گروسی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برنامه هسته‌‌‌ای ایران و مسائل پادمانی آژانس گفت: «در تحقیقات فعلی که در تلاش برای انجام آن با همکاری ایران هستیم، فعلا ثمربخش نبوده است و همچنان منتظر هستیم این اتفاق رخ دهد.» گروسی افزود: «اگر برجام اجرایی شود می‌تواند به رسیدن به جمع‌‌‌بندی وسیع‌‌‌تر ما در این زمینه کمک کند که مستقل از برجام یا هر توافق دیگری بین ایران و کشور دیگری هستند و این مسائل صرفا به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مربوط است.» مدیرکل آژانس گفت: «اما همه چیز با هم مرتبط است. نمی‌‌‌خواهم بگویم موانع اما شاهد چالش‌هایی برای این مسیر هستیم که دانش بیشتری از فعالیت‌های ایران داشته باشیم. بدون دوربین‌‌‌هایی که فیلم بگیرند یا دیگر سیستم‌های پایشی که قبلا در اختیار داشتیم روند گردآوری اطلاعات ما به مشکل خورده است.» او در ادامه افزود: «بنابراین کار بسیار دشواری پیش رو داریم و ایران باید در دادن دسترسی به ما برای دریافت اطلاعات بسیار شفاف عمل کند تا بتوانیم تصویری دقیق سرهم کنیم که فعالیت‌های قبلی را هم نشان دهد.» گروسی گفت: «اکنون هیچ تصویری از واقعیت موجود نداریم و تکالیف زیادی باید انجام دهیم تا به جمع‌‌‌بندی جامعی درباره برنامه هسته‌‌‌ای ایران برسیم.» گروسی در ادامه گفت: «قضیه خیلی سر راست است. ما آثاری از اورانیوم را در مکان‌‌‌هایی پیدا کردیم که هرگز اعلام نشده بودند و قرار نبوده فعالیت هسته‌‌‌ای داشته باشند و درباره آنها سوال داریم.» او بدون اشاره به دیدار با مقامات صهیونیست درباره برنامه هسته‌‌‌ای ایران و صدور بیانیه‌‌‌های متعاقب گفت: «به من بگویید کجای این درخواست سیاسی است که از اختیار خود استفاده کنم؟ این کاری است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌دهد.»

نشست فصلی شورای حکام آژانس از روز دوشنبه تا جمعه در مقر آژانس در وین برگزار و ادامه خواهد داشت. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه ۱۶ شهریور با انتشار دو گزارش که در اختیار اعضای شورای حکام قرار گرفت، ادعاها درباره مسائل پادمانی را تکرار کرد و مدعی شد که میزان ذخایر اورانیوم غنی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده ایران در حال حاضر ۱۹برابر سقف تعیین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده در برجام است.

چند روز بعد و در روز شنبه ۱۹ شهریور بیانیه تروئیکای اروپایی علیه ایران منتشر شد که نشست شورای حکام را تحت‌الشعاع احتمال صدور قطعنامه جدید علیه ایران قرار داده است. شورای حکام در نشست فصلی خرداد خود علیه ایران قطعنامه صادر کرده بود. با تاکیدات مکرر ایران بر حل مسائل پادمانی برای رسیدن به هرگونه توافق، هرگونه صدور قطعنامه جدید یا بیانیه با لحن تند و تیز هم می‌تواند روند پیچیده کنونی را دشوارتر کرده و توافق را عملا با بن‌‌‌‌‌‌بست مواجه کند.