جوان: طبق اعلام بلومبرگ، دولت بعدی که در انگلیس روی کار خواهد آمد با سخت‌ترین بحران پر کردن بودجه دولتی از دهه۱۹۵۰ مواجه خواهد شد. این خبر را بلومبرگ با اشاره به مرکز تحلیلی موسسه مطالعات مالی انگلیس گزارش داده است. بلومبرگ می‌نویسد: «هر کسی که پیروز انتخابات شود، با بدهی بالا، نرخ بهره بالا و نرخ پایین رشد اقتصادی محدود می‌شود.» به گفته پل جانسون، مدیر موسسه برای حل این مشکل دولت باید از میان سه گزینه انتخاب کند: کاهش دردناک مخارج خدمات عمومی، افزایش بار مالیاتی که تقریبا به بالاترین حد خود در ۸۰ سال گذشته رسیده است یا به وام‌های جدید دولتی متوسل شود.
  • سهم ۲.۵میلیارد دلاری تامین ارز کالاهای اساسی

    بانک مرکزی: بانک مرکزی از اول فروردین ماه امسال تاکنون، ۱۰میلیارد و ۱۸۵میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرد. اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی و دارو ۲میلیارد و ۵۵۷میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۵میلیارد و ۵۱۴میلیون دلار و برای خدمات ۲۳۳میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات یک‌میلیارد و ۸۸۱میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت. بالسینی بیان کرد: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۲میلیارد و ۱۶۴میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۳۹۳میلیون دلار و در مجموع ۲میلیارد و ۵۵۷میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر پرداخت شد.
  • تورم ژاپن دور از انتظار شد

    ایسنا: تورم ژاپن از ۲.۷ درصد به ۲.۵ درصد رسیده که کمی از انتظار تحلیلگران دور شده است. بر اساس گزارشی که اداره آمار ژاپن منتشر کرد، تورم سالانه در ژاپن در ماه آوریل به ۲.۵ درصد رسید که کمتر از تورم ثبت شده در ماه مارس با رقم ۲.۷ درصد بود. داده‌های ماه آوریل نشان داد قیمت مصرف‌کننده بدون احتساب مواد غذایی تازه و انرژی از رقم ۲.۹ درصدی ماه گذشته به ۲.۴ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است. به نقل از بیزنس، همین شاخص بدون احتساب مواد غذایی تازه کاهش یافته و به ۲.۲ درصد در سال رسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر