محسن مانند سایر جوانان سوال داشت و دنبال حقیقت بود

قانع کردن محسن در برابر بسیاری از پرسش‌هایی که مطرح می‌شد بسیار سخت بود او به جواب‌های کلیشه‌ای که ما بعضا برای اقناع جوان‌هایمان بسنده می‌کنیم، کفایت نمی‌کرد

محسن‌های مردم را دریابیم و از چنین مسائلی جلوگیری کنیم. درپی مرگ محسن روح‌الامینی فرزند عبدالحسین روح‌الامینی، مشاور انتخاباتی محسن رضایی و دبیرکل حزب عدالت و توسعه در درگیری‌های پس از انتخابات ریاست‌جمهوری، شبکه پرس تی‌وی از شبکه‌های بین‌المللی متعلق به صدا و سیما گفت‌وگویی را با وی انجام داده است که می‌خوانید:

عبدالحسین روح‌الامینی به خبرنگار شبکه پرس تی‌وی گفت: محسن ۲۵ سال داشت و در این سال‌های کوتاه یک ربع قرن عمر خود پسری بود که شاید الان که در مصیبت فقدانش عزادار هستیم، تازه در حال مرور ویژگی‌ها و برجستگی‌هایش هستیم. او پسر خالصی بود و تعلقی به دنیا نداشت و خیلی مهربان بود. هیچ حق‌الناسی بر گردن او نبود و همیشه کنجکاوانه در جست‌وجوی حقیقت بود. البته قانع کردن او همیشه کار بسیار سختی بود، مثل بسیاری از بچه‌های نسل جدید ما که از ما جلوتر هستند. آنها با توجه به آنچه که ما در زمان انقلاب و این سی ساله انجام دادیم، خیلی از ما جلوتر هستند.

وی افزود: محسن به دقت گوش می‌داد و پیگیر بود، ولی این صداقت، خلوص، نجابت و مهربانی و عطوفتش باعث نمی‌شد که بی‌تفاوت باشد؛ برای همین هم در برابر بسیاری از پرسش‌هایی که مطرح می‌شد قانع کردن او بسیار سخت بود. او به جواب‌های کلیشه‌ای که ما بعضا برای اقناع جوان‌هایمان بسنده می‌کنیم، کفایت نمی‌کرد. یکی از اساتید دانشگاه می‌گفت مغز او خیلی کار می‌کند و فعال است. روح‌الامینی گفت: محسن خیلی با بی‌صداقتی مشکل داشت. با دورویی مشکل داشت. صاف و زلال بود و شاید این زلال بودن، شفافیت و خلوصش و این مظلومیتش در این حادثه اخیر، باعث شده که عواطف به سمت او بیشتر سوق پیدا بکند.

مشاور محسن رضایی تصریح کرد: به هر حال با این حادثه‌ای که پیش آمده، محسن که دیگر بازنمی‌گردد، انا لله و انا الیه راجعون. ملک از آن خداست، محسن ما را آورد و محسن ما را برد. محسن ما دیگر بر نمی‌گردد، ولی محسن‌های مردم را باید دریافت. ما نمی‌توانیم در این روندی که هست پاسخگوی بسیاری از نگاه‌ها و سوال‌ها باشیم و نمی‌توانیم سرافکنده هم بشویم. انقلابی داشته‌ایم، مردمی ‌داشته‌ایم، عزت و افتخاری داشته‌ایم، در این ۳۰ سال ارزش‌ها و دستاورد‌هایی داشته‌ایم، امیدواریم که این‌ها علو پیدا کنند و جلو برویم. ما نباید در جا بزنیم.وی اظهار داشت: دغدغه محسن اعتلای این میهن و این کشور و گرفتاری‌های مردم بود.دبیرکل حزب اعتدال و توسعه گفت: ولی او در جست‌وجوی حقیقت بود و دغدغه داشت. در این بده بستان‌های مرسوم سیاسی هم خیلی از بی‌صداقتی منزجر بود. از دورویی، از نفاق، از چیز دیگری بودن و چیز دیگری جلوه دادن. به این مسائل اخیر هم نگاه می‌کرد و اعتراض داشت، ولی آشوبگر نبود. آزار او به یک حیوان هم نمی‌رسید، مثلا یک گربه خیابانی روزی از حیاط منزل ما می‌گذشت و آسیبی به او رسیده بود. محسن گربه را برد درمانگاه دانشکده دامپزشکی نزدیک منزل ما تا او را مداوا کند. آزار این بچه به یک حیوان عبوری هم نمی‌رسید. خیلی حساسیت و غیرت داشت.وی تصریح کرد: ولی این بچه سوال داشت و قانع کردن این بچه‌ها هم کار سختی است. یعنی ما باید مسیرهای‌مان را اصلاح کنیم. ما باید با تدبیری بتوانیم امثال محسن‌ها را قانع کنیم و دریابیم. جواب سوالات آنها این نیست. این روند‌هایی که جدا باید اصلاح شود.

روح‌الامینی در ادامه گفت: خیلی از دوستان ما از نخبگان و از اساتید و مسوولان - آبرویی ما نداریم و هر چه داریم فدای نظام، فدای انقلاب‌، فدای مردم، فدای امام، شهدا، اصلا ما قابل مقایسه نیستیم، هیچی نیستیم، محسن ما و همه چیز ما فدای اینها - ولی بالاخره نمی‌شود اینجوری اداره کرد. نمی‌شود این گونه دنبال کرد. این گونه صورت مسائل را پاک کنیم. ساده‌ترین راه‌حل مساله هم حذف صورت مساله است. محسن ما رفت و بر نمی‌گردد، ولی محسن‌های مردم را باید دریافت.وی اظهار داشت: بالاخره در این روند‌هایی که هست در اداره اجتماع در مسائل سیاسی و اینها. البته خب در دوره فتنه و در دوره غبارآلودی شرایط و شاید بشود گفت زهرآلود در برخی مسائل، در ایام فتنه و در ایام فضای زهرآلود و توطئه خارجی، مسائل و متغیرهایی که کنار هم قرار می‌گیرد، شاید مقداری صحبت کردن و قضاوت کردن کار سختی باشد.

روح‌الامینی تاکید کرد: من به طور جدی از مظلومیت او (دفاع) و از پایمال شدن خون او جلوگیری خواهم کرد. پیگیری خواهم کرد، اما مسیر من متفاوت خواهد بود. مسیر من مسیری قانونی است، یک مسیر عقلایی است، ان‌شاءا... خداوند این صبر را به ما داده، این استقامت را داده است. در چارچوب ارزش‌هایی که به آنها معتقدیم، در چارچوب نظامی ‌که به آن معتقدیم و در چارچوب قانون‌ها.

وی افزود: ما به نظام اعتماد داریم. ما هنوز به این نظام اعتماد داریم، برخلاف بسیاری که با کمترین مصیبتی به جای اینکه خودشان را کنترل کنند، می‌گویند ما به این نظام اعتماد نداریم. خیر من به این نظام اعتماد دارم. نظامی‌ که صدها هزار شهید و جانباز و آزاده داده است. نظامی‌ که میلیون‌ها جوان مستعد مثل محسن دارد که می‌تواند از جایگاهی، این دستاورد‌های ۳۰ ساله را به اوجی برساند.

روح‌الامینی گفت: و ما مطمئنیم ان شاءا... این نظام را باید در مسیری اداره کرد که وضعمان بهتر از الان باشد. خدای نکرده عقب‌گرد نکنیم، خدای ناکرده بعضی از این فتنه‌ها و بعضی از این بی تدبیری‌ها، سوءتدبیر، سوءاداره که لطمات جدی به ما می‌زند، ما را از مسیر اصلی منحرف نکند.

روح الامینی ادامه داد: یکی از دوستان قدیمی‌من، آقای مجتبی شاکری که دو دست ندارد و نابینا است، با موتور برای تسلیت به ما و خانواده به خانه ما آمده بود. ما تا وقتی چنین افرادی را که بزرگان نظام هستند، داریم مایوس نیستیم. اما با این کژ رفتاری‌ها و

سوء ‌دبیری‌ها و برخی مسائلی که لطمه جدی می‌زند باید برخورد شود؛ باید پیگیری شود.

خدا صبر خوبی به مادر مجتبی داده. از آن روز تا به حال یک جمله را می‌گوید. می‌گوید ان‌شاءا... نفاق برکنار شود و آقا امام زمان ظهور کنند. محسن ما رفت. محسن‌های مردم را دریابید.

وی تاکید کرد: نمی‌شود که سوء تدبیری‌های برخی را به حساب نظام بگذاریم. ما اعتقاد داریم که خون محسن مظلوم شهید ما راهی را باز می‌کند برای این که بعضی از این گرفتاری‌ها و گره‌های اجتماعی سیاسی و سوء مدیریت‌ها چه فردی و چه سیستمی‌اصلاح و پالایش شوند و این‌ها جلوی مسیر پیشرفت، ترقی و سعادت مردم و کشور ما قرار نگیرند. همه مردم این کشور یک خانواده بزرگ هستند و دل در گرو اعتلای کشور دارند و محسن ما هم یکی از آنان بود. یکی از دوستان ما خیلی بی‌تابی می‌کرد. می‌گفت، من به خاطر ناگواری این حادثه تاصبح نخوابیدم. گفت، قرآن را باز کردم آیه ۲۲ سوره لقمان آمد: مَنْ یُسْلِمْ وَجْهَهُ إِلَى اللَّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى. محسن ما نیکوکاری و خلوصش، مردم دوستی‌اش و عاطفه‌اش منحصر به فرد بود. خیلی از دوستان و بزرگان به من لطف دارند. من ناچیزهستم و هیچ قابلیتی ندارم. آن‌ها به من گفتند، چرا چیزی به ما نگفتی؟ ای کاش به ما می‌گفتی.من گفتم، محسن ما که رفت و گذشت. محسن‌های مردم را دریابید. حتما باید یکی را بشناسید؟ به فکر آنهایی باشید که واسطه و پارتی ندارند و سرگردانند و لطمه دیده‌اند.

یا نه بالاتر از آن. روندها اصلاح شود که چنین مشکلی پیش نیاید. مگر نمی‌شود؟ در بعضی حوادث در کشورها چند هزار ماشین آتش زده می‌شود، ولی کنترل می‌کنند و خون یک نفر ریخته نمی‌شود. چطور محسن ما سالم از خانه برود و من جسد او را تحویل بگیرم؟

من نمی‌توانم بعضی از مسائل را نادیده بگیرم و خودم را کنترل نکنم. به شدت خودم را کنترل می‌کنم. نمی‌خواهم خدایی ناکرده از پیگیری حقوق که حق محسن ما و حق محسن‌های دیگر مردم است، صرف نظر کنم. حتما پیگیری می‌کنم، ولی در چارچوب قانونی و با کنترل و بدون این که احساساتی باشد و خدایی ناکرده موجب سوء‌استفاده شود. وی افزود: خانواده ما، مادرش، من و برادرانش و دایی‌ها و عموهایش و همه خاندان ما پیگیر جدی پاسخ این سوال هستند؛ که چرا امثال این وقایع باید پیش بیاید و چه کار کنیم که پیش نیاید و آسیبی نرسد.مردم به ما خیلی لطف دارند. نخبگان، اساتید دانشگاه و مسوولان مختلف ابراز لطف کردند. پیش‌بینی ختم خیلی آبرومندی را داشتیم، ولی دیدیم ممکن است از کنترل خارج شود و بالاخره یک عده سوءاستفاده کنند و به کسی در این میان آسیب برسد.

وی یادآور شد: وقتی آن تصمیم را گرفتم، روح محسن ناظر بر من بود. می‌دانستم که حتما ایشان راضی نیست خون از دماغ احدی بیاید و آسیبی به کسی رسانده شود و برای جلوگیری از آسیب، مراسم را لغو کردیم. مگر ما در اداره کشور عاجز هستیم که نتوانیم یک ختم را برگزار کنیم یا اجازه بدهیم حرف‌ها زده شود و گفت‌وگو و پیگیری صورت گیرد؟ بی‌تدبیری را که نباید به حساب نظام، انقلاب و رهبری بگذاریم. حتما ظرفیت بالاتر و بهتری برای اداره کشور وجود دارد.

من مطمئن هستم مظلومیت محسن ما و این عزتی که خدا به او داده است، این لطف خدا و عروج جانسوز و غیرمنتظره او باعث می‌شود مسیری باز شود که کمک کند به اعتلای کشور و حل مسائل مردم؛ محسن‌های مردم و جوانان ما که ذخیره ما هستند.

ما بی‌تدبیری‌هایمان را نباید به حساب نظام بگذاریم. این‌ها باید تفکیک شوند. وقتی عرضه نداریم یک معادله چندمتغیری را حل کنیم، در خودمان تجدید نظر کنیم؛ در افراد تجدیدنظر کنیم، چرا معادله را ساده و بعد صورتش را پاک می‌کنیم. این داغ در برابر مسیری که در این ۳۰سال زحمت طی شده است تا کشور به این جا رسیده، ناچیز است. بیگانه حتما باید مایوس شود. محسن ما روح جست‌وجوگری داشت و قانع کردنش سخت بود، ولی حتما از بیگانه بیزار بود. از بی‌صداقتی چه داخلی و چه خارجی بیزار بود و این بیزاری را در رفتارش نشان می‌داد. روح‌الامینی خاطرنشان کرد: من از حق محسن نمی‌گذرم. نه این که حق شخصی باشد. محسن ما رفت و جایش هم خیلی خوب است، ولی در چار چوب و قاعده خودمان این کار را می‌کنیم. باید برای اصلاح امور پیگیری جدی صورت گیرد.حتما اگر بخواهیم به عنوان یک الگو کشور را اداره کنیم، نباید ناکامی‌ها و بی تدبیری‌ها و بی سیاستی‌هایمان را به حساب نظام و کشور بگذاریم یا با‌اندک مصیبت و مصائبی چه بزرگ‌تر و چه کوچک‌تر این کنترل خود را از دست بدهیم.

ولی نمی‌گذاریم خون محسن ما پایمال شود و انشاء الله نظام کمک می‌کند در ادامه مسیرش شفاف تر و استوارتر و صحیح تر به راهش ادامه دهد. وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم این مساله باعث شود مسیر صحیح در پیش گرفته شود و محسن‌های مردم را دریابیم و از چنین مسائلی جلوگیری کنیم.

ختم در منزل محسن رضایی

سایت تابناک وابسته به محسن رضایی نوشت‌: مراسم سوگواری محسن روح‌الامینی، سه‌شنبه شب با حضور نایب رییس مجلس شورای اسلامی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فرماندهان سابق نظامی، اساتید دانشگاه‌ها و چهره‌های علمی کشور در منزل محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

به گزارش «تابناک»‌، محسن روح‌الامینی، فرزند عبدالحسین روح الامینی، رییس سابق انستیتو پاستور که مشاورت محسن رضایی را به عنوان نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر عهده داشت، در زمان بازداشت در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات درگذشت. بنا براین گزارش، در مجلس ترحیم محسن روح‌الامینی، حجت‌الاسلام ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس سخنرانی کرد. آیت‌ا... راستی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، همچنین عضو شورای عالی حوزه علمیه قم، دریابان شمخانی وزیر دفاع سابق و از فرماندهان ارشد سپاه و ارتش در هشت سال دفاع مقدس و سردار حسین علایی از فرماندهان ارشد سابق سپاه از چهره‌های شاخص حضور یافته در این مراسم بودند.