«محسنی اژه‌ای» انتظارات طبیعی را برآورده نکرد

«علی‌اکبر جوانفکر» مشاور مطبوعاتی رییس‌جمهور در مطلبی در وبلاگ خود با عنوان «سوال‌ها و ابهام‌ها را نباید بی‌پاسخ گذاشت»، مدیریت محسنی اژه‌ای را بر وزارت اطلاعات موجب افزایش برخی آسیب‌ها دانسته است. به گزارش ایسنا، در بخشی از این نوشتار آمده است: وحدت رویه و یکپارچگی دولت نهم و اساس قرار گرفتن کارآمدی و توانمندی‌های مدیریتی اعضای کابینه به عنوان معیار همگرایی و همکاری مشترک، یکی از رموز اصلی موفقیت این دولت در به نتیجه رساندن کارهای بزرگ در کشور محسوب می‌شود، به گونه‌ای که دشمنان و بدخواهان ملت ایران، این دو خصوصیت ممتاز را به مثابه خاری در چشم و استخوانی در گلوی خود احساس کرده‌اند. در این جهت نیز برخی افراد و جریان‌های سیاسی، با تلاش‌های پیدا و پنهان خویش برای آسیب زدن به وجهه رییس‌جمهور و دولت نهم ادامه داده‌اند و صد البته برخورد قاطعانه رییس‌جمهور نسبت به رعایت این دو اصل را می‌توان عامل مهم و موثری در حفظ این یکپارچگی درونی در نظر گرفت. تصمیم به برکناری وزیر اطلاعات در روزهای پایانی دولت نهم، از نشانه‌های روشن این جهت‌گیری اصولی محسوب می‌شود.

جوانفکر در ادامه آورده است: بدون تردید، آقای محسنی اژه‌ای، شخصیتی متدین، متین، باوقار و قابل احترام در راس دستگاهی مرکب از نیروهای مومن، دلسوز، مخلص و جان برکف است. انتظار می‌رفت که خصوصیات شخصیتی آقای اژه‌ای با کارآمدی و موفقیت وی در پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار، کنترل و مهار بحران و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن، توام و جلوه‌گر می‌شد. نتیجه دور از انتظار از عملکرد وزیر اطلاعات، زمانی غیرقابل تحمل می‌شود که تدابیر مدیریتی در این سازمان حساس، به جای کاهش آسیب‌ها به افزایش و توسعه آسیب‌ها بینجامد و اصول اساسی کار در این نهاد مهم اطلاعاتی و امنیتی کشور به طور خواسته یا ناخواسته زیر پا گذاشته شود.

وی اضافه می‌کند: وزارت اطلاعات از جمله دستگاه‌های خاص در نظام جمهوری اسلامی ایران است که مدیریت آن باید برپایه هوشمندی فوق‌العاده، تعهد و پایبندی به سیاست‌های دولت، شناسایی دقیق و حرفه‌ای تهدیدها و فرصت‌ها و هماهنگ کردن تمامی دستگاه‌های کشور با هدف کم کردن آسیب‌ها و افزایش دستاوردها عمل کند و آقای اژه‌ای نه تنها این انتظار طبیعی را برآورده نکرد، بلکه به شکل غیرمنتظره‌ای شاهد تاثیر منفی مدیریت وی در افزایش برخی آسیب‌ها بودیم.

وی افزوده است: تجارب ذی‌قیمت و منحصر به فرد و ظرفیت‌های بالا و بی‌نظیری از کارآمدی و توانمندی فکری و اطلاعاتی در درون وزارت اطلاعات وجود دارد که ثمره مجاهدت مستمر نیروهای خدوم و دلسوز آن در بحران‌های مختلف طی سه دهه اخیر است. با استفاده از این ظرفیت‌ها، امکان پیش‌بینی، مقابله هوشمندانه و مهار برخی حوادث و آثار سوء آنها فراهم می‌آید و اگر این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها در حوادث اخیر پس از انتخابات به کار گرفته می‌شد، با روشنگری‌های به هنگام، از بروز برخی خسارت‌های مادی و انسانی جلوگیری به عمل می‌آمد. این گفتار به منزله معرفی فردی به عنوان گناهکار نیست، بلکه درسی است که باید از حوادث آموخت و از آن پند گرفت. با برکناری وزیر اطلاعات از سوی رییس‌جمهور، تنها از این منظر باید نگریسته شود؛ چه اینکه ادعای انتقادناپذیربودن، برچسب ناروایی است که هیچ نسبتی با آقای احمدی‌نژاد به عنوان تامین‌کننده بالاترین سطح آزادی در کشور، طی چهار سال گذشته ندارد.