شماره روزنامه ۶۰۲۲
|

  • ناوگان مستهلک معدنکاری، نیازمند نجات است

    دنیای‌اقتصاد – سارا اصغری: این روزها حوزه معدنکاری‌‌ با چالش‌‌های مختلفی روبه‌رو شده است، ماشین‌‌آلات معدنی که همواره مهم‌ترین ابزار تولید در این حوزه به‌‌شمار می‌‌روند، تبدیل به یکی از چالش‌‌های اصلی در حوزه معدنکاری شده‌‌اند؛ این در حالی است که حدود ۶۰‌‌‌درصد هزینه‌‌‌‌‌‌های عملیات باطله‌‌برداری و استخراج در معادن را هزینه‌‌های ماشین‌‌آلات به خود اختصاص می‌دهند.
  • شکست غربی‌ها درپروژه جلوگیری از تولید پلی‌‌اتیلن‌‌ترفتالات در ایران

    پتروشیمی شهید تندگویان در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید و پیاده‌سازی سیاست‌‌های کلان مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌‌فارس، برای نخستین‌‌بار با حمایت از شرکت‌های دانش‌‌بنیان به دانش طراحی و ساخت کاتالیست پیچیده پالادیوم دست‌‌یافت.
  • پنج‌پروژه بزرگ منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس در شرف افتتاح

    مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس به تشریح پنج پروژه بزرگ با پیشرفت بیش از ۵۰درصد در این منطقه عظیم اقتصادی پرداخت و گفت: با تمام توان در راستای تامین زیرساخت‌ها پیش خواهیم رفت.
  • سیمان زیر پتک قیمت های دستوری

    دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی: صنعت سیمان این روزها از یکسو با افزایش هزینه‌های تولید و از سوی دیگر با تعلل دولت در تعیین قیمت پایه سیمان در سال‌جاری روبه‌رو است؛ علاوه بر این هر ساله با آغاز فصل تابستان مساله محدودیت‌های برق تبدیل به یک چالش همیشگی می‌شود و انجمن کارفرمایی صنعت سیمان به روال معمول برای هماهنگی با وزارت نیرو جلسه‌ای را با مسوولان برگزار می‌کند؛ نکته امیدوارکننده این است که وزارت نیرو برخلاف شرکت ملی پخش که برای تخصیص مازوت، تولید سیمان در زمستان را دچار چالش‌های فراوانی کرده، با برنامه‌ریزی درست و هماهنگی با شرکت‌ها به گونه‌ای عمل کرده که چرخ این صنعت بچرخد و در چنین شرایطی صنعت سیمان که اوضاع تامین انرژی را در سال‌های آتی نیز بر وفق مراد نمی‌بیند، بهینه‌سازی و تولید سیمان‌های جدید را در دستور کار قرار داده است تا از نظر کیفی نیز همپای کمیت، اتفاقات جدید برای صنعت خاکستری رقم بخورد و علاوه بر کاهش استفاده از کلینکر، در میزان استفاده از سوخت هم شاهد صرفه‌جویی باشیم.
  • افزایش سلامت و کیفیت با لباس‏‏‌های هوشمند

    دنیای‌اقتصاد: ماشین‌‌‌های بافندگی دیجیتال و سایر پیشرفت‌‌‌های تولید به این معنی است که منسوجات هوشمند حتی هوشمندتر می‌‌‌شوند. بر اساس گزارش اخیر مرکز تحقیقات کسب‌و‌کار، بازار جهانی منسوجات هوشمند در حال رونق بوده و نرخ رشد آن در سال ۲۰۲۲ به ۴.۳ میلیارد دلار رسیده است. انتظار می‌رود به طور متوسط این روند با رشدی برابر ۱۸درصد در سال ادامه یابد.
  • پایداری شرکتی در ۱۰ سناریو

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: به‌رغم این واقعیت که انتشار کربن جهانی در سال ۲۰۲۰، ۸‌درصد کاهش یافت که شدیدترین کاهش ثبت‌‌ شده در تاریخ است انتشار گازهای گلخانه‌‌ای ۶‌درصد در سال ۲۰۲۱، ۱‌درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱.۱‌درصد دیگر در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت. این مطلب نشان می‌دهد که با‌ گذار از همه‌گیری کرونا؛ جهان در مسیر افزایش گازهای گلخانه‌‌ای قرار دارد ولی ۱۰ روند هستند که می‌تواند به ادبیات غالب در پایداری منتهی شود که بیش از همه پایداری شرکتی را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.
  • صنعت سرب و روی نیازمند حمایت‏‏‌های صادراتی

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: صنعت سرب و روی در کشور جزو صنایع صادرات‌‌‌محور به شمار می‌رود که اگر مورد توجه حمایت‌‌‌های صادراتی قرار نگیرد، درواقع بخشی از ارزآوری کشور را از دست داده‌‌‌ایم؛ در این راستا کارشناسان حوزه صنعت سرب و روی معتقد هستند که یکی از مهم‌ترین مشکلات صادراتی آنها که به نوعی مشکل عمومی تمامی صادرکنندگان در کشور است، مساله بازگشت نرخ ارز است.
  • فاز تعیین‌‌‌کننده بازیافت مواد شیمیایی

    دنیای‌اقتصاد: فعالیت‌‌‌های پروژه و قوانین اتحادیه اروپا باعث می‌‌‌شود که بازار بازیافت مواد شیمیایی وارد فاز تعیین‌‌‌کننده‌‌‌ای در سال‌‌‌های آینده شود. یکی از یافته‌‌‌های آخرین گزارش بازار Ecoprog نشان می‌‌‌دهد در حال حاضر، بیش از ۴۰ کارخانه بازیافت مواد شیمیایی در سراسر جهان در حال فعالیت هستند، در حالی‌‌‌که بیش از ۱۰۰ پروژه دیگر در حال برنامه‌‌‌ریزی است..
  • سرمایه‌گذاری ۱۹هزار میلیارد ریالی ایمیدرو در ۱۴۰۲

    ایمیدرو با هدف توسعه زیرساخت معادن بخش خصوصی، ۲۸ پروژه راهسازی و برق‌رسانی در دست اجرا دارد. میزان سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها حدود ۱۹‌هزار میلیارد ریال است. به گزارش واحد خبر روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران طرح‌های زیرساختی این سازمان به منظور تقویت و تسهیل تولید و توسعه در معادن بخش خصوصی به اجرا در می‌آید. از تعداد ۲۸ قرارداد راهسازی و برق‌رسانی (به طول ۴۷۵کیلومتر)؛ ۲۱ قرارداد به حوزه راه اختصاص دارد و هفت قرارداد برق‌رسانی تعریف شد. در حوزه راهسازی به طول ۲۶۱ کیلومتر، بیش از ۱۶۶۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در حال انجام است. همچنین سرمایه‌گذاری پروژه‌های برق‌رسانی به طول ۲۱۴کیلومتر، به ۲۲۷۰میلیارد ریال می‌رسد. طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور (زیرمجموعه ایمیدرو) راهبری اجرای این پروژه‌ها را بر عهده دارد.
  • فولاد سنگان؛ قطب ارتباط صنعت و دانشگاه

    به گزارش خبرنگار روابط عمومی ‏‏‌فولاد سنگان، با حضور محمد مقیمی ‏‏‌رئیس و اعضای هیات علمی ‏‏‌دانشگاه تهران، میرزایی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، رسولیان مدیرعامل مجتمع معدن دولتی سنگان، علی امرایی مدیرعامل فولاد سنگان و نخبگان دانشگاهی و همچنین همسر شهید علیمحمدی و کارکنان شرکت فولاد سنگان، موسسه تحقیقات علم و فناوری پروفسور شهید علیمحمدی افتتاح شد.
  • ارز‌آوری ۵ میلیارد دلاری با صادرات سنگ

    دنیای اقتصاد: نشست خبری چهاردهمین دوره نمایشگاه سنگ‌های ساختمانی تهران با حضور مسوولان و دست اندرکاران برگزار شد.
  • فولاد اکسین نقش ارزنده‌‌‌ای در چرخه اقتصاد دارد

    علی بهادری ‌‌‌جهرمی سخنگوی دولت‌‌‌ در حاشیه اولین جام رسانه امید که از ۲۹ اردیبهشت در دانشگاه در حال برگزاری است، نقش صنایع را در حمایت از رسانه‌‌‌‌‌‌ها بی‌‌‌بدیل دانست و افزود: رسانه‌ها در امیدآفرینی و انعکاس اخبار موفقیت کشور نقش محوری دارند. در مقابل صنایع با تولید پایدار و خودکفایی کشور از واردات، زمینه را برای تولید محتوا و انعکاس موفقیت‌‌‌ها مهیا می‌‌‌کنند.
  • سرعت‏‌گیر ارزی شرکت‌ها

    انتقاد از شرایط ارزی فعلی همچنین سرکوب نرخ در سامانه مبادله یا همان نیمای سابق؛ مدتی است که به پای ثابت بسیاری از صحبت‏‌ها در حاشیه رویدادهای مهم بدل شده است. به عنوان نمونه؛‏‌ بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی محمل انتقاد تند فعالان اقتصادی و به‌خصوص مدیران و فعالان حوزه پتروشیمی به سیاست‌های ارزی بانک مرکزی بود به طوری که عدم‌تخصیص ارز یا تاخیر زیاد در این حوزه و الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات به نرخ نیما از گلایه‌های تمام نشدنی فعالان تولیدی در این نمایشگاه بود.
  • فقدان همکاری وزارت صمت برای واردات ماشین‌آلات

    دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی: صنعت گچ همزمان با رکود ساخت‌وساز، رکود عمیقی را در یک دهه اخیر تجربه کرده؛ چرا که تقریبا تمام گچ تولیدی کشور در این صنعت مصرف می‌شود. از سوی دیگر علاوه بر رکود ساخت‌وساز، تعداد بسیار بالای مجوزهای احداث واحدهای تولیدی گچ باعث عرضه بالای این محصول شده که رقابت منفی را در بین واحدها به دنبال داشته است و ماحصل این دو اتفاق رشد کمتر از ۱۰ درصدی بهای گچ در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال پیش از آن بوده است. این اتفاق در شرایطی رقم می‌خورد که صنعت گچ نتوانسته رشد تکنولوژیک خود را همپای تحولات جهانی ادامه دهد و با توجه به رکود ساخت‌وساز مدیران را دچار مشکل کرده و حتی کار به جایی کشیده که برخی از واحدهای گچ، سنگ گچ را به صورت مستقیم و به قیمت هر تن یک دلار صادر می‌کنند که عملا آورده‌ای برای اقتصاد کشور ندارد.
  • صندلی‏‏‌های جاذبه صفر در XTRIM VX

    خودروها در دنیای پیشرفته امروزی تنها وسایلی برای جابه‌‌‌جایی نیستند، بلکه به فضاهایی برای تجربه آرامش و راحتی تبدیل شده‌‌‌اند. مفهوم راحتی و امکانات رفاهی در خودروها به طور ویژه زمانی پررنگ می‌‌‌شود که شما در سفرهای طولانی‌‌‌مدت باشید. XTRIM VX به عنوان یک SUV فول بادی که برای مسافت‌‌‌های طولانی هم خودروی مناسبی است، امکاناتی را در خود جای داده که این‌گونه سفرها را برای سرنشینان به تجربه‌‌‌ای لذت‌‌‌بخش و تجملاتی تبدیل می‌‌‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر