فارس- سرمایه‌گذاری امید هفتمین شرکت تازه وارد بورس است که در طول ۴۶ روز حضور در بورس هیچگاه روی منفی را به خود ندیده است. سهام سرمایه‌گذاری امید در شرایطی بعد از مدت‌ها انتظار، به عنوان هفتمین شرکت تازه وارد بورس در سال ۸۶ عرضه شد که از زمان عرضه سهام یک شرکت سرمایه‌گذاری در بورس بیش از ۳ سال سپری شده بود.

بر این اساس، سرمایه‌گذاری توسعه ملی آخرین شرکت از صنعت واسطه گری مالی و سرمایه‌گذاری بود که در اوایل سال ۸۴ وارد بورس شده بود که به دلیل وضعیت نامطلوب این صنعت نه تنها با افزایش قیمتی مواجه نشد بلکه با زیان ۲/۵ درصدی و خاطره‌ای ناخوشایند به حیات خود در بازار سهام ادامه می‌دهد. به هر حال سرمایه‌گذاری امید که در ۳شهریور ۸۶ پلاک ۴۳۸ بورس را به نام خود کرده با سرمایه ۴۰۰ میلیارد تومانی و مالکیت در چندین شرکت بورسی مانند چادرملو، گل گهر، سرمایه‌گذاری سپه و چند شرکت سیمانی در ۱۶ دی ماه با عرضه سهام در تابلوی فرعی معاملات حاضر شد.

بر اساس این گزارش، قبل از عرضه ۵ درصد از سهام این شرکت اعلام شد که بانک سپه (سهامدار ۱۰۰ درصدی آن) به خریداران تا سقف ۵۰ درصد تسهیلات خواهد داد اما این وعده به گفته برخی از مسوولان به دلیل عدم ارائه مجوز از سوی بانک مرکزی محقق نشد.

از سوی دیگر عرضه سهام سرمایه‌گذاری امید با تجربه تازه ای در بازار سرمایه همراه بود، چرا که بعد از تاسیس شرکت تامین سرمایه امین،‌ این شرکت عهده دار ارزش‌گذاری آن با سه حالت و سناریو شده بود و چنین رویدادی برای اولین بار به هنگام حضور یک شرکت در بورس رخ می داد.

بررسی‌ها از حضور ۴۶ روز کاری این سهم در بورس حاکی است که در این مدت بالاترین قیمت آن ۴ هزار و ۴۶ ریال و پایین ترین آن ۳۷۰ تومان (قیمت اولیه) بوده و هیچ گاه سهام این شرکت با بازدهی منفی مواجه نشده است و از طرف دیگر از زمان حضور تا روز گذشته با میانگین بازدهی ۵/۸ درصد مثبت رو به رو شده و موضوع بهره مالکانه معادن در این سهم اثری به جا نگذاشته است. آخرین وضعیت سهام این شرکت نیز نشان می‌دهد که با توجه به پیش بینی سود ۵۴۵ و قیمت ۴۰۱ تومانی، نسبت P/E آن ۴/۷ مرتبه بوده و از وضعیت عرضه و تقاضای متعادلی برخوردار است.