اول مهرماه؛ آغاز اخذ مالیات برارزش افزوده از مودیان گروه «ب»

گروه بازرگانی- رییس شورای اصناف از آغاز اخذ مالیات بر ارزش افزوده مودیان مالیاتی گروه «ب» از اول مهرماه سال‌جاری خبر داد. قاسم نوده فراهانی دیروز در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن اشاره به اینکه مالیات بر ارزش افزوده برای «گروه الف» از سال گذشته آغاز شده، گفت: واحدهای صنفی «گروه ب» شامل فروشندگان طلا، آهن‌آلات، صاحبان تالارهای پذیرایی، رستوران‌ها و هتل‌ها، فروشگاه‌ها، تعمیرگاه‌های مجاز خودرو، بنگاه‌‌های املاک و چاپخانه‌داران از اول مهرماه سال‌جاری مشمول پرداخت این مالیات می‌شوند.

رییس شورای اصناف کشور در عین حال متذکر شد: برخی واحدهای مشمول مالیات بر ارزش افزوده که زیرمجموعه اصناف نیستند، یعنی کلیه دفاتر خدمات دولت الکترونیک (پلیس+۱۰) و دفاتر خدمات الکترونیک شهر، دفاتر اسناد رسمی، صاحبان دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی و صاحبان سینماها، تماشاخانه‌ها، تئاترها و مکان های تفریحی و ورزشی نیز موظفند از اول مهرماه سال ۸۹ مالیات بر ارزش افزوده خود را اعمال کنند.

گفتنی است که بر اساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی اشخاصی که بر اساس موضوع ماده (۱۲) قانون مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند و همچنین اشخاص حقیقی مشمولان بند «ج» و سایر فعالیت‌های اعلام نشده بند «ب» موضوع ماده ۹۶ قانون مالیات‌های مستقیم که به صورت صنفی فعالیت و تابع شورای اصناف کشور هستند، از ثبت‌نام و اجرا در این مرحله مستثنی خواهند بود. بر اساس این اطلاعیه مشمولان گروه ب قانون مالیات بر ارزش افزوده مکلف به اجرای همه مقررات و تکالیف این قانون از جمله صدور صورتحساب، درج و وصول مالیات و عوارض متعلقه و همچنین تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات و عوارض در مهلت مقرر شده‌اند.

رییس شورای اصناف کشور و رییس مجمع امور توزیعی، صنفی و خدماتی تهران همچنین از آغاز پرداخت اجرای دستورالعمل «نظارت بر فروش مواد دخانی» در واحدهای صنفی توزیع‌کننده و برخورد با متخلفان این حوزه خبر داد و اعلام کرد: از اول مهرماه، کالاهای دخانی بدون هولوگرام و پیام بهداشتی، «کالای قاچاق» محسوب می‌شوند، فروش سیگار در کیوسک‌های روزنامه فروشی و نیز فروش سیگار به صورت «نخی» ممنوع می‌شود و مراکز توزیع، اجازه فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال را ندارند.به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد»، قاسم نوده فراهانی که در نشست خبری شورای اصناف کشور سخن می‌گفت، با اذعان به افزایش کشفیات قاچاق مواد دخانی، جزئیات بیشتری از دستورالعمل تدوین شده برای واحدهای صنفی فروشنده مواد دخانی را تشریح کرد و گفت: بر اساس این دستورالعمل، تنها خواربار فروش‌ها و سوپرمارکت‌دار‌ها می‌توانند با اخذ مجوز از اتحادیه مربوطه، اقدام به خرده‌فروشی مواد دخانی کنند که البته اتحادیه مذکور، اجازه دادن مجوز به فروشگاه‌هایی که نزدیک مدارس و آموزشگاه‌ها یا مراکز بهداشتی هستند را ندارد.

او با تاکید بر اینکه کیوسک‌های مطبوعاتی از چرخه فروش مواد دخانی خارج می‌شوند، خاطرنشان کرد: در کنار خوار بار فروش‌ها و سوپرمارکت‌دارها، عطاری‌ها نیز مجاز به عمده فروشی مواد دخانی با مجوز مربوطه هستند.

او در ادامه، از راه‌اندازی ۳۰۰ مرکز عرضه مستقیم کالا در کشور و ۲۰ محل برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم در استان تهران خبر داد که از فردا تا ۲۷ شهریور ماه در چهار نقطه پایتخت آغاز به کار می‌کنند.

نوده فراهانی در ادامه به اصلاحیه قانون نظام صنفی نیز اشاره کرد و در این باره گفت: این اصلاحیه در کارگروه کمیسیون اقتصادی مجلس در دست بررسی است و سه شنبه هر هفته جلسه‌ بررسی قانون در کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار می شود که امیدواریم با پیگیری‌های این کمیسیون، اصلاحیه هر چه زودتر به صحن علنی مجلس برود.

رییس شورای اصناف همچنین به واگذاری کامل بازرسی و نظارت بر اصناف نیز اشاره و اظهار کرد: سال گذشته حدود چهار میلیارد تومان برای بازرسی و نظارت از وزارت بازرگانی کمک گرفتیم، ولی اکنون با واگذاری کامل بازرسی و نظارت، این رقم باید پررنگ‌تر دیده شود، زیرا با اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها، وظیفه بازرسان سنگین‌تر خواهد بود.