رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام با تاکید بر ضرورت تقویت جایگاه و زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی مرزی برای تولید، صادرات و اشتغال، گفت: با توجه به اینکه شهرک صنعتی مهران در مجاورت مرز مهران و منطقه آزاد تجاری واقع شده‌است، بنابراین مهم‌ترین انتظار این است که زمینه لازم برای تقویت این شهرک فراهم شود.

سیدمحمد موسوی‌نسب در نشست شورای گفت‌‌‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان ایلام با موضوع طرح و بررسی مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی مهران، افزود: تقویت جایگاه تولید در شهرک صنعتی زمینه‌‌‌‌‌‌‌ساز رونق صادرات، اشتغال و ارزآوری است.

او ادامه داد: شهرک صنعتی مهران به مساحت کلی ۱۰۰هکتار و مساحت صنعتی ۷۳ هکتار بوده که ۳۰‌فقره قرارداد با سرمایه‌گذار در این شهرک بسته شده‌است ،از این تعداد ۱۵واحد به بهره‌‌‌‌‌‌‌برداری رسیده که تعداد ۸واحد یعنی ۲۶‌درصد فعال هستند.

رئیس اتاق ایلام، مهیا نبودن زیرساخت‌های لازم در شهرک‌های صنعتی، کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی، استهلاک و نقصان‌‌‌‌‌‌‌پذیری ماشین‌آلات و تکنولوژی به‌کار رفته، کمبود نیروی کار علاقه‌‌‌‌‌‌‌مند به فعالیت در شهرک‌های صنعتی، نبود دیوار اطراف شهرک از جهت امنیتی  را از مشکلات شهرک صنعتی مهران عنوان کرد.موسوی‌نسب، اظهار کرد: نبود سیستم‌‌‌‌‌‌‌های روشنایی درب واحدها و خیابان‌‌‌‌‌‌‌ها، نبود نگهبانی ۲۴ ساعته و دوربین‌‌‌‌‌‌‌های مداربسته امنیتی، نبود جاده مناسب و آسفالت، مشکلات مربوط به هزینه‌های آب، برق و گاز و عدم‌گازکشی برخی واحدها، فشار مضاعف و خارج از ضابطه شرکت پیمانکاری برق بر واحدها، کمبود نقدینگی و عدم‌اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای مستقر، مستهلک‌شدن ماشین‌آلات و تجهیزات، از دیگر مشکلات این شهرک است.

وی تصریح کرد: شهرک صنعتی مهران در مجاورت مرز بین‌المللی و کشور عراق قرارگرفته‌است و امکان تامین اقلام موردنیاز کشور همسایه وجود دارد؛ بنابراین می‌طلبد که نسبت به رفع مشکلات این شهرک اقدام سریع انجام گیرد. وی پیشنهاد کرد: زمینه لازم برای جلب مشارکت سرمایه‌گذاران عراقی به‌منظور سرمایه‌گذاری مشترک بین صاحبان این واحدها و طرف عراقی با هدف تامین بازار همسایه فراهم شود. رئیس اتاق ایلام همچنین گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی نسبت به تشکیل تیمی برای عارضه‌‌‌‌‌‌‌یابی همه شهرک‌های صنعتی و ازجمله آسیب‌‌‌‌‌‌‌شناسی شهرک مهران و برآورد هزینه‌های موردنیاز در قالب یک طرح توجیهی اقدام کند.

موسوی‌نسب پیشنهاد کرد: اولویت فروش زمین در منطقه آزاد تجاری مهران با واحدهای تولیدی فعال در شهرک صنعتی مهران باشد تا زمینه لازم برای به‌کارگیری این ظرفیت در صادرات به کشور عراق بیش‌‌‌‌‌‌‌ازپیش فراهم شود.

رئیس اتاق ایلام در ادامه به موضوع غرفه‌‌‌‌‌‌‌های تجاری در مرز بین‌المللی مهران اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تجار و بازرگانان در مرز مهران به‌عنوان سرباز اقتصادی همواره در صحنه اقتصادی نقش ممتازی را ایفا کرده‌اند، ضرورت دارد که به مشکلات آنها به‌‌‌‌‌‌‌صورت ویژه پرداخته شود. موسوی‌نسب افزود: بر‌‌گزاری مزایده و بالارفتن قیمت غرفه‌‌‌‌‌‌‌های تجاری باعث بروز مشکلاتی برای تجار واقعی که همواره از سال‌های دور تاکنون با تمام وجود در خدمت توسعه اقتصادی هستند، شده‌است.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود که قیمت جدید غرفه‌‌‌‌‌‌‌های تجاری تعدیل شود و تجاری که برای اعتلای تجارت در این مرز شبانه‌‌‌‌‌‌‌روز تلاش کرده‌اند، در اولویت واگذاری غرفه‌‌‌‌‌‌‌ها قرار گیرند.