شماره روزنامه ۶۰۲۷
|

  • شرکت‏‏‌های معدنی در مسیر پرعیارسازی

    کاهش عیار‌، افزایش عمق و پایان یافتن بسیاری از ذخایر معدنی واقعیتی است که اگرچه با آن روبه‌‌‌رو هستیم ولی به مرور زمان اهمیت آن افزایش پیدا خواهد کرد. این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان به دلیل رشد تکنولوژی و در اختیار داشتن امکانات مالی‌، دانش و فناوری‌، نگرانی کمتری نسبت به این تغییرات دارند زیرا از گذشته برای آنها فکر کرده‌‌‌اند. اما در کشورمان که با دشواری‌‌‌های بسیاری روبه‌‌‌رو هستیم اوضاع متفاوت است و کاهش عیار و پایان یافتن عمر یک معدن یک نگرانی بزرگ قلمداد می‌شود.
  • صادرات، راهگشای بازار مقاطع برنجی

    دنیای اقتصاد – سارا اصغری: صنعت مقاطع برنجی در کشور توان ظرفیت تولید ۳۰۰‌هزار تن در سال را دارد، اما تنها با ۳۰‌درصد ظرفیت خود مشغول به کار است. بازار مقاطع برنجی در رکود به سر می‌‌‌برد و تولیدکنندگان آن برای حفظ خود در این بازار که نتیجه رکود در بازار ساخت‌وساز است، دست به رقابت منفی زده‌‌‌اند، این در حالی است که رئیس انجمن مقاطع برنجی معتقد است، تنها راه نجات این صنعت، بازار صادرات است که این امر نیز تسهیل‌‌‌گری دولت را می‌‌‌طلبد.
  • طرح انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان به زودی افتتاح می‌شود

    طرح انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان به عنوان مهم‌ترین مصوبه سفر رئیس‌‌‌جمهور شهید به استان خراسان شمالی با پیگیری‌‌‌های مدیرعامل شرکت سرمایه‌‌‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) در بجنورد افتتاح می‌‌‌شود.
  • تامین دامپتراک معادن با محوریت بومی‌سازی

    رئیس هیات عامل ایمیدرو خواستار تهیه طرحی برای تامین نیاز معادن کشور به دامپتراک شد. موثقی‌نیا تاکید کرد: این طرح باید زمان‌بندی ساخت داخل و بومی‌سازی را در برداشته باشد.
  • ابزارهای نوین شرکت‌های معدنی در ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: افق ۲۰۲۴ زمانی استثنایی در تاریخ معدن‌کاری در جهان است؛ زیرا پس از‌ گذار از همه‌گیری کرونا، شاهد هستیم که از یک‌سو تقاضا به بازار بازگشته و از سوی دیگر سختگیری‌‌‌های پولی و بانکی هنوز قابل‌تحمل است. در این بین ESG به یکی از ارکان اثرگذار بر فعالیت‌ها تبدیل شده‌است. در این میان فناوری‌های مبتنی بر نرم‌افزارها، حسگرها، اتوماسیون و اکتشاف، جای پای مهمی برای تقویت فعالیت‌ها پدید آورده‌اند که باید به آنها به‌صورت مجزا پرداخته شود.
  • تولید تختال در هرمزگان باز هم رکورد شکست

    مدیرعامل فولاد هرمزگان گفت: در سال ۱۴۰۳ که با عنوان سال جهش تولید همراه با مشارکت مردم نام‌گذاری شده است، شرکت فولاد هرمزگان به‌رغم مشکلات و چالش‌های موجود توانست در ۲ ماه اول امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۳.۷درصدی تولید تختال و رشد ۸.۹درصدی تولید آهن اسفنجی را به ثبت برساند.
  • ۳ ابرچالش صنعت حمل‌ونقل

    از لحاظ لجستیکی، کشور ما در موقعیت فوق‌‌‌‌العاده‌‌‌‌ای قرار دارد و به‌راحتی می‌تواند از مسیرهای مختلف برای حمل‌ونقل و انتقال کالاها استفاده کند، اما در مقابل عملکرد آن در حوزه لجستیک بسیار ضعیف است. بسیاری از کشورها بدون داشتن مزیت‌های لجستیکی ایران، تا چندین ‌برابر کشورهای ما از حوزه حمل‌ونقل درآمدزایی می‌کنند.
  • ناوگان مستهلک معدنکاری، نیازمند نجات است

    دنیای‌اقتصاد – سارا اصغری: این روزها حوزه معدنکاری‌‌ با چالش‌‌های مختلفی روبه‌رو شده است، ماشین‌‌آلات معدنی که همواره مهم‌ترین ابزار تولید در این حوزه به‌‌شمار می‌‌روند، تبدیل به یکی از چالش‌‌های اصلی در حوزه معدنکاری شده‌‌اند؛ این در حالی است که حدود ۶۰‌‌‌درصد هزینه‌‌‌‌‌‌های عملیات باطله‌‌برداری و استخراج در معادن را هزینه‌‌های ماشین‌‌آلات به خود اختصاص می‌دهند.
  • شکست غربی‌ها درپروژه جلوگیری از تولید پلی‌‌اتیلن‌‌ترفتالات در ایران

    پتروشیمی شهید تندگویان در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید و پیاده‌سازی سیاست‌‌های کلان مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌‌فارس، برای نخستین‌‌بار با حمایت از شرکت‌های دانش‌‌بنیان به دانش طراحی و ساخت کاتالیست پیچیده پالادیوم دست‌‌یافت.
  • پنج‌پروژه بزرگ منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس در شرف افتتاح

    مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس به تشریح پنج پروژه بزرگ با پیشرفت بیش از ۵۰درصد در این منطقه عظیم اقتصادی پرداخت و گفت: با تمام توان در راستای تامین زیرساخت‌ها پیش خواهیم رفت.
  • سیمان زیر پتک قیمت های دستوری

    دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی: صنعت سیمان این روزها از یکسو با افزایش هزینه‌های تولید و از سوی دیگر با تعلل دولت در تعیین قیمت پایه سیمان در سال‌جاری روبه‌رو است؛ علاوه بر این هر ساله با آغاز فصل تابستان مساله محدودیت‌های برق تبدیل به یک چالش همیشگی می‌شود و انجمن کارفرمایی صنعت سیمان به روال معمول برای هماهنگی با وزارت نیرو جلسه‌ای را با مسوولان برگزار می‌کند؛ نکته امیدوارکننده این است که وزارت نیرو برخلاف شرکت ملی پخش که برای تخصیص مازوت، تولید سیمان در زمستان را دچار چالش‌های فراوانی کرده، با برنامه‌ریزی درست و هماهنگی با شرکت‌ها به گونه‌ای عمل کرده که چرخ این صنعت بچرخد و در چنین شرایطی صنعت سیمان که اوضاع تامین انرژی را در سال‌های آتی نیز بر وفق مراد نمی‌بیند، بهینه‌سازی و تولید سیمان‌های جدید را در دستور کار قرار داده است تا از نظر کیفی نیز همپای کمیت، اتفاقات جدید برای صنعت خاکستری رقم بخورد و علاوه بر کاهش استفاده از کلینکر، در میزان استفاده از سوخت هم شاهد صرفه‌جویی باشیم.
  • افزایش سلامت و کیفیت با لباس‏‏‌های هوشمند

    دنیای‌اقتصاد: ماشین‌‌‌های بافندگی دیجیتال و سایر پیشرفت‌‌‌های تولید به این معنی است که منسوجات هوشمند حتی هوشمندتر می‌‌‌شوند. بر اساس گزارش اخیر مرکز تحقیقات کسب‌و‌کار، بازار جهانی منسوجات هوشمند در حال رونق بوده و نرخ رشد آن در سال ۲۰۲۲ به ۴.۳ میلیارد دلار رسیده است. انتظار می‌رود به طور متوسط این روند با رشدی برابر ۱۸درصد در سال ادامه یابد.
  • پایداری شرکتی در ۱۰ سناریو

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: به‌رغم این واقعیت که انتشار کربن جهانی در سال ۲۰۲۰، ۸‌درصد کاهش یافت که شدیدترین کاهش ثبت‌‌ شده در تاریخ است انتشار گازهای گلخانه‌‌ای ۶‌درصد در سال ۲۰۲۱، ۱‌درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱.۱‌درصد دیگر در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت. این مطلب نشان می‌دهد که با‌ گذار از همه‌گیری کرونا؛ جهان در مسیر افزایش گازهای گلخانه‌‌ای قرار دارد ولی ۱۰ روند هستند که می‌تواند به ادبیات غالب در پایداری منتهی شود که بیش از همه پایداری شرکتی را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.
  • صنعت سرب و روی نیازمند حمایت‏‏‌های صادراتی

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: صنعت سرب و روی در کشور جزو صنایع صادرات‌‌‌محور به شمار می‌رود که اگر مورد توجه حمایت‌‌‌های صادراتی قرار نگیرد، درواقع بخشی از ارزآوری کشور را از دست داده‌‌‌ایم؛ در این راستا کارشناسان حوزه صنعت سرب و روی معتقد هستند که یکی از مهم‌ترین مشکلات صادراتی آنها که به نوعی مشکل عمومی تمامی صادرکنندگان در کشور است، مساله بازگشت نرخ ارز است.
  • فاز تعیین‌‌‌کننده بازیافت مواد شیمیایی

    دنیای‌اقتصاد: فعالیت‌‌‌های پروژه و قوانین اتحادیه اروپا باعث می‌‌‌شود که بازار بازیافت مواد شیمیایی وارد فاز تعیین‌‌‌کننده‌‌‌ای در سال‌‌‌های آینده شود. یکی از یافته‌‌‌های آخرین گزارش بازار Ecoprog نشان می‌‌‌دهد در حال حاضر، بیش از ۴۰ کارخانه بازیافت مواد شیمیایی در سراسر جهان در حال فعالیت هستند، در حالی‌‌‌که بیش از ۱۰۰ پروژه دیگر در حال برنامه‌‌‌ریزی است..

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر