پیشنهاد مرکز پژوهش‌ها برای مدیریت بحران برق

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بحران کمبود برق در تابستان سال‌جاری را پیش‌بینی و راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات انرژی صنعت و معدن این مرکز با اشاره به خاموشی‌های گسترده برق در سال ۱۳۸۷ و به صورت مقطعی و پراکنده در سال ۱۳۸۸ افزود: نتایج زیان بار قطعی برق در رابطه با صنایع، خدمات و رفاه عمومی، ضرورت توجه بیشتر به توازن در تولید و مصرف را ایجاب می‌کند.

مرکز پژوهش‌ها اضافه کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته فاصله میزان تولید تا نیاز مصرف در تابستان سال ۱۳۸۹ حداقل معادل ۱۰۰۰ مگاوات بوده که این کمبود با مدیریت در طرف عرضه و مدیریت در طرف تقاضا از هم‌اکنون قابل جبران است.

به این ترتیب که در طرف عرضه، باید همه واحدهای نیروگاهی حرارتی وعده داده شده در گزارش‌های وزارت نیرو مورد بهره‌برداری قرار گیرند و در همین حال تعمیرات دوره‌‌ای واحدهای حرارتی، بازسازی نیروگاهی، ذخیره آب سدها، تبدیل نیروگاه‌های بخاری و گازی به سیکل ترکیبی نیز به‌موقع انجام شوند.

همچنین در طرف تقاضا، اعمال مدیریت (محدودیت بار صنایع با شدت انرژی بالا)، مدیریت مصرف در بخش خدمات، مدیریت بر مصارف عمومی، مدیریت بر مصارف کشاورزی، ادامه توزیع لامپ کم مصرف، اطلاع‌رسانی در رسانه ملی و اختصاص یک ایستگاه رادیویی یا تلویزیونی در مواقع اضطراری برای پخش پیام‌های این بخش نیز باید مورد توجه تصمیم‌گیران و مجریان امور قرار گیرد.

مرکز پژوهش‌ها اضافه کرد: سابقه ۴۰ ساله صنعت برق در کشور تقریبا این موضوع را نشان داده است که گرچه در بعضی از سال‌ها رشد مصرف برق تا ۱۰ درصد هم افزایش یافته؛ ولی لازم است رشد ۵/۷ درصدی سالانه مصرف برق پیوسته به عنوان اصلی در سیاست‌گذاری‌های آتی مسوولان در نظر گرفته شود؛

هر چند در صورت تغییر برنامه‌های آتی و سند چشم‌انداز این میزان نیز باید تغییر کند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: توجه به عوامل بحرانزای صنعت برق کشور، دست‌اندرکاران این بخش را در سیاست‌گذاری‌های کلان و منطقی آتی، کارآتر و موفق‌تر خواهد ساخت.