شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۸۸۳

  • مثبت‏‏‏‏‌های مسری در بورس

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: تابلوی معاملاتی بورس اوراق‌بهادار تهران در اولین روز معاملاتی هفته برخلاف آنچه در چهارشنبه هفته اخیر شاهد بودیم، قرمز بود. این روزها بازار سرمایه بیش از هرچیز دیگری ساعات معاملاتی را در بلاتکلیفی پشت‌سر می‌گذارد و با توجه به اینکه تعیین‌تکلیف یکی از عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه که لایحه بودجه‌۱۴۰۳ است نیز به بعد از ۱۲آذر موکول شده، سایه بلاتکلیفی بر بازار سرمایه ماندگار شده‌است. طبیعی است که هریک از قسمت‌هایی که در بودجه ‌تصویب خواهد شد، می‌تواند بر سود و زیان شرکت‌های بورسی در سال‌آینده تاثیرگذار باشد، بنابراین سرمایه‌گذاران معمولا در این مقاطع دست نگه می‌دارند تا شفافیت به بازار برگردد و بعد بتوانند با خیالی آسوده صنعت یا نماد موردنظر خود را انتخاب کرده و اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.
  • تلخ و شیرین بازار مشتقه

    سلمان یزدانی / مدیر ابزار مشتقه کارگزاری پیشرو
    دنیای اقتصاد: بازار مشتقه طی یک ماه اخیر دچار هیجانات متعددی بود، به طوری که ارزش معاملات در میانه آبان‌ماه به بیش از ۱۴۰میلیارد تومان افزایش و در پایان آبان به زیر ۷۰میلیارد تومان کاهش یافت. عمده کانون توجه سرمایه‌گذاران روی قراردادهای اختیار‌معامله ایران‌خودرو، سایپا و شستا بود که عمدتا سررسیدهای کوتاه‌تری داشته و با ارزش معاملات بالای یک‌میلیارد تومان مورد معامله قرار می‌گرفتند. با وجود آنکه شاخص کل از اواسط تابستان تا میانه پاییز سال جاری بازدهی حدود ۲درصدی را ثبت کرده است، اما برای فعالان بازار اختیار‌معامله که توانایی استفاده از این ابزار را در مدیریت سبد خود داشتند و استراتژی‌های خوبی را به کار گرفته‌اند، این امکان وجود داشت بازدهی جذابی حتی تا بیست‌درصد در چهار ماه داشته باشند. همچنین رونق گرفتن قراردادهای اختیار معامله فروش و تنوع سررسیدها حاکی از آن است که بازار، راه درست معامله کردن را پیدا کرده است. همچنین با وجود ناملایماتی که در این بازار به وقوع پیوست، می‌توان این نوید را داد که نهادهای ناظر و بالاتر علاقه‌مند به رونق گرفتن بازار مشتقه هستند. از جمله این اقدامات افزوده شدن گواهینامه ابزار مشتقه به گواهینامه‌های کاربردی کانون کارگزاران بازار سرمایه است. به نظر می‌رسد این بازار نیازمند متخصصان حرفه‌ای بیشتری باشد.
  • بازپخش سریال همیشگی

    دنیای‌اقتصاد - امیرمحمد بختیاری: نخستین روز منفی هفته معاملاتی منتهی به ۸ آذر، روز کم‌جان دیگری برای بازار بود، به‌طوری‌که سه شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع نامحسوسی را به‌ثبت رساندند. در این میان دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با کاهش ارتفاع۰.۱۲ درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز شنبه در سطح ۲‌میلیون و ۱۹‌هزار‌واحدی قرارگرفت. افت ۲‌هزار‌واحدی شاخص‌کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن که سنجه‌ای برای ارزیابی همه‌جانبه نمادهای مختلف بازار سهام است، با افت ۰.۰۷ درصدی، روبه‌رو و در سطح ۷۰۵‌هزار و ۷۰۹‌واحدی قرارگرفت. در این بین شاخص‌کل فرابورس نیز حدود ۰.۰۴ درصد سرخ‌پوش شد و در نهایت در سطح ۲۵‌هزار و ۱۰۳‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. بازار در حالی دومین روز معاملاتی نهمین ماه سال ‌را به اتمام رساند که همچنان از کمبود نقدینگی و ارزش پایین معاملات رنج می‌برد و در انتظار محرک مثبتی چشم انتظار مانده‌است. باید دید نهمین ماه سال‌ می‌تواند طلسم رکود چند ماهه را درهم بشکند؟
  • پروند مبهم بورس در آذر

    محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه: بازار سهام در حالی وارد سومین ماه پاییز شده است که از ابتدای مهرماه روند منفی را ثبت کرده است. اما یک ماه تا پایان پاییز باقی مانده و باید دید بازار سهام به چه سمتی حرکت خواهد کرد. برای ترسیم یک چشم‌انداز حدودی از روند نماگرهای سهامی باید چند پارامتر مهم را مد‌نظر قرار داد. یکی از نکات مهم در مسیر‌یابی این بازار مباحث مرتبط با سیاست‌های انقباضی در اقتصاد کلان کشور است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر