حمیدرضا اسلامی منوچهری: به گفته مسوولان بانک مرکزی، طرح نقشه راه ۱۴۰۰ نظام بانکی در حوزه فناوری و زیرساخت‌ها در دستور کار قرار گرفته که چند ویژگی مهم در این طرح راهبردی، آن را از طرح‌های پیشین متمایز می‌کند.

نخست اینکه تمامی ابعاد فناوری را با سنجش اثر آن بر کسب‌وکار بانکی در نظر می‌گیرد.دوم، نقطه عزیمت طرح مذکور، کسب‌وکار موجود و مطلوب بانکداری و بانکداری مرکزی است و امکانات فناوری برای طی این مسیر مورد بررسی قرار می‌گیرد، سوم، استانداردهای جهانی به روز - خصوصا استانداردهای تدوین شده پس از بحران مالی ۲۰۰۸ - در ترسیم وضعیت مطلوب کسب‌وکار و تدوین راهبرد فناوری برای آن مورد توجه قرار گرفته است.

و چهارم اینکه، ترسیم این نقشه راه زمینه بازآرایی سازمانی و تحول در محصولات، فرآیندها و مسیرهای خدمات بانکی را از طریق شناسایی خلأ‌های موجود و نحوه رفع آنها فراهم می‌کند و این امر در قالب پروژه‌های اجرایی صورت می‌پذیرد. تنظیم نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تصویری از وضعیت موجود و مطلوب نظام بانکی و بانک مرکزی را با طرح مایه فناوری ارائه می‌کند و مسیر نیل به وضعیت مطلوب را روشن می‌سازد. طی این مسیر مستلزم تحول در کسب‌وکار نهادها و عناصر دخیل در نظام پولی کشور است و تغییری بنیادی را در نگرش به نقش فناوری در بانکداری و بانکداری مرکزی ایجاد خواهد کرد. در دوران پسا تحریم نیز مدل کسب‌وکار بانک‌ها بر پایه فناوری با توجه به حضور احتمالی بانک‌های خارجی در کشور از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. در این صفحه باشگاه مدیران، چند تن از مدیران شرکت‌های فعال در بانکداری الکترونیک و نظام پرداخت در مورد مسیر آینده بانکداری و کسب‌وکار بانکی بر بستر فناوری سخن گفته‌اند.