معامله 144 هزار تنی آهن‌آلات در بورس
گروه بورس کالا- منیژه حیاتی: رشد قابل توجه تقاضا در بازار آهن باعث شد تا اغلب شرکت‌ها روز گذشته در بورس کالا فروش داشته باشند و ذوب آهن نیز به تنهایی 117 هزار تن کالا که یک رکورد محسوب می‌شود را به خریداران عرضه کند.

این رویداد درحالی رخ داد که به دلیل بالا بودن تقاضا مجددا سیستم سهمیه‌بندی در بورس کالا اجرا شد تا قیمت‌ها در رقابت رشد نداشته باشد.
در این روز برای محصول ذوب آهن که بیش از 123 هزار تن تقاضا از سوی خریداران پیشنهاد شده بود ، محدودیت فروش 1100 تنی مجددا برای هر خریدار تعیین شد و تعاونی‌های بزرگ نیز که حجم بالایی کالا در خواست داشتند نیز اجازه خرید 5 هزار تن را به‌دست آوردند. اگرچه برخی از کارشناسان این تقاضای بالا برای محصولات فولادی را که در بورس ایجاد شده، تنها ناشی از جو روانی حاصل از طرح هدفمندسازی می‌دانند، اما واقعیت این است که عامل اصلی این تقاضا رشد قیمت‌ها در روزهای اخیر بوده است.
به گفته فعالان بازار قیمت شمش در روزهای اخیر رشد داشته است که علت اصلی آن بالارفتن هزینه درخواستی برخی از فعالان حوزه حمل و نقل است که این موضوع در بازار محصول نهایی تاثیر گذاشته است. از این‌رو در بورس نیز تقاضاها تحت تاثیر این موضوع بالا رفته است البته در این میان برخی به موضوع گرم بودن هوا نیز اشاره می‌کنند که باعث شده انتظار بالارفتن مصرف نیز در بازار ایجاد شود به خصوص که برخی از پروژه‌ها همچون مسکن مهر نیز خریدهای خود را در بازار دارند.
اگرچه محصول وارداتی هم همچنان در بازار پیشنهاد می‌شود، اما از آنجا که علاوه بر رشد قیمت شمش در بازارهای جهانی، هزینه تحویل نیز بالا رفته در نتیجه بسیاری از تجار، خرید کالا را بهتر از نخریدن می‌دانند البته در این میان گفته می‌شود برخی نیز هنوز کالاهایی را که از کارخانه‌ها خریده‌اند از انبار برداشت نکرده‌اند که این موضوع به لحاظ روانی بر بازار تاثیر گذاشته است. البته برخی از فعالان بازار رشد بیشتر قیمت‌ها را در بازار منطقی نمی‌دانند و معتقدند با توجه به شرایط فعلی، رشد قیمت‌ها بیش از حد نبوده، اما اگر بیش از این قیمت‌ها افزایش پیدا کند و میلگرد بالاتر از 900 تومان بشود امکان اعمال بیشتر فشار وجود دارد. به گفته فعالان بازار در حال حاضر به جای بحث واردات محصول نهایی یا کاهش عوارض گمرکی بهتر است دولت بیشتر در بحث واردات شمش فعالیت کند تا برخی نگرانی‌هایی که نسبت به تامین مواد اولیه وجود دارد از بین برود.
طی معاملات دیروز در بورس کالا سبد تیرآهن و میلگرد ذوب‌آهن اصفهان برای ۳۰ بهمن ماه با قیمت ۷۶۰ تومان عرضه شد که ۱۱۷ هزارو ۷۰۰ تن معامله شد.
میلگرد A3-14 تا 25 فولاد آذربایجان با نرخ 770 تومان برای 28 اسفند عرضه شد که از 12 هزارو 980 تن کالای عرضه شده، 8 هزارو 800 تن معامله شد.
سبد میلگرد A۳-۱۴ تا ۲۵ گروه ملی نیز با نرخ ۷۶۰ تومان برای ۲۸ اسفند ماه ۳ هزارو ۷۴۰ تن فروش رفت که کل کالای عرضه شده از این شرکت ۲۲ هزار تن بود. سبد میلگرد A۳-۱۴ تا ۳۲ فولاد کویر نیز با قیمت ۷۷۰ تومان ۸ هزارو ۱۴۰ تن عرضه شد که ۵ هزارو ۷۲۰ تن معامله شد.
میلگرد کلاف A2-8 فولاد نطنز روز گذشته با نرخ 770 تومان 6 هزار و 490 تن عرضه شده که 5 هزار و 840 تن فروش رفت. میلگرد کلاف A2-10 فولاد نطنز با قیمت 770 تومان 2 هزارو 200 تن عرضه و معامله شد. کالاهایی در معاملات دیروز عرضه شده، اما معامله نشدند. بر این اساس سبد میلگرد A2-10 تا 18 فولاد سیادن با قیمت 770 تومان 1100 تن عرضه شد اما فروش نرفت. سبد میلگرد A3-20 تا 32 فولاد بناب نیز با قیمت 770 تومان عرضه شد که خریداری برای آن وارد سیستم نشد. میلگردA2-14 تا 18 فولاد خرم آباد و میلگرد A2-10 فولاد کرمان نیز با قیمت 770 تومان عرضه شدند، اما معامله نشدند.