گروه بنگاه‌ها: در همایش روز ملی صادرات معاون اول رئیس‌جمهوری با اهدای لوح و تندیس صادر‌کننده نمونه ملی سال ۹۴ به مدیر عامل فولاد مبارکه از تلاش این شرکت برای توسعه صادرات قدردانی کرد. در حاشیه برگزاری این همایش بهرام سبحانی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت صادرات غیر‌نفتی تصریح کرد: نمی‌توان کشوری با ۷۵ میلیون نفر جمعیت را بدون تولید اداره کرد. اتکا به درآمدهای صرف نفتی نوعی خام‌فروشی است و خام‌فروشی حراج منابع خدادادی است.

وی افزود: فولاد مبارکه با تولید ۵۰ درصد فولاد کشور و صادرات ۵/ ۱ میلیون تن محصول در سال، بازار خوبی را در اختیار دارد و تقریبا می‌توان گفت هر محصولی را که بخواهد به هر نقطه از جهان که مایل باشد صادر می‌کند و از این بابت مشکل خاصی نداریم چراکه تقریبا نفوذ خوبی در بازارهای خارجی داریم و به واسطه نمایندگی‌هایی که در کشورهای مختلف اروپایی مانند ایتالیا و آلمان داریم تجار معروفی در سراسر جهان در حال همکاری با فولاد مبارکه هستند که دامنه این همکاری‌ها از شرق تا غرب گسترش یافته و در منطقه هم در کشورهای مختلفی مانند عراق و افغانستان دنبال می‌شود تا جایی که اروپا مقصد بیش از ۵۰ درصد صادرات فولاد مبارکه است. وی با اشاره به برنامه‌های بلند‌مدت تولید در فولاد مبارکه و اهمیت تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالا تصریح کرد: در سند چشم‌انداز برای کشور، اینگونه برنامه‌ریزی شده که در افق سال ۱۴۰۴ به تولید سالانه ۵۵ میلیون تن فولاد برسیم. این در حالی است که امروز تولید سالانه ما حدود ۲۰ میلیون تن است و با توجه به نقش ۵۰ درصدی فولاد مبارکه در تولید فولاد کشور، هدف ما این است که تا این مدت به تولید حدود ۲۰ میلیون تن برسیم برای دستیابی به این هدف سه فاز نیز طراحی شده تا بدین ترتیب در فاز اول طی دو تا سه سال آینده ظرفیت تولید خود را تا حدود ۱۲ میلیون تن افزایش دهیم.

در فاز دوم مقرر شده تولید فولاد مبارکه را به حدود ۱۶ میلیون تن برسانیم و در نهایت در فاز سوم تا سال ۱۴۰۴ به تولید ۲۰ تا ۲۲ میلیون تن دست یابیم. در این میان تولید محصولات دارای ارزش افزوده نیز برای ما از اولویت بالاتری برخوردارند و تلاش داریم تولیدات خود را به این سمت هدایت کنیم.سبحانی با تاکید بر این که اکنون پس از مواد پتروشیمی بیشترین سهم در صادرات غیر‌نفتی کشور به صنعت فولاد مربوط می‌شود، خاطر‌نشان کرد: البته طی سال‌های گذشته این صادرات اغلب به‌صورت سنگ‌آهن صورت گرفته است.وی درخصوص میزان صادرات فولاد مبارکه اظهار کرد: این شرکت در سال ۱۳۹۲ حدود یک میلیون و ۱۸ هزار تن به ارزش۵۰۰میلیون دلار صادرات داشت که این رقم در سال ۱۳۹۳ به یک ونیم میلیون تن به ارزش۷۵۰ میلیون دلار رسید. در شش ماهه اول سال ۱۳۹۴ هم با اینکه سال بسیار بدی برای صنعت فولاد به شمار می‌رود، حدود ۷۵۰ هزار تن صادرات داشته است.