برنامه‌های دولت برای مهار تورم

گروه خبر- معاون برنامه‌ریزی ونظارت راهبردی رییس‌جمهوری سیاست‌های دولت برای مهار تورم شب عید را در جمع نمازگزاران تهرانی تشریح کرد. محمد باقر نوبخت که این روزها سعی می‌کند با استفاده از تریبون‌های مختلف به تفسیر بودجه سال ۹۳ کل کشور بپردازد، روز گذشته نیز راهی دانشگاه تهران شد تا از فرصت موجود پیش از خطبه‌های نماز جمعه استفاده کند و نمازگزاران تهرانی را در جریان تدابیر دولت برای تامین کالاهای شب عید مردم و سیاست‌های ضد تورمی برای این موقع از سال بگذارد.

او گفت: «دولت برنامه‌ریزی‌های لازم را در این خصوص انجام داده تا قیمت‌ها به‌خصوص نرخ میوه شب عید افزایش پیدا نکند. میوه شب عید از هم‌اکنون در سردخانه‌ها موجود و انبارشده و پول آن به جای واردات به باغداران و کشاورزان داخلی اختصاص یافته است. علاوه براین دربودجه سال ۹۳ نیز پیش‌بینی شده تا در هر فصل یک سبد غذایی به افراد با درآمد محدود ارایه شود.»

معاون رییس‌جمهوری بار دیگر مشخصات بودجه سال آینده کشور برای کاهش تورم را توضیح داد و افزود: «دربودجه ۹۳ به بهبود معیشت مردم معطوف شده‌ایم و به همین دلیل به کاهش تورم توجه ویژه شده است. مهار تورم و افرایش اشتغال وظیفه دولت است. البته رشد تورم کاهش یافته، ولی باید تلاش بیشتری در جهت انضباط مالی داشته باشیم. مقام معظم رهبری هم بر توجه به معیشت تاکید کرده‌اند که در این راستا دو سبد کالایی تا پایان سال جاری به افراد با درآمد محدود ارایه می‌شود.»

انتظار از مجلس برای تصویب لایحه بودجه تا بهمن

آن‌گونه که «ایرنا» گزارش داده نوبخت با اشاره به ارایه بودجه در زمان مقرر اظهار کرد: «انتظار داریم نمایندگان مجلس نیز تعامل لازم را با دولت داشته باشند و در زمان مقرر بودجه را تا بهمن ماه تصویب کنند، تا دولت بتواند در سال جاری آیین نامه‌ها را نیزتدوین کند و کشور از ابتدای سال آینده دارای برنامه باشد.»

سخنگوی دولت گفت: «براساس پیش‌بینی ها، بودجه سال ۱۳۹۳ با توجه به تحریم‌های مختلف حدود ۳/۷ درصد کمتر از بودجه سال جاری است و به همین دلیل بودجه سال آینده اندکی نسبت به بودجه امسال انقباضی‌تر خواهد بود. به‌دلیل تحریم از ظرفیت تولید بیش از

۴ میلیون بشکه‌ای تنها در حد یک میلیون بشکه استفاده می‌شود و اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که باید با تخصیص بهینه منابع به شکلی طراحی شود که استفاده مناسب انجام شود.» او افزود: «بودجه سال ۹۳ با پیش‌بینی کمتر بودن منابع نسبت به سال جاری طراحی شده تا از برخورداری از ظرفیت‌های موجود نظام و توجه به معیشت مردم بتوان اقدامات مناسب را انجام داد. در ارتباط با مساله برخورداری از ظرفیت‌ها با عنایت به اینکه منابع دراختیار دولت برای امور عمرانی ۳۳ درصد کمتر از سال جاری است، باید با تدبیر از این رقم استفاده شود.» وی با بیان آنکه در اقتصاد مقاومتی دو ویژگی مهم باید مد نظر قرار گیرد، اظهار کرد: «اقتصاد مقاومتی به معنای استواری در مقابل فشار‌های درونی و بیرونی و همچنین برخورداری از تمام ظرفیت‌های داخلی اقتصاد و کشور است. باید به ظرفیت‌های بزرگ انسانی، منابع طبیعی و مالی در کشور توجه شود و از این منابع در جهت استقرار ایران در جایگاه نخست اقتصادی در منطقه استفاده کرد و هدف سند چشم‌انداز ۲۰ ساله نیز همین است.» معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور تصریح کرد: «برخورداری از تمامی ظرفیت‌های نظام و توجه به معیشت مردم از موارد اقتصاد مقاومتی است، زیرا مردمی که قرار است در مقابل اقتصاد جهانی و دولت‌های زورگو مقاوم باشند، باید دارای برنامه‌های اثر بخش و واقع بینانه باشند، چون امکان برخورداری از ظرفیت‌های داخلی و توجه به معیشت مردم بدون برنامه‌ریزی امکان‌پذیر نیست.»

سخنگوی دولت با بیان آنکه، قانون پنج‌ساله برنامه پنجم توسعه که هم‌اکنون سومین سال آن را طی می‌کنیم نیز در راستای سند چشم‌انداز ۲۰ ساله است، گفت: «برای شکل‌گیری اقتصاد مقاومتی باید امسال و سال آینده برنامه یک‌ساله‌ای از این برنامه پنج ساله در راستای سند چشم‌انداز تهیه شود و این برنامه در لایحه بودجه سال ۹۳ طراحی شده است. بودجه سال آینده علاوه‌بر اینکه چگونگی مقدرات کشور را پیش‌بینی می‌کند در راستای اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی و همچنین برنامه یکساله از برنامه پنج ساله و سند چشم‌انداز است.»

استان‌ها منافع جمعی را در نظر بگیرند

نوبخت در بخش دیگری از سخنانش به نگاه محلی و غیر ملی برخی از نمایندگان و مدیران استانی انتقاد کرد و از آنان خواست با توجه به محدودیت‌ها، به جای اختلاف و اعتراض نسبت به سهم هر استان با یکدیگر وحدت نظر داشته باشند و عقل جمعی را مد نظر قرار دهند.

او برای بار چندم ارقام بودجه عمرانی را شرح داد و گفت: «دولت ۳۷ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی را که نسبت به ۵۶ هزار میلیارد تومان سال جاری بودجه عمرانی ۳۳ درصد کمتر است، به جای تقسیم میان دو هزار و ۹۰۶ طرح به طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالا اختصاص داده تا مردم بتوانند در سال ۹۳ به بخشی از آنها دست یابند. برهمین اساس بودجه عمرانی سال ۹۳ به ۲۴۶ طرح عمرانی و اثربخش اختصاص یافت وامیدواریم باهمفکری مجلس بتوانیم این پیشنهاد را با تصویب درست در اختیار مردم قرار دهیم.»

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهوری تصریح کرد: «البته در کنار ۳۷هزار میلیارد تومان تخصیصی، برای طرح‌های عمرانی قراراست از منابعی نظیر صندوق توسعه ملی با موجودی ۲۰ میلیارد دلار به صورت ارزی و ۱۰ هزار میلیارد تومان به صورت ریالی نیز بهره‌گیری شود که البته این رقم تنها به بخش خصوصی ارایه می‌شود. البته می‌دانیم در یک بودجه یکساله نمی‌توان تمام عقب‌ماندگی‌های تاریخی استان‌ها را جبران کرد اما در بودجه ۹۳ به معیشت مردم نیز توجه شده است.»

۳۵ میلیارد دلار در راه است

وی اضافه کرد: «قراراست از منابع ارزی کشور که هم‌اکنون در خارج از کشور به‌دلیل حصار تحریم امکان وارد کردن آن وجود ندارد با بهره‌گیری از روش‌های خاص استفاده شود. این رقم حدود ۳۵ میلیارد دلار است که قرار است برای عمران و آبادی کشور و خروج از شرایط رکود استفاده شود.» او در ادامه از آغاز تدوین برنامه ششم توسعه از سال ۹۳ خبر داد و اظهار کرد، «این برنامه به دنبال توازن منطقه‌ای است و به استان‌ها به میزانی توجه می‌شود، تا به متوسط کشور برسند.»