حدیث موسوی: تا ساعات میانی مبادلات روز گذشته بازار فولاد در حالی که قیمت اغلب آهن‌آلات با ثبات نسبی همراه شد، بار دیگر تیرآهن اعم از شاخه‌های سبک و سنگین رشد محسوس قیمت را در بازه یک تا 10 هزار تومان تجربه کرد و قوطی و پروفیل سبک بین 15 تا 30 تومان و لوله صنعتی تا حداکثر 30 تومان با افزایش نرخ روبه‌رو شد.

در این روز البته برخی نوردکاران بخش خصوصی نیز نرخ میلگرد را به‌رغم ثبات نسبی که در کلیت بازار قابل رصد بود در دامنه‌های محدودی تنزل دادند. سقف ریزش قیمت میلگرد در روز دوشنبه تا حداکثر ۱۵ تومان در هر کیلو بود و بیش از آن در سبد قیمت‌های پیشنهادی آهن‌فروشان و واحدهای فولادی مشاهده نشد.

بازار به نسبت منسجم‌تر تیرآهن و کنترل میزان عرضه این محصول در بازار آزاد از سوی برخی تجار بزرگ، از جمله مهم‌ترین دلایل رشد قیمت تیرهای شاخه سبک و سنگین - برخلاف روند با ثبات و بعضا کاهشی قیمت سایر محصولات فولادی- به شمار می‌رود که از نخستین روزهای ابتدایی معاملات سال جاری به بعد در بازار فولاد دیده می‌شود.

این در حالی است که سایر محصولات مورد مبادله در بازار مقاطع ساختمانی با بازار رقابتی‌تر و از‌هم‌گسیخته‌ای در مقایسه با تیرآهن روبه‌رو هستند که این امر موجب شده به منظور فروش محصول و دریافت نقدینگی، تولیدکننده‌ها هر کدام گوی سبقت را در کاهش قیمت از یکدیگر بربایند و به این ترتیب موجب شوند نمودار قیمتی این محصول از ابتدای سال تاکنون با شیب منفی همراه باشد؛ هرچند در برهه‌هایی از زمان به دلیل به کف رسیدن قیمت‌ها ثبات قیمت میلگرد به ثبت رسیده اما این مساله مدت زمان زیادی به طول نینجامیده است.

روز گذشته در بورس کالای ایران نیز عرضه‌های فولادی با محوریت دو نوع سبد میلگرد از سوی شرکت ذوب‌آهن اصفهان صورت گرفت، ضمن اینکه فولاد مبارکه هم ۲۹ هزار و ۵۶۰ تن ورق را در سیستم مبادلاتی مچینگ توسط کارگزاران ثبت کرد.

سلف سبد میلگرد گرید A۳ در سایزهای ۱۲ تا ۲۵ ساخت ذوب آهن روز یکشنبه در حجم ۶۴۴۴ تن از سوی شرکت چادرملو فروخته شد که با تخفیف ۵۰ تومانی این شرکت در زمان عرضه قیمت پایانی آن ۱۳۰۰ تومان به ثبت رسید.

این در حالی است که همین محصول روز چهارشنبه هفته قبل با قیمت ۱۴۰۰ تومان در بورس اعلام قیمت شده بود که به دلیل عدم توافق طرف‌های معامله روی نرخ آن به فروش نرفت، اما روز قبل با عقب‌نشینی ۱۰۰ تومانی شرکت چادرملو در حجم مذکور خریداری شد.

روز قبل در دو نوبت سبد میلگرد مخلوط نیز از سوی ذوب آهن به تابلو معاملات آمد که در قالب معامله نقدی و با قیمت ۱۴۵۰ تومان در هر کیلو بود. این محصول نیز به ترتیب در نوبت‌های عرضه با حجم ۱۱۰ و ۲۲۰ تن مورد معامله قرار گرفت.

به هر ترتیب واقعیت‌ این روزهای بازار مبادلات آهن در فضای رسمی و غیررسمی، چیزی به غیر از کاهش روزشمار حجم خرید و فروش‌ها، نوسانات رو به پایین قیمت‌ در اغلب روزها و چشم‌انداز مبهم زمان احتمالی خروج از رکود نیست؛ واقعیت‌هایی که با شرایط سخت تولید در شرایط ضعف نقدینگی نیز پیوند خورده و عرصه را بر صنعتگران و واحدهای فروش آهن بیش از پیش تنگ‌ کرده است.

نوسان ناهمگون قیمت‌ها و ضعف مبادلات