شماره روزنامه ۶۰۰۸
|

  • رقابت هیجانی از رینگ پلیمرها رخت بربست

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی تحت‌تاثیر عقبگرد بهای نفتا و گاز طبیعی تحت فشار کاهش نرخ قرار دارند؛ اما افزایش نرخ حواله ارز در بازار مبادله باعث شد تا قیمت پایه اغلب گروه‌‌‌های کالایی در رینگ پتروشیمی افزایشی اعلام شود. با وجود این، فاصله میان نرخ حواله ارز در بازار مبادله به‌‌‌عنوان نرخ مورد استفاده در تعیین قیمت پایه اغلب محصولات پتروشیمی و نرخ ارز در بازار آزاد رو به کاهش است و این کاهش فاصله باعث افت تمایل به خرید میان متقاضیان این محصولات شده، به‌‌‌نحوی که نتیجه آن در فروکش میزان رقابت‌‌‌های قیمتی مشهود است.
  • از قراردادهای آتی کوتاه‌مدت تا صندوق‌های اهرمی و پوششی کالا

    با وجود آنکه بورس‌کالای ایران همواره پیشتاز راه‌اندازی و توسعه ابزارهای مالی و مشتقه در بازار سرمایه ایران بوده است؛ اما مرور برنامه‌های جدید این بازار نشان می‌دهد که بورس‌کالا در حوزه بازار مالی و مشتقه، قانع نبوده و به‌زودی شاهد ابزارهای جدیدی در بازار سرمایه خواهیم بود که سبک و سیاق آنها را تنها در بورس‌های جهانی مشاهده می‌کنیم. مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس‌کالای ایران در خصوص برنامه‌های این بورس برای توسعه ابزارهای مشتقه و مالی در سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به ابلاغ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌‌‌ها توسط مجلس شورای اسلامی، اقدامات توسعه‌ای مختلفی در دستور کار بورس‌کالای ایران قرار دارد.
  • عقب‏‏‌نشینی مشتریان آهن اسفنجی

    آهن‏‏‌اسفنجی تحت‌تاثیر کاهش نوسانات نرخ ارز و تثبیت نسبی قیمت شمش در رینگ فیزیکی بورس‌کالا بدون تغییر ماند و از این‌رو با وجود افزایش عرضه آهن اسفنجی در بازار صنعتی، مشتریان از خرید عقب‏‏‌نشینی کردند؛ در نتیجه برای سومین هفته متوالی همه آهن اسفنجی عرضه‌شده مورد معامله قرار نگرفت.
  • ارزش رینگ بین‌الملل بورس انرژی ۲۸.۸میلیاردی شد

    در سومین هفته اردیبهشت‌ماه امسال تمامی بازارهای بورس انرژی پررونق بود؛ آغاز عرضه برق نیروگاه‌‌‌ها در تابلوی عمده‌‌‌فروشی از ابتدای اردیبهشت امسال زمینه رونق معاملات برق در بورس انرژی ایران را فراهم کرد و شروع معاملات ثانویه قرارداد سلف موازی متانول بوشهر نیز بخشی از توانایی بورس انرژی ایران در تامین سرمایه و جذب نقدینگی به بخش تولید را نمایان کرد. به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، ارزش رینگ بین‌الملل ۲۸.۸‌هزار میلیارد ریالی، ارزش رینگ داخلی ۱۸.۳‌هزار میلیارد ریالی و ارزش بازار مشتقه ۱.۱‌هزار میلیارد ریالی شد؛ این ارقام مربوط به معاملات ثبت‌شده در این بازار ظرف سومین هفته از اردیبهشت‌ماه بود. این در حالی بود که ارزش تابلوی عمده‌‌‌فروشی برق نیز در این هفته از ۵.۱‌هزار میلیارد ریال فراتر رفت.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر