فارس- مدیر اداره نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: تصمیم ادغام این بانک در دو موسسه بدون اطلاع سازمان بورس، تخلف است و بانک مرکزی باید در تصمیم گیری‌های خود با سازمان بورس هماهنگ باشد. امیرحمزه مالمیر در رابطه با بحث ادغام بانک تات که یکی از بانک‌های حاضر در فرابورس به شمار می‌رفت، توضیح داد: این بانک اواخر سال گذشته مجمعی را برگزار و در آن بحث ادغام با دو موسسه دیگر را مطرح کرد. این موضوع برای خلق شخصیت جدید حقوقی و حذف شخصیت‌ قبلی بود که طی آن بانک تات با دو موسسه مالی دیگر، شرکت و نام جدیدی خلق می کرد.

وی ادامه داد: ‌اما در این رابطه دو نکته اساسی وجود دارد که با مسوولان بانک هم در میان گذاشتیم؛ موضوع اول این است که بحث ادغام بانک تات در دستور جلسه مجمع برگزار شده سال قبل قید نشده بود؛ نکته دوم مربوط به این است که مدیران این بانک باید از قبل به سازمان بورس اعلام می‌کردند که ادغام بانک تات با دو موسسه دیگر به چه صورتی بوده و تکلیف سهام‌داران جدید و قدیم و همچنین ترکیب سهامداران آن به چه نحو خواهد بود. مالمیر افزود: در این رابطه باید گزارشی در مورد روش و نحوه ادغام و در نهایت درصد سهامداران فعلی نسبت به شرکت جدید اعلام می‌شد تا سهامداران کنونی بانک تات در آن مجمع به ادغام یا عدم ادغام رای می‌دادند.

این مقام مسوول تاکید کرد: نکته مهم دیگر این است که مدیران بانک تات باید قبل از برگزاری مجمع، مجوز لازم در مورد ادغام با دو موسسه دیگر را از سازمان بورس دریافت می‌کردند که چنین فرآیندی طی نشد و خلاف مقررات اتفاق افتاد که پرونده آن در کمیته تخلفات مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مالمیر ادامه داد: در این رابطه از مدیران بانک خواسته شد اطلاعات و توضیحات خود را به سازمان بورس در رابطه با خلق شخصیت جدید حقوقی ارائه دهند اما متاسفانه تاکنون جوابی نگرفته‌ایم. وی در واکنش به این سوال که در صورت نهایی شدن انحلال و سپس ادغام بانک تات با دو موسسه دیگر آیا باید فرآیند پذیرش و درج نام آن در فرابورس بار دیگر طی شود یا خیر؟ توضیح داد: ‌این موضوع بستگی به شخصیت جدید خلق شده دارد. یعنی اگر شاکله کلی بانک تات حفظ شود لزومی به حذف و پذیرش جدید آن نزد سازمان بورس نیست اما اگر شاکله اصلی آن از بین برود موضوع متفاوت بوده و باید بار دیگر شخصیت جدیدی نزد سازمان بورس ثبت و پذیرش شود.

مدیر اداره نظارت بر ناشران اوراق بهادار دربرابر دیگر پرسش که با این اوصاف تکلیف حدود ۱۱ هزار سهامدار بانک تات چه می‌شود گفت: از نظر سازمان بورس بانک تات فعلا تغییری نکرده و همان بانک تات قبلی است. در این میان نکته‌ای وجود دارد که باید مورد توجه مسوولان بانک مرکزی قرار گیرد. به دلیل در هم تنیده بودن مسوولیت‌های سازمان بورس و بانک مرکزی در بانک‌ها و شرکت‌های لیزینگ نمی‌توانیم هر کدام از ما به صورت مجزا تصمیم‌گیری کنیم،‌ بنابراین بهتر است بانک مرکزی در چنین مواردی با تعامل سازمان بورس تصمیم‌گیری کند زیرا چنین رویدادهایی باید با اطلاع و نظر کارشناسی سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه باشد.

مالمیر در واکنش به این سوال که آیا بانک تات تا کنون مرتکب تخلفی هم شده یا خیر اظهار داشت: نماد معاملاتی بانک تات در حالی از ۲۱ آذر سال گذشته تاکنون بسته است که به‌رغم درخواست ارائه اطلاعات و شفاف‌سازی تاکنون پیگیری‌های ما بی‌نتیجه مانده و از این نظر بانک تات مرتکب تخلف شده اما از تخلفات مربوط به مباحث پولی و مرتبط با بانک مرکزی مطلع نیستم. وی در خاتمه گفت: شرکت کارگزاری بانک تات هم درصورت ادغام بانک تات به عنوان یکی از دارایی‌ها ارزش‌گذاری شده و می‌تواند در قالب شخصیت جدید حقوقی فعالیت کند.