خبرگزاری تسنیم: رئیس انجمن صنعت نساجی با گلایه از واردات محصولات بی‌کیفیت گفت: امکان عرضه ۱۲۰ هزار تن پنبه وارداتی در بورس کالا وجود دارد و واردات از طریق بورس کالا جلوی ورود محصولات بی‌کیفیت را می‌گیرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، کارشناسان حوزه کشاورزی معتقدند با توجه به ساختار سنتی بازار محصولات کشاورزی و آشنا نبودن عمده فعالان این بخش با نحوه معاملات و مزایای بورس کالای ایران، یکی از راهکارهای رونق بورس کشاورزی آغاز عرضه محصولات وارداتی کشاورزی در بورس است؛ به‌طوری که واردکنندگان ابتدا محصولات را روی تابلوی معاملات بورس کالا ببرند تا علاوه بر واقعی‌تر شدن آمارهای بخش کشاورزی، قیمت کالاهای وارداتی نیز در مکانی قانونمند و شفاف کشف شود.

در همین راستا رئیس انجمن صنعت نساجی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به واردات پنبه نامرغوب به کشور معتقد است بورس کالا می‌تواند از واردات محصولات بی‌کیفیت به کشور جلوگیری کند.

محمد مروج حسینی با بیان اینکه تامین مواد اولیه یکی از معضلات اصلی صنعت نساجی به شمار می‌رود، گفت: برای مثال صنعت نساجی سالانه به ۱۸۰ هزار تن پنبه نیاز دارد اما کل برداشت پنبه در کشور حدود ۶۰ هزار تن است و ۱۲۰ هزار تن آن باید از طریق واردات تامین شود.

رئیس انجمن صنعت نساجی با اشاره به اینکه عمده پنبه وارد شده از هند و از نوع نامرغوب است، تصریح کرد: متاسفانه در برخی موارد ما به جای دریافت پول نفت از هند پارچه و پنبه وارد می‌کنیم که همین امر دلیلی شده تا هند کالای نامرغوب خود را روانه ایران کند. وی افزود: این موضوع را بارها با مسوولان در میان گذاشته‌ایم تا پنبه نامرغوب وارد کشور نشود که تاکنون راه به جایی نبرده‌ایم. رئیس انجمن صنعت نساجی در پاسخ به این پرسش که برای جلوگیری از واردات پنبه بی‌کیفیت به کشور امکان عرضه اولیه این محصول در بورس کالای ایران وجود ندارد، گفت: اعتقاد ما این است که صنایع مختلف باید از ظرفیت‌های بورس کالا در تعادل بازار داخلی و حتی صادرات و واردات استفاده کنند که درخصوص واردات پنبه نیز با توجه به بررسی استاندارد و کیفیت کالاهای عرضه شده در بورس، این موضوع می‌تواند گزینه مناسبی برای جلوگیری از واردات کالاهای بی‌کیفیت از جمله پنبه باشد.

وی به عرضه محدود پنبه در ماه‌های گذشته در بورس کالا اشاره کرد و افزود: نباید توقع داشت محصولات تازه‌وارد در معاملات بورس به سرعت با افزایش حجم معاملات رو‌به‌رو شوند، چرا که آشنایی فعالان بازار هر محصولی با بورس و مزیت‌های آن چندین ماه زمان می‌برد که درخصوص پنبه نیز اگر عرضه‌های وارداتی آغاز شود و استمرار داشته باشد ظرف چند ماه

رونق می‌گیرد.