شماره روزنامه ۶۰۰۷
|

  • همه دشمنان تجارت‌آزاد

    دنیای اقتصاد: پرونده شماره جدید «تجارت‌فردا» به روند انحصاری شدن تجارت پرداخته است. در این پرونده دو مقطع تاریخی که در آن نقش دولت در تجارت خارجی پررنگ‌تر شده مورد بررسی قرار گرفته است؛ بین سال‌های ۱۳۰۹ تا ۱۳۶۱ فاصله زمانی زیادی وجود دارد؛ اما در هر دو برهه استدلال‌هایی همچون تلاش برای محافظت از تولید ملی یا خودکفایی، مستمسکی برای مقابله با آزادی اقتصادی شده است؛ رویکردی که دشمنان تجارت آزاد در نتیجه آن، فرصت بیشتری برای دسترسی به رانت دارند.
  • شرط نتیجه محور ‌شدن شورای گفت‌وگو

    بررسی عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی حاکی از آن است که این شورا، اگرچه طی سال‌های فعالیت خود دستاوردهایی در راستای بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع فعالیت اقتصادی داشته، اما جلسات این شورا از بدو تشکیل تاکنون به‌صورت منظم و مستمر برگزار نشده و در دوره‏‏‏‌هایی به دلیل اختلاف‌نظر بین بخش‌هایی از دولت و بخش خصوصی، بر‌‌گزاری این جلسات متوقف‌شده یا به خروجی موردنظر ختم نشده‌است. کارشناسان در این زمینه با آسیب‎شناسی روند فعالیت این شورا معتقدند جدا از اولویت‏‏‏‌بندی صحیحی که باید از سوی بخش‌خصوصی برای طرح موضوعات در جلسات شورا انجام شود، احصا و پیگیری موضوعات تا حصول نتیجه نیز باید صورت بگیرد. حضور منظم و مستمر نمایندگان سه قوه در جلسات این شورا شرط اصلی کارآیی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی است.
  • ضرورت پذیرش استانداردهای متقابل در حوزه گمرک

    دنیای‌اقتصاد: جلسه کارگروه گمرک، لجستیک و استاندارد اتاق فکر همکاری‌های اقتصادی ایران و عربستان به میزبانی دبیرخانه این اتاق فکر و با حضور رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق تهران، کارشناسان و فعالان این حوزه در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
  • تقویت روابط تجاری ایران و کره‌جنوبی با کمک بخش‌خصوصی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران در نشست با سفیر جمهوری کره در تهران گفت: بخش‌های خصوصی دو کشور می‌توانند روابط تجاری دو کشور را تقویت کنند. در این راستا لازم است روند صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایرانی تسهیل شود. رئیس اتاق ایران و سفیر جمهوری کره در تهران ضمن دیدار با یکدیگر درباره آنچه در مسیر تقویت مناسبات تجاری بین ایران و کره‌‌‌‌‌جنوبی ضرورت دارد، صحبت کردند.
  • مشکلات داخلی نفس تولید و تولیدکننده را گرفته‌است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق شیراز با بیان اینکه متاسفانه در کشور اولویتی به اسم تولید وجود ندارد، گفت: اگر به تولید مانند دیگر موضوعات در کشور بها داده می‌‌‌‌‌شد، امروز وضعیت اقتصاد، اشتغال و تولید کشور به‌‌‌‌‌مراتب بهتر بود.
  • قهرمان تولید

    دنیای‌اقتصاد: بعد از پیروزی انقلاب، اتفاقات ناخوشایندی برای این کارخانه رخ‌داد. رفوگران، حس پدری را داشت که فرزندش را از دست داده باشد. آن روزها خودکار بیک در ایران حرف اول را می‌زد؛ اما بعدها خودکارهای خارجی جای تولید داخلی را گرفتند و کارخانه بیک با تولید کمی به فعالیت خود ادامه داد.
  • ناگفته‌های تجارت ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: بررسی آمارهای تجارت خارجی در سال۱۴۰۲، حاوی نکات قابل تاملی است. کاهش صادرات به ترکیه و عراق، این زنگ خطر را به صدا درمی‌آورد که ممکن است ایران حتی بازارهای سنتی خود را به رقبا واگذار کند. همچنین ناکامی نسبی در توسعه بازارهای جدید، نشان می‌دهد که تجارت علاوه بر امضای تفاهم‌نامه، وابسته به زیرساخت‌های متعدد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. نکته دیگر افزایش مداوم صادرات نفت است که می تواند پیام آور رشد احتمالی ارزش واردات در سال جاری باشد.
  • تجارت‌جهانی شتاب می‌گیرد

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌‌‌‌‌الملل: پیش‌بینی سه نهاد معتبر بین‌المللی نشان می‌دهد؛ بعد از رکود سال‌گذشته که ناشی از افزایش قیمت‌ها، افزایش نرخ بهره و ضعف تقاضا بود، امسال شاهد احیای جریان تبادل کالا و محصولات خواهیم‌بود. بر‌‌‌‌‌اساس گزارش‌های منتشرشده توسط سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، صندوق بین‌المللی پول و سازمان تجارت‌جهانی، انتظار می‌رود همزمان با کاهش تورم و رشد اقتصاد ایالات‌متحده آمریکا، تجارت‌جهانی امسال بیش از دو‌برابر رشد داشته‌باشد.
  • رشد ۱۰۳‌درصدی تجارت آمریکا و ایران

    دنیای‌اقتصاد: دفتر آمار آمریکا اعلام کرد تجارت این کشور با ایران در سه‌ماهه نخست سال‌جاری میلادی با رشد ۱۰۳‌درصدی به ۲۷.۷میلیون دلار رسیده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، دفتر آمار آمریکا در تازه‌‌‌‌‌ترین گزارش خود اعلام کرد؛مبادلات تجاری ایران و آمریکا در سه ماه نخست سال‌جاری میلادی به ۲۷.۷‌میلیون دلار رسیده‌است.
  • ورود ۷ کشتی نهاده دامی به بندر امام‌‌(ره)

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل پشتیبانی امور دام خوزستان از ورود ۷ فروند کشتی حامل نهاده دامی به بندر امام‌‌(ره) خبر داد و گفت: این نهاده‌‌‌‌‌‌ها از برزیل و آرژانتین خریداری‌شده‌است.
  • جای پای دولت در پتروشیمی

    دنیای اقتصاد- گروه بازرگانی: میزگرد «وضعیت ارزآوری صنعت پتروشیمی» به همت «گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد» در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴ برگزار شد. در این پنل ظرفیت‌ها و مشکلات صنعت پتروشیمی، به‌عنوان یکی از پایه‌های تامین ارز کشور، با حضور کارشناسان و فعالان بخش خصوصی مورد تحلیل قرار گرفت.
  • آمار تجارت دارو منتشر شد

    دنیای‌اقتصاد: گمرک ایران اعلام کرد برای نخستین‌بار گزارش واردات و صادرات ۳۷۳ شرکت تولیدی دارو، مکمل، مواد اولیه و واردکننده دارو منتشر شد. بر اساس گزارش گمرک ایران، واردات ۳۷۳شرکت (صنعت دارو) در سال‌۱۴۰۲ به میزان ۲.۳میلیارد دلار بوده که نسبت به سال‌۱۴۰۱ کاهش ۱۳.۶درصدی داشته‌است.
  • ممنوعیت وضع عوارض صادرات

    دنیای‌اقتصاد: معاون هماهنگی و برنامه‌‌‌‌ریزی امور حقوقی دستگاه‌های اجرایی با تذکری به وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: وضع مالیات و عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیریارانه‌‌‌‌ای و جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به‌منظور تنظیم‌بازار داخلی ممنوع است.
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی

    دنیای اقتصاد: وزیر امور اقتصادی و دارایی در اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق با وزیر تجارت عراق در رابطه با راهکارهای افزایش مبادلات تجاری بحث و گفت کرد. بررسی راه‌حل رفع مشکلات بازرگانان برای توسعه‌تجارت، احداث شهرک صنعتی مشترک در مرز دو کشور و توسعه راه‌آهن ایران و عراق، از محورهای گفت‌وگوی خاندوزی و الغریری بود. عراق پس از چین دومین مقصد صادراتی ایران محسوب می‌شود و به همین دلیل حفظ این بازار برای ایران اهمیت زیادی دارد. در سال‌گذشته ایران مجموعا ۹‌میلیارد و ۲۱۶‌میلیون دلار کالا به عراق صادر کرد که معادل ۱۸.۷‌درصد از مجموع ارزش صادرات ایران است. به‌طور کلی ۲۶‌درصد از صادرات کشاورزی ایران به مقصد عراق ارسال شده و این کشور مهم‌ترین مقصد صادراتی ایران در بخش کشاورزی است. همچنین در بخش صنعت نیز عراق مهم‌ترین واردکننده کالای ایرانی است؛ این کشور ۴۵‌درصد صادرات صنعتی ایران را خریداری می‌کند. همین آمارها به روشنی جایگاه عراق در نقشه تجارت ایران را به تصویر می‌کشد.
  • پایگاه تجارت آمریکای‌شمالی و جنوبی

    اتاق بازرگانی برزیلی-آمریکایی، موسسه‏‏‏‌ای غیرانتفاعی و مستقل است که مقر آن در شهر نیویورک قرار دارد. این انجمن غیردولتی، هدف خود را ترویج تجارت، سرمایه‌گذاری و ارتباطات فرهنگی بین دو کشور و همچنین کمک به تقویت ارتباطات نزدیک‌تر بین انجمن‌های تجاری برزیل و ایالات‌متحده آمریکا معرفی می‌کند. این اتاق بازرگانی به‌عنوان میزبان گردهمایی‏‏‏‌های یکپارچه‌سازی جوامع تجاری دو کشور و به‌منظور آشنایی با آخرین تحولات و فرصت‌ها در برزیل فعالیت می‌کند. این سازمان، منبع معتبری از اطلاعات برای آمریکایی‏‏‏‌ها و برزیلی‏‏‏‌ها درباره جدیدترین روش‌های بازرگانی است که موجب تسهیل مراودات و درک فضای اقتصادی و فرهنگی برزیل توسط جامعه کسب‌وکار بین‌المللی می‌شود. با توجه به اقتصاد قوی و پتانسیل هر دو کشور، روابط تجاری بین برزیل و آمریکا، یکی از اصلی‌ترین محورهای تجارت‌جهانی در منطقه آمریکای‌لاتین محسوب می‌شود. این دو کشور به‌عنوان دو اقتصاد بزرگ و تاثیرگذار، همواره نقش مهمی در تجارت‌جهانی ایفا کرده‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر