سحر نمایشی: بازار فلزات پایه داخلی طی هفته اخیر با نوسان شدید قیمت‌ها همراه بود.

به گفته کارشناسان عدم ثبات نرخ این محصولات در بازار غیررسمی از افت و خیز غیر‌منطقی بازارهای جهانی نشأت می‌گرفت. از مهم‌ترین عوامل تاثیر‌گذار بر روند معاملاتی این محصولات در بازارهای جهانی می‌توان به مواردی همچون نرخ نفت، واردات چین به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات جهان، تغییرات موجودی در انبارهای بورس فلزات لندن و وضعیت اقتصاد جهانی به خصوص رونق و رکود اقتصادی در آمریکا اشاره کرد. نرخ نفت، یکی از این عوامل است که رابطه مستقیمی با روند مبادلاتی فلزات رنگی دارد. البته طی این مدت شاهد نوسان‌های پی‌در‌پی طلای سیاه در بازارهای جهانی بوده‌ایم. عامل تاثیر گذار دیگری که به آن اشاره شد واردات برخی فلزات پایه از سوی چین است. افزایش و کاهش واردات محصولات فلزی توسط این کشور به مفهوم رشد تقاضای مصرف جهانی است که منجر به نوسان قیمت‌ها می‌شود. از طرفی آمار منتشر شده در مورد کاهش موجودی انبارهای لندن بسیاری از فعالان اقتصادی را نگران کرده زیرا اگرچه با افت قیمت‌ها همزمان شده، اما چون بهبود مجدد تقاضا به‌عنوان یک حرکت بازار قابل پیش‌بینی است انتظار افزایش قیمت‌های بورس لندن را دامن زده است که این مساله بر بازارهای داخلی در اواخر ماه جاری موثر خواهد بود. البته در کنار این موارد شاهد افزایش حجم مصرف مواد اولیه هستیم که این موارد حکایت از افزایش قیمت‌ها در کوتاه‌مدت و میان مدت می‌کند. با این حال کارشناسان معتقدند نمی‌توان با اطمینان گفت که بازار فلزات داخلی نیز همانند بازارهای جهانی به سرعت تغییر مسیر دهد؛ چرا که با توجه به دورنمای مبهم نرخ ارز قدرت تاثیرگذاری این عامل، بیشتر از بهای فلزات اساسی در بورس لندن است، هر چند در کوتاه مدت پیش‌بینی ثبات روند ارز وجود دارد.

آلومینیوم همچنان مقاومت کرد

با توجه به روند متفاوتی که آلومینیوم جهانی طی هفته اخیر در پیش گرفت است انتظار می‌رفت این فلز در بازار داخلی هم با افزایش نرخ رو‌به‌رو شود، اما کاهش تقاضای فلز نقره‌ای طی این مدت در بازار آزاد موجب افت بیشتر قیمت آلومینیوم شد. البته این در شرایطی است که انتظار می‌رفت که این محصول با وجود شرایط سخت تولید با روند صعودی رو‌به‌رو شود.

قلع ثابت می‌ماند؟

با اینکه قلع مدتی است با نرخ‌های متغیری در بازار داخلی به فروش می‌رسد، اما همچنان در بازار خریداری ندارد، حتی شایعات هم نمی‌تواند بازار این فلز را گرم کند و معامله‌گران همچنان در انتظار افت بیشتر بهای این فلز و نزدیک شدن آن به قیمت واقعی‌اش هستند، چرا که معتقدند این فلز با توجه به روند جهانی آن امکان ریزش بیشتری دارد.

نیکل تحت تاثیر اخبار قرار گرفت

افت میانگین ۱۰۰۰ تومانی قیمت نیکل طی هفته اخیر سبب شد تا تقاضا برای این فلز افزایش یابد، به گفته فعالان بازار فلزات، عامل اصلی این رشد علاوه بر انتشار اخبار و شایعات، ریزش نرخ این فلز در بورس لندن بوده، البته فعالان اقتصادی در بازارهای جهانی به دنبال آن هستند که بهای این فلز را در محدوده قیمتی مشخص نگه دارند.