گروه بازار پول: دوشنبه، شاخص بازار ارز پس از گذشت ۱۳ روز نوسان در کانال ۳۴۰۰ تومان از این سطح قیمتی کوتاه آمد و در انتهای کانال ۳۳۰۰ تومان ایستاد. در سومین روز هفته، دلار با ۵ تومان کاهش به قیمت ۳۳۹۵ تومان رسید، کاهشی که فعالان دلیل آن را تقویت کانال‌های عرضه ارز و غیبت ۳ نوع تقاضا دانستند. با وجود نزول کانالی دلار در روز دوشنبه، معامله‌گران امیدوارند با حفظ سنگر ۳۳۹۰ تومانی بتوانند بار دیگر این ارز را به سطح قیمتی بالاتر بازگردانند. در سی امین روز شهریورماه، سکه تمام بهار آزادی نیز تحت‌تاثیر افت دلار قرار گرفت و با هزار تومان کاهش به قیمت ۹۱۶ هزار تومان رسید.

مرز 3390 تومان

روند نزولی دلار در دومین روز هفته تا ساعات پایانی روز ادامه داشت و نهایتا در معاملات پشت خطی، قیمت شاخص بازار ارز به زیر ۳۴۰۰ تومان رسید. خرید و فروش معامله‌گران در زیر سطح قیمتی ۳۴۰۰ تومان، نرخ بازگشایی روز دوشنبه را تحت‌تاثیر قرار داد. در سومین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳۳۸۵ تومان آغاز کرد که کاهشی ۱۵ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز یکشنبه داشت. با وجود این شروع کاهشی، معامله‌گران سعی کردند مرز روانی ۳۳۹۰ تومان را پس بگیرند. آنها اعتقاد داشتند که بازپس‌گیری این نقطه حمایتی، امیدها برای بازگشت دلار به کانال ۳۴۰۰ تومان را زنده نگاه خواهد داشت. این در حالی بود که ماندن قیمت در محدوده ۳۳۸۰ تومان نشانه‌ای از احتمال ریزش بیشتر بود. نهایتا کوشش معامله‌گران برای بازپس‌گیری مرز روانی نتیجه داد و دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر به قیمت ۳۳۹۵ تومان رسید، رقمی که ۵ تومان کمتر از روز یکشنبه بود.

فعالان، افزایش کانال‌های عرضه ارز در یک هفته گذشته و خروج بخش‌هایی از تقاضا را از عواملی دانستند که منجر به پایین آمدن قیمت شده است. دوشنبه، شایعه‌ای مبنی بر عرضه درهم در بازار دبی وجود داشت. با وجود اینکه نشانه‌ای دال بر تایید این خبر وجود نداشت، اما کاهش قیمت درهم و رسیدن به زیر محدوده قیمتی ۹۳۰ تومان موجب شد که دلار بازار تهران نیز در مسیر کاهشی قرار بگیرد. نرخ فروش درهم به دلیل انجام تبادلات تجاری فراوان بین ایران و امارات و میخکوب بودن این ارز به دلار همواره مورد توجه معامله‌گران بازار داخلی بوده است. معمولا قیمت این دو ارز نیز همسو با یکدیگر حرکت می‌کنند؛ چنان‌که هفته گذشته زمانی که قیمت دلار در بازار تهران به آستانه ۳۵۰۰ تومان رسیده بود، نرخ درهم نیز تا بالای ۹۵۰ تومان رشد کرده بود.

در کنار عرضه درهم، روز دوشنبه عرضه بازیگران بازارساز و برخی از صرافی‌ بانک‌ها ادامه داشت تا سمت عرضه نه‌تنها قدرت چند روزه خود را حفظ کند؛ بلکه بیشتر تقویت شود. از سوی دیگر چنان‌که در گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» اشاره شده بود، بازار ارز این روزها شاهد غیبت ۳ بخش از تقاضاست. در روزهای گذشته، تقاضای فصلی و آربیتراژی خاصی در بازار وجود نداشته است. معامله‌گران فردایی نیز به دلیل شرایط جوی فعلی بازار تمایل چندانی به خرید و فروش ارز ندارند. به این ترتیب غیبت سه تقاضای یاد شده و تقویت کانال‌های عرضه موجب ادامه افت دلار در روز دوشنبه شد؛ هر چند حفظ سنگر ۳۳۹۰ تومانی معامله‌گران را تا حدی به بازگشت قیمت امیدوار نگه داشته است.

عقب‌نشینی دلار به کانال پایین‌تر

عقب‌نشینی دلار به کانال پایین‌تر