ایلنا: محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر درباره تاثیر رخدادهای داخلی و خارجی در قیمت‌ طلا، گفت: برخی اوقات بازار با یکسری شوک‌های هیجانی مواجه می‌شود؛ در همین راستا تاثیر بیانیه لوزان نیز شوک هیجانی است که به بازار منتقل شده است.

وی افزود: نتایج تفاهم لوزان در دراز مدت بیشترین تاثیر مثبت خود را بر اقتصاد خواهد گذاشت، اما با این وجود شاهد بودیم که تاثیرات آنی و زودگذر خود را به‌صورت نوسانات ارزی برجا گذاشت. کشتی آرای تصریح کرد: به باور اکثر کارشناسان، معمولا تاثیرات بیرونی اثر خود را در درازمدت بر جای می‌گذارند، به طور مثال ما در حال حاضر نمی‌توانیم شاهد رونق اقتصادی باشیم، چراکه این مساله نیازمند زمان است.

وی گفت: در بحث قیمت‌های بازار، ما همزمان با تاثیرات بیانیه لوزان، شاهد رشد قیمت جهانی طلا هم بودیم که متاسفانه برخی افراد این تغییرات قیمتی را منفی ارزیابی می‌کنند. در صورتی که قیمت‌های جهانی، تابع رخدادهای اقتصادی و سیاسی دنیا است و هیچ‌گونه ارتباطی با مسائل داخل کشور ندارد.وی افزود: به‌طور مثال یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت‌ها، بحث حوادث منطقه است، که همین مساله سبب افزایش قیمت نفت و به تبع آن کاهش نرخ دلار و افزایش قیمت طلا شد. کشتی آرای خاطرنشان کرد: با توجه به نکات یادشده بسیاری از افراد این نوسانات قیمتی را منفی می‌دانند و معتقدند افزایش قیمت طلا که روی قیمت سکه در بازارهای داخلی هم تاثیرگذار بود، به سبب مذاکرات لوزان رخ داده است. اما چنین فرضی صحت نداشته و منشاء این نوسانات قیمتی در اتفاقات و رخدادهای جهانی است.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در پایان با اشاره به دشوار بودن پیش‌بینی فضای آینده بازارهای جهانی و داخلی، عنوان کرد: وضعیت بازار را نمی‌توان پیش‌بینی کرد، به طور مثال اگر قبل از عید از من سوال می‌کردید، بنده نمی‌توانستم پیش‌بینی کنم که در کشور یمن جنگ آغاز می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان اتفاقات آنی جهان را حدس زد و همین رخدادها هم همواره باعث تاثیرات آنی و هیجانی در قیمت‌ها می‌شود.