محمدحسین قنبری رئیس انجمن صنایع ریلی ایران از امضای توافق‌نامه مشترک همکاری بین انجمن‌های صنایع ریلی ایران، آلمان و اسپانیا در نمایشگاه اینوترنس آلمان (معتبرترین نمایشگاه حمل‌ونقلی دنیا در آلمان) خبر داد و گفت: هدف از امضای این توافق‌نامه گسترش‌ سرمایه‌گذاری، تسهیل انتقال تکنولوژی و تولید مشترک در ایران است. به گزارش روابط‌عمومی وزارت راه و شهرسازی، قنبری گفت: خوشبختانه پس از برگزاری چهار دوره این نمایشگاه امسال برای اولین بار تمامی قدرت‌های بزرگ ریلی دنیا در این نمایشگاه حضور داشتند و شرایط برای گسترش همکاری‌ها به بهترین شکل مهیا بود.

رئیس انجمن صنایع ریلی ایران با تاکید بر اینکه فضای پسابرجام موجب شد که حضور قدرتمند شرکت‌های خارجی در نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی را شاهد باشیم، گفت: در کنار ۱۳۰ شرکت خارجی معتبر حاضر در نمایشگاه ریلی امسال، شاهد حضور ۱۸۰ شرکت داخلی نیز بودیم که این موجب پویایی بیشتر نمایشگاه امسال شد. وی با بیان اینکه نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته تهران در حال تبدیل شدن به یک نمایشگاه بزرگ بین‌المللی است، ادامه داد: باید مقدمات این مساله فراهم شود که نمایشگاه ریلی تهران به نمایشگاه هاب منطقه تبدیل شود. قنبری از توافق انجمن صنایع ریلی ایران با انجمن صنایع ریلی دو کشور آلمان و اسپانیا در حاشیه نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی خبر داد و گفت: براین اساس مقرر شد در نمایشگاه اینوترنس آلمان که معتبرترین نمایشگاه حمل‌ونقلی دنیا به شمار می‌آید و اواخر شهریورماه برگزار می‌شود، توافق‌نامه همکاری نزدیک بین انجمن‌های سه کشور به امضا برسد.

این فعال بخش خصوصی ریلی افزود: هدف از امضای این توافق‌نامه گسترش‌ سرمایه‌گذاری، تسهیل انتقال تکنولوژی و تولید مشترک در ایران است. وی با اشاره به عضویت تمام واگن‌سازها و قطعه‌سازها در انجمن صنایع ریلی ایران اضافه کرد: ما این توانمندی را داریم که با مشارکت شرکت‌های خارجی بازار منطقه‌ای را در دست بگیریم. در حال حاضر کشورهای منطقه به لحاظ حمل‌ونقل ریلی نیازهای گسترده‌ای دارند که ما می‌توانیم این نیازها را تامین کنیم که به این ترتیب بسیاری از شرکت‌های ایرانی از پدید آمدن چنین فضایی بهره‌مند خواهند شد. براساس گفته قنبری، ۳۰شرکت واگن‌ساز، قطعه‌ساز، تعمیرکار و بازسازی‌کننده‌ صنایع ریلی زیرمجموعه انجمن صنایع ریلی ایران هستند. قنبری اضافه کرد: همچنین انجمن صنایع ریلی آلمان ۱۷۰ شرکت زیرمجموعه خود دارد که برای مثال شرکت بزرگ زیمنس یکی از شرکت‌هایی است که زیرمجموعه انجمن صنایع ریلی آلمان است، انجمن ریلی اسپانیا نیز ۷۰ شرکت را زیرمجموعه خود دارد.