شماره روزنامه ۶۰۱۹
|

  • امید فولادی‏‏‌ها؛ سراب یا واقعیت؟

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: در هفته ابتدایی خردادماه بر حجم فروش محصولات زنجیره آهن و فولاد در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران افزوده شد. با وجود این، برخی فعالان بازار بر این باورند که رشد حجم فروش‌ به مفهوم بازگشت رونق به معاملات بخش فولاد نیست. رکود حاکم بر بخش ساخت‌‌‌وساز در کشور و فروکش انتظارات تورمی در پی تلاش حداکثری دولت برای کنترل نرخ ارز، مانع رونق یافتن این بازار در میان‌مدت است. در چنین شرایطی تسهیل صادرات تنها راهکار عبور از بحران رکود خواهد بود. با این حال بانک مرکزی با وضع مصوبات جدید هر روز شرایط را برای صادرکننده سخت‌‌‌ کرده و استمرار تولید صنعتی را با چالش جدی مواجه می‌کند.
  • جنگ بر سر منابع مس بالا گرفت!

    ایالات متحده و چین در به دست آوردن فلزی حیاتی برای خودروهای الکتریکی و مراکز داده با یکدیگر رقابت می‌کنند. به گزارش «اکوایران»، پس از اینکه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس جهان اخیرا با بحران مالی مواجه شد، دولت بایدن بر سر تصاحب معادن زامبیای این شرکت که ارزشی بالغ بر ۳میلیارد دلار دارند، با سرمایه‌گذاران بالقوه درگیر شده است. براساس گزارشی از وال‌استریت‌ژورنال، این تمایل به شرکت‌های آمریکایی محدود نمی‌شود و شرکت‌هایی از امارات متحده عربی، ژاپن و عربستان سعودی (که همگی دوستدار منافع ایالات‌‌‌متحده هستند) هم علاقه خود را به سهام شرکت First Quantum Minerals FM نشان دادند.
  • بازارهای جهانی فولاد در ثبات

    در بازار وارداتی چین، سنگ‌آهن خلوص ۶۲‌درصد هفته گذشته از حدود ۱۱۷دلار به نزدیکی ۱۲۱دلار در هر تن سی‌اف‌آر رسید. تولید فولاد چین صعودی شده و از این‌رو تقاضای سنگ‌آهن رو به بالا خواهد بود. به گزارش کالاخبر، با افزایش حاشیه سود فولادسازان چینی، این انتظار وجود دارد که قیمت سنگ‌آهن در روزهای آینده نوسان مثبت داشته باشد. در بازار واردات قراضه ترکیه، هفته گذشته قیمت قراضه سنگین ۲۰-۸۰ از ۳۸۱دلار به کمتر از ۳۷۹دلار به ازای هر تن سی اف‌آر کاهش داشت.
  • عقبگرد قیمت‌های پایه در بازار داخلی

    دنیای اقتصاد: نرخ دلار حواله‌‌‌ای بعد از چهار هفته رشد متوالی، در روز ۶خرداد متوقف شد و افت ۰.۰۹‌درصدی آن تاثیر خود را بر قیمت پایه محصولات پتروشیمی گذاشت. از این‌رو بخش قابل‌توجهی از قیمت‌های پایه محصولات پلیمری و شیمیایی با کاهش همراه بودند یا نسبت به قیمت‌های هفته گذشته تغییری نداشتند.
  • آینده فلز سرخ درخشان است

    دنیای‌اقتصاد - راضیه احقاقی: کاهش تقاضا برای واردات معدنی مس از سوی چین باعث شد تا این فلز از رکورد قیمتی ثبت‌شده در روز ۲۱ ماه مه عقب‌‌‌نشینی کند. رشد شاخص دلار آمریکا در این زمان نیز مزید بر علت شد و از عقب‌‌‌نشینی بهای فلز سرخ ظرف این بازه زمانی حمایت کرد. با وجود این، همچنان مس با نرخی برابر ۳۳‌درصد بالاتر از قیمت فروش در ابتدای سال ۲۰۲۴ معامله می‌شود؛ در عین حال برخی معامله‌‌‌گران فلز سرخ بر این باورند که بهای این فلز در بلندمدت با حمایت تقاضا گران می‌شود. مس در معاملات آتی کامکس آمریکا ظرف روز پایانی هفته گذشته یعنی جمعه ۲۴ماه مه با نرخ ۴.۷۵دلار به ازای هر پوند معامله شد که این رقم کمترین قیمت فروش این محصول پس از سیزدهم ماه مه بود. این عقبگرد قیمتی در حالی در این بازار رقم خورد که بهای هر پوند مس در این بازار ظرف روز ۲۱ماه مه به ۵.۱۳دلار به ازای هر پوند نیز صعود کرده بود که این رقم سقف تاریخی قیمت فروش این محصول بود. در حالی که جهش تقاضا برای فلز سرخ عامل رکوردشکنی قیمتی این فلز در بازار جهانی بود، کاهش حجم واردات مس از سوی چینی‌‌‌ها باعث شد تا این فلز از اوج فاصله بگیرد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر