حدیث موسوی:‌ پس از سه هفته ریزش متوالی قیمت انواع مصنوعات فولای و به کف رسیدن متوسط بهای آهن‌آلات، سرانجام از ابتدای خرداد ماه زمزمه‌های ثبات قیمت در بازار پیچید و به‌طور رسمی از روز شنبه هفته جاری این دسته از محصولات با تثبیت و بعضا افزایش نرخ روبه‌رو شدند. در دو روز ابتدایی هفته اغلب فولادسازان یا از اعلام قیمت خودداری کرده یا با افزایشی محدود محصولات خود را به بازار غیررسمی عرضه کردند، هرچند در این میان تولیدکننده‌های محدودی هم بودند که میلگردهای تولیدی را با کاهش ۵ تا ۱۰ تومانی در هر کیلو اعلام قیمت کردند.

یکی از معامله‌گران فولاد در ارتباط با روندی که قیمت‌ها از این پس در پیش خواهد گرفت، می‌گوید: هم‌اکنون قیمت انواع آهن‌آلات به کف رسیده و کاهش بیش از این مقدار را با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، کرایه حمل بار و ... نمی‌توان متصور بود، بنابراین پس از یک دوره چند هفته‌ای ریزش قیمت‌ها، شاهد روند رو به رشد نرخ‌ها در بازار آهن خواهیم بود. به گفته این معامله‌گر این مساله در حالی است که تعطیلی روز سه‌شنبه هفته جاری و تعطیلات هفته آینده اجازه تحرکات چندانی را به قیمت‌ها نداده و بازار را وارد فاز تثبیت خواهد کرد، از این رو اگر افزایشی در قیمت محصولات آهنی رخ دهد، از بیستم این ماه به بعد خواهد بود.

روز گذشته در بورس کالا نیز سه محصول فولادی به تابلو معاملات رفت که از مجموع ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن حجم عرضه شده نزدیک به ۵۶ درصد از این محصولات خریداری شد.

فولاد خوزستان، بزرگ‌ترین عرضه‌کننده شمش کشور در این روز ۱۰ هزار تن سلف شمش را با شرایط بازپرداخت ۹۰ روزه با سود ماهانه ۲ درصد به خریداران ارائه کرد که تا پایان زمان معاملات ۳۵۰۰ تن آن معادل ۳۵ درصد حجم عرضه خریداری شد. در همین حال ذوب‌‌آهن اصفهان نیز سلف تیرآهن شاخه ۲۴ را با قیمت پایه ۲۰۰۰ تومان در حجم ۶۰۰۰ تن به تابلو آورد که در مجموع زمان‌های عادی و مچینگ ۴۰۰۰ تن آن به فروش رسید. در پارت نهایی نیز این شرکت سلف تیرآهن طول کوتاه در شاخه‌های ۲۰ تا ۲۷ را با قیمت پایه ۱۷۵۰ تومان عرضه کرد که در برابر ۳۵۰۰ تن حجم عرضه بالغ بر ۲۶ هزار و ۴۰۰ تن تقاضا شکل گرفت در نتیجه بهای پایانی به ۱۸۱۴ تومان افزایش یافت.

مدیر بخش فلزات کارگزاری مفید در توضیح تحولات روز گذشته رینگ فولاد به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: شمش بلوم را تنها خریدارانی که با مشکل نقدینگی روبه‌رو بودند و این فرصت سه ماهه برای بازپرداخت فرصت خوبی برای آنها به شمار می‌رفت، خریداری کردند وگرنه قیمت پایه این محصول در شرایطی که هزینه تمام شده آن در نقطه سربه سر قیمت محصول نهایی و بعضا بالاتر از آن می‌شود،‌ نرخ مناسبی نبود. علی اصغر بهرامی ادامه داد: سبد تیرآهن طول کوتاه نیز به علت قیمت پایه پایین و ارزنده‌ای که داشت با اقبال زیاد خریداران روبه‌رو شد، اما با آنکه بیش از ۱۰ تا ۱۵ تومان هم جای افزایش نرخ نداشت، ولی به علت تقاضای زیاد و قیمت‌های پیشنهادی بالا ۶/۳ درصد رشد قیمت پایه را در این روز تجربه کرد.

وی در ارتباط با پیش‌بینی بهبود روند معاملات بازار در طول ماه‌های پیش رو نیز گفت: با توجه به بودجه درنظر گرفته شده برای پروژه‌های عمرانی و تخصیص آن به طرح‌های ۸۰ درصد پیشرفت به بالا، نمی‌توان انتظار رونق سال‌های گذشته را در روند معاملات بازار رسمی و غیررسمی آهن و فولاد به جز خرده خرید و فروش‌های رایج داشت، بنابراین تولیدکننده‌های ما برای تامین نقدینگی لازم و پوشش هزینه‌های خود باید هرچه سریع‌تر روی بحث صادرات فولاد برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری کنند. به گفته وی عمده‌ترین بخش‌های مصرف‌کننده فولاد در پروژه‌های عمرانی و زیرساختی مربوط به تونل‌سازی، پل‌سازی، طرح‌های انبوه‌سازی مسکن و مواردی از این دست است، زمانی که طی یک سال مالی نتوان احتمال تزریق و تخصیص بودجه به این طرح‌ها را داشت، بنابراین رونق واقعی و تقاضای مصرفی موثر نیز به این زودی‌ها وارد بازار فولاد نخواهد شد.

مدیر بخش فلزات کارگزاری مفید ادامه داد: اگر وضعیت تقاضا در بخش‌های مصرفی به همین منوال سپری شود تا فصل پاییز اتفاق خاصی در بازار نخواهد افتاد.