ایسنا- چهارهزار‌میلیارد تومان از دارایی‌های مخابرات به شکل سهام بین مشترکان توزیع نخواهد شد. مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به این که ارزش و اعتبار اپراتورها به پروانه‌ و تعداد مشترکان آنها بستگی دارد، گفت:‌ این امر با میزان سرمایه آنها ارتباط مستقیم ندارد، از این رو اگر اپراتور اول پروانه خود را از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دریافت کند، تاثیر بسزایی در قیمت‌گذاری ما خواهد داشت.

صابر فیضی اظهار کرد: اخذ مجوز در سازمان تنظیم مقرارت در حال بررسی است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان تیرماه پروانه‌ را دریافت کنیم و همزمان با آن نیز وارد خصوصی‌سازی می‌شویم.

او درباره آخرین وضعیت تبدیل ودایع مشترکان تلفن‌همراه و ثابت به سهام در روند خصوصی‌سازی شرکت مخابرات ایران و شرکت‌های وابسته گفت: در حال جمع‌آوری اطلاعات ودایع مشترکان هستیم و اجباری نیز در کار نیست. بر اساس اعلام نظر مشترکان تصمیم‌گیری خواهیم کرد به شکلی که ودایع آنها را از طریق بورس تبدیل به سهام کرده یا وضعیت فعلی را حفظ کنیم.

وی اشاره کرد در ترازنامه‌ حجم دارایی‌های مخابرات در حدود ۱۳‌هزار‌ میلیارد تومان ثبت شده است از این رقم چهار‌‌هزار ‌میلیارد تومان آن مربوط به ودایع مشترکان است که این میزان به شکل سهام بین ۳۸‌میلیون مشترک مخابرات اعم از ثابت و همراه با رضایت آنها توزیع خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، درباره چگونگی تبدیل ودایع مشترکان تلفن ثابت به سهام با توجه به این که سال‌ها از فعالیت تلفن ثابت در کشور می‌گذرد و ودایع مختلفی در طی این سال‌ها با نرخ‌های متفاوتی برای تلفن ثابت اخذ شده و این ضرورت وجود دارد که به روز تبدیل شوند، تصریح کرد: تبدیل ودایع به سهام بر اساس قیمت دفتری که ثبت شده انجام می‌گیرد و این که آیا در آینده ارزیابی مجدد و به روز تبدیل ‌شود در شرایط فعلی از نظر حقوقی مقدور نیست مگر آن که در سازمان خصوصی‌سازی تصمیم جدیدی در رابطه با آن گرفته شود.

فیضی با اشاره به این که در شرایط فعلی سه ودیعه به ترتیب به مبالغ ۲۹۰ و ۲۳۲ و ۱۸۰‌هزار تومان در تلفن‌همراه برای هر یک از مشترکان نسبت به دوره‌ یا سالی که ثبت‌نام کرده‌اند، وجود دارد،‌ گفت: اگر این ودایع وارد بورس شود، به طور سالانه به هر یک از مشترکان به تناسب ودیعه مورد نظر سود تعلق خواهد گرفت و در واقع مانند یک شرکت سهامی‌ در بورس عمل خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در پاسخ به این پرسش که برخی از مشترکان نسبت به مبلغی که برای ودیعه آنها در نظرگرفته شده است، اعتراض دارند. چراکه در سال‌های گذشته برخی از آنها سیم‌کارت خود را با مبالغ گزافی در حدود یک‌میلیون تومان خریداری کرده‌اند، گفت: به طور کلی در روش پس پرداخت افرادی که ودیعه نزد کشورهای مخابراتی گذاشته‌اند از نرخ تعرفه کمتری بهره‌مند شده‌اند. اگر با قوانین فعلی این موضوع را بررسی و بدون ودیعه نرخ مکالمات را محاسبه کنیم هر کدام از مشترکان به اندازه ۵۰‌درصد هزینه مکالمات خود را باید اضافی پرداخت می‌کردند در حالی که به دلیل داشتن ودیعه به همان میزان کمتر پرداخت کرده‌اند. اگر این اعداد را با سود بانکی و نرخ تورم محاسبه کنیم باز هم دولت به نفع مشترکان عمل کرده است، چرا که ۵۰‌درصد کل اعدادی که تا حالا به عنوان مبلغ مکالمه پرداخت شده، خیلی بیشتر از سود بانکی و تورم مبلغ ودیعه است.

او افزود: اما در تلفن‌های اعتباری این‌گونه نیست، زیرا آنها ودیعه‌ای نزد مخابرات ندارند و نرخ مکالمات تا ۵۰‌درصد بیشتر است. از این رو تنها تفاوت تلفن‌های ودیعه‌دار با اعتباری ودیعه‌ای است که این مشترکان از پیش ‌برای میزان مکالمات خود نزد مخابرات گذاشته‌اند.

او تاکید کرد: هر مشترکی اگر بخواهد وضعیت فعلی ودیعه خود را حفظ کند، می‌تواند به مخابرات مراجعه‌ کند و با پر کردن فرم مربوطه ودیعه آن نزد مخابرات باقی بماند. از این رو با توجه به این که پیش‌بینی می‌کردیم افراد محدودی تمایل نداشته باشند ودیعه آنها وارد بورس شود، بنابراین در قبوض مشترکان اعلام کرده‌ایم مشترکانی که تمایل به این کار ندارند، اعلام کنند.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در پایان درباره این که آیا مشترکان می‌توانند پس از آن که ودیعه آنها به سهام تبدیل شود نسبت به فروش آن اقدام کنند، گفت: آنها می‌توانند مانند سهامداران عادی سهامشان را در بورس خرید و فروش کنند.