شماره روزنامه ۶۰۰۱
|

  • بلوغ استراتژیک بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد: نامه اخیر ۱۰ تشکل برجسته صنعتی به مقام معظم رهبری در خصوص سیاست‌‌‌های ارزی و پولی از رخدادهای برجسته و حتی نادری است که نشان می‌دهد بخش خصوصی به بلوغی کم‌‌‌نظیر دست یافته، تا جایی که با گذر از منافع مقطعی خود با نگاهی استراتژیک، به آینده‌‌‌ای همراه با امید و شفافیت چشم‌‌‌ دوخته است؛ حتی اگر مخالف سیاست‌‌‌های نابجای ارزی دولت با محوریت بانک مرکزی باشد. نامه‌‌‌ای که اگرچه در نگاه اول با حاشیه‌‌‌هایی همراه بود، ولی به‌رغم به رخ‌‌‌کشیدن توان محاسباتی و راهبردی همراه با منافع ملی بخش خصوصی از ویژگی‌‌‌های برجسته‌‌‌ای برخوردار است.
  • زیان فولادی‏‏‌ها با ارزانی مسکن چینی

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: تضعیف مستمر بازار مسکن در چین، سیگنال منفی موثری برای بازار مقاطع طویل فولادی در این کشور به همراه داشته است. شرکت‌های توسعه‌‌‌دهنده املاک در چین با کاهش قابل ملاحظه در فروش مواجه هستند. مطابق داده‌‌‌های رسمی، نرخ خانه نوساز در این کشور برای ماه مارس کاهش ۲.۲درصدی را به ثبت رسانده است که این رقم بیشترین کاهش بهای مسکن در این کشور پس از سال ۲۰۱۵ بود. در عین حال غول‌‌‌های ساخت مسکن از کاهش قابل ملاحظه فروش خبر می‌دهند.
  • مهار تکانه بانک‌مرکزی به سکه بورسی

    دنیای اقتصاد -راضیه احقاقی: بورس‌کالای ایران برای کاهش وابستگی معاملات خود به تصمیمات خلق‏‏‌الساعه بانک‌مرکزی، نسبت به تاسیس انبار سکه طلا نزد بورس‌کالا و انتقال معاملات دارایی‏‏‌های مبتنی بر طلا در رینگ مالی و مشتقه بورس‌کالای ایران به این دارایی جدید اقدام کرد. در گام ابتدایی در راستای اجرای این تصمیم، با توجه به منقضی شدن زمان گواهی سپرده بانک ملت، دارندگان این گواهی‏‏‌های سکه موظف به فروش گواهی، دریافت سکه به شکل فیزیکی یا انتقال آن به نماد جدید بازگشایی‌شده شدند.
  • بازگشت اقتصاد چین به فاز انقباضی

    دنیای‌اقتصاد: داده‌‌‌های منتشرشده شاخص مدیران خرید PMI تولیدی چین در ماه آوریل نشان‌‌‌دهنده ورود مجدد اقتصاد این کشور به فاز انقباضی است؛ چراکه سطح اشتغال در چین طی ماه آوریل در وضعیت نامناسبی بوده است.
  • فروش برق در بورس به سود خریدار یا فروشنده؟

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: در چهار روز ابتدایی هفته جاری ۲۶۱۸میلیارد ریال برق از تابلوی عمده‌‌‌فروشی بازار برق بورس انرژی ایران به فروش رفت. از روز اول اردیبهشت‌ماه امسال و در راستای اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، معاملات برق نیروگاه‌‌‌ها به بازار شفاف بورس انرژی ایران منتقل شد. این نحوه فروش زمینه تامین مستمر نقدینگی موردنیاز نیروگاه‌‌‌های برق را فراهم کرده و به سودآوری صنعت نیروگاهی در کشور می‌‌‌انجامد. استمرار سودآوری صنعت نیروگاهی کشور در بلندمدت باعث جذب سرمایه‌‌‌های جدید به این بخش شده و توسعه این صنعت در بلندمدت را به همراه دارد.

بیشتر
بیشتر