گروه بازار پول: دلار در روز سرد و کم تقاضای بازار، ۱۰ تومان رشد را تجربه کرد تا قیمت نهایی روز چهارشنبه ۳۴۶۰ تومان باشد. به گفته فعالان، ‌تحرکات معامله‌گران در آخر وقت سه‌شنبه و امیدواری برخی معامله‌گران به تقویت تقاضای حواله‌ای در هفته آینده از علل این رشد بودند. این در حالی است که در ۴ روز ابتدایی هفته جاری به‌دلیل آغاز ماه محرم و اثرات روانی صدور فرمان لغو تحریم‌ها، این ارز، متقاضیان چندان زیادی نداشت. در این بین، برخی معامله‌گران ارزی امیدوارند دلار با بازگشت بازار به وضعیت عادی و خالی شدن اثر روانی خبر مربوط به رفع تحریم‌ها به محدوده قبلی قیمت یعنی بازه ۳۴۸۰ تا ۳۴۹۵ تومان بازگردد. در پنجمین روز هفته، با وجود افزایش دلار، سکه تمام بهار آزادی رشدی را تجربه نکرد و با همان قیمت بسته شده روز سه‌شنبه یعنی ۹۴۳ هزار تومان به کار خود پایان داد. به این ترتیب، عدم رشد سکه در روز رشد دلار موجب شد که حباب قیمتی این فلز گرانبها منفی‌تر شود و به بیش از ۱۵ هزار تومان برسد.


تکرار یک تاکتیک

در روزهایی که بازار ارز به‌دلیل آغاز ماه محرم و کنارکشیدن برخی معامله‌گران بزرگ با تقاضای چندان زیادی مواجه نیست، برخی از بازیگران غیررسمی با استفاده از یک تاکتیک تکراری قیمت را در راستای صعودی قرار دادند. این تاکتیک قدیمی همان خرید ارز در ساعات انتهایی روز و پس از پایان یافتن فعالیت بخش رسمی بازار است. در آخر وقت سه‌شنبه، برخی نوسان‌گیران کوچک به بازار آمدند و در نبود عرضه‌کننده رسمی بازار، با خریدهای جزئی، قیمت را در مسیر رشد قرار دادند. در نتیجه در آخر وقت سه‌شنبه دلار تا قیمت 3457 تومان بالا آمد. با وجود این رشد، دلار به واسطه تقاضای کم و کوچک بودن حجم عمده معاملات در روز چهاشنبه نوسان خاصی را تجربه نکرد و تنها توانست به قیمت 3460 تومان برسد. به اعتقاد برخی فعالان، امیدواری به افزایش تقاضای حواله‌ای در ابتدای هفته آینده و بعد از تعطیلات موجب شد که برخی معامله‌گران با تردید خود را در موقعیت خریدار قرار دهند. تردید این عده بیشتر به این مربوط است که جهت قیمتی دلار در هفته آینده برای اکثر آنها مبهم است. در حالی که برخی در انتظار کاهش بیشتر و شکستن مقاومت بازار به‌دلیل صدور فرمان لغو تحریم‌ها هستند،‌ عده دیگری اعتقاد دارند که بازار ارز از این خبر عبور کرده و می‌تواند با امید به شروع دوباره تقاضا، رشد بیشتری را تجربه کند.


چهارشنبه جدا از افزایش دلار، قیمت یورو نیز افزایش یافت. در پنجمین روز هفته، ۱۵تومان به ارزش یورو افزوده شد و این ارز به قیمت ۳۹۵۰ تومان رسید. تقویت ارزش این ارز در بازارهای جهانی عامل اصلی رشد آن بود. در مرکز مبادلات ارزی نیز نرخ رسمی یورو ۷۱ریال رشد کرد و به قیمت ۳۴۰۲ تومان رسید. روز چهارشنبه در بازار سکه نیز قیمت‌ها چندان جابه‌جا نشدند و سکه تمام بهار آزادی نهایتا تغییری نسبت به روز گذشته را تجربه نکرد. سکون قیمتی سکه چهارشنبه در حالی اتفاق افتاد که این فلز گرانبها سه‌شنبه پس از سه کاهش پیاپی اولین رشد خود را تجربه کرده بود. سکه در ابتدای هفته جاری ۸ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد تا از نزدیکی کانال ۹۶۰هزار تومان فاصله بگیرد و به قیمت ۹۵۰هزار تومان برسد. این روند کاهشی در روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز ادامه یافت. در دومین روز هفته سکه هزار تومان دیگر افت کرد و به قیمت ۹۴۹ هزار تومان رسید؛ دوشنبه نیز کاهش ۷هزار تومانی به ثبت رسید و قیمت سکه به ۹۴۲ هزار تومان رسید. دوشنبه آخرین کاهش این فلز گرانبها بود. سه‌شنبه این فلز گرانبها اولین افزایش خود در هفته جاری را تجربه کرد و با هزار تومان رشد به قیمت ۹۴۳ هزار تومان رسید، اما روز چهارشنبه روز سکون بازار بود. عدم رشد سکه در روز رشد دلار منجر به افزایش حباب منفی شد. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز چهارشنبه، ارزش ذاتی سکه ۹۶۰ هزار تومان بود و اختلافی ۱۷ هزار تومانی با نرخ بازاری آن داشت. این در حالی بود که سه‌شنبه حباب سکه حدود ۱۶ هزار تومان بود. در این روز، قیمت نیم سکه و ربع سکه نیز نوسان چندانی را تجربه نکردند. چهارشنبه نیم سکه با هزار تومان افزایش به ۴۷۱ هزار تومان رسید و ربع سکه بدون تغییر نسبت به روز سه‌شنبه روی قیمت ۲۴۶ هزار تومان باقی ماند.

رشد دلار در سردی بازار

رشد دلار در سردی بازار