گروه بنگاه‌ها: نخستین همایش بین‌المللی صنعت پرداخت با حضور معاون رئیس‌جمهوری، رئیس‌کل بانک مرکزی، مدیران عامل و اعضای هیات‌مدیره بانک‌ها و تعدادی از سفرای کشورهای خارجی در ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بانک تجارت در این همایش که در محل مجتمع نمایشگاهی شهر برگزار شد، دکتر نوبخت، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای رفع تحریم‌ها علیه نظام بانکی و بانک مرکزی گفت: طی سال‌های گذشته مدیران و کارکنان شبکه بانکی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تلاش ارزشمندی برای مقابله با اثرات ناشی از اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌ها بر اقتصاد کشور داشته‌اند که به‌ویژه طی دو سال و نیم گذشته این تلاش‌های ارزشمند و موفق دستاوردهای بسیار مهمی برای اقتصاد کشور داشته است. معاون رئیس‌جمهوری کاهش نرخ تورم به ۰۳/ ۱۳درصد طی ماه گذشته را از نتایج سیاست‌ها و اقدامات موفق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و یادآور شد: نرخ فعلی تورم قابل مقایسه با نرخ تورم ۴۰ درصدی در زمان آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید نیست، البته فعالان اقتصادی کشور همچنان انتظارات به‌حقی از بانک مرکزی و شبکه بانکی دارند که رفع تحریم‌ها و محدودیت‌های خارجی زمینه لازم را برای پاسخگویی به این انتظارات ایجاد می‌کند.

نوبخت در ادامه با اشاره به فاصله چند ماهه تا پدیدار شدن آثار اولیه رفع تحریم‌ها بر اقتصاد کشور یادآور شد: دولت و بانک مرکزی برنامه‌های مناسب برای خروج اقتصاد کشور از رکود و افزایش رشد اقتصادی آماده کرده‌اند که تحقق این برنامه‌ها نیازمند نقش‌آفرینی موثر شبکه بانکی است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با تاکید بر برنامه دولت برای رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور طی برنامه ششم توسعه اظهار کرد: تحقق این هدف بدون تزریق منابع مالی لازم به بخش تولید امکان‌پذیر نیست. وی در پایان سخنان خود گفت: دولت و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از نتایج و دستاوردهای این گونه رویدادهای علمی برای تدوین سند برنامه ششم توسعه بهره خواهند گرفت. دکتر سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دیگر سخنران آیین افتتاح همایش و نمایشگاه بین‌المللی تراکنش بود. وی با اشاره به نقش‌آفرینی بانک‌ها در تحقق دولت الکترونیک، با ارائه آمار پرداخت‌های الکترونیک در کشور طی سال گذشته یادآور شد: با ایجاد سامانه بانکداری متمرکز در بانک مرکزی گام مهم دیگری برای تحقق کامل دولت الکترونیک برای کشور برداشته شده است. این سامانه طیف متنوعی از خدمات بانکی را به بخش‌های مختلف اقتصاد کشور و نهادهای خدمت رسان به مردم ارائه می‌دهد.

سیف با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای اتصال شبکه ملی پرداخت کشور به شبکه‌های پرداخت بین‌المللی و شبکه‌های پرداخت کشورهای همسایه گفت: تحقق این هدف نقش مهمی در تسهیل تجارت خارجی کشور و بهره‌مندی هم‌میهنان از مزایای پرداخت‌های الکترونیک بین‌المللی خواهد داشت. در ابتدای این همایش محمد ابراهیم‌مقدم، مدیر عامل بانک تجارت و رئیس هیات‌مدیره مرکز «فابا» مهم‌ترین اهداف و محورهای برگزاری همایش بین‌المللی تراکنش را مورد اشاره قرار داد و گفت: امیدواریم این‌گونه رویدادها بتواند زمینه تبادل موثر اطلاعات و تجربیات بین شبکه بانکی و شرکت‌های ایرانی و خارجی فعال در صنعت تراکنش را پدید آورد. بانک تجارت و شرکت‌های تابعه این بانک با حضور در نمایشگاه جانبی این همایش اقدام به معرفی آخرین محصولات و برنامه‌های خود در حوزه بانکداری الکترونیک می‌کنند.