گروه دیپلماسی: نمایندگان کنگره آمریکا در صدد مجازات آمریکایی‌های ایرانی تبار به خاطر جرمی هستند که مرتکب نشده‌اند. به گزارش «انتخاب» روزنامه گاردین چاپ انگلیس با اعلام این مطلب و با اشاره به مواضع دوگانه آمریکا افزود: «یک تبعه پاکستانی تندرو متولد آمریکا به عربستان سعودی رفت و با یک زن پاکستانی که او نیز با نسخه تندی از وهابیت شست وشوی مغزی شده بود، ازدواج کرد.
این زوج به آمریکا بازگشتند و حادثه تیراندازی کالیفرنیا را با چهارده کشته رقم زدند.» حالا حدس بزنید چه کسانی برای مجازات در ازای این جنایت انتخاب شده‌اند؟آمریکایی‌های ایرانی تبار که هرگز در این ایدئولوژی افراطی سهیم نبوده‌اند و هیچ ارتباطی با این اقدام تروریستی و دیگر اقدامات تروریستی در دنیا نداشته‌اند. تصویب لایحه لغو روادید و پیشگیری از سفر تروریست‌ها یک ضرب‌المثل فارسی را درباره یک حاکم به یادمان می‌آورد که شنید یک آهنگر در بلخ مرتکب جنایت شده است (بلخ هم اکنون در خاک افغانستان قرار دارد). حاکم که دوست داشت همه بدانند او در اجرای عدالت شتاب می‌کند، دستور داد مجرم را دستگیر کنند و گردن بزنند. اما از آنجا که بلخ خیلی دور بود، حاکم دستور داد آهنگر دیگری پیدا شود.اما در شهرهای نزدیک آهنگر پیدا نشد و فقط توانستند یک مسگر را در شهر شوشتر بیابند. حاکم دستور اعدام مسگر بیچاره را صادر کرد و در نتیجه گناه آهنگر در بلخ بدون مجازات ماند. حالا مجلس نمایندگان آمریکا این داستان را بار دیگر بازسازی کرده است. قانون جدید اگر به تصویب سنا و رئیس‌جمهور برسد، آمریکایی‌های ایرانی تبار را از برنامه سفر بدون روادید محروم می‌کند. طبق این برنامه که شامل ۳۸ کشور است، افراد می‌توانند بدون روادید تا نود روز به این کشورها سفر کنند. حتی اگر بپذیریم که مساله امنیت، مجازات جمعی را توجیه می‌کند، لایحه جدید نه اتباع پاکستانی تبار و نه سعودی تبارها را مجازات نمی‌کند. بلکه فقط ایرانی تبارها، ‌عراقی ها، سودانی‌ها و سوری‌ها و هر کسی که در پنج سال گذشته به این کشورها سفر کرده باشد، مجازات می‌شوند. چرا؟ دو علت وجود دارد به هر حال کسی باید مجازات شود. دوم اینکه کسی برای هدف قرار دادن ایرانی تبارها هزینه سیاسی نمی‌پردازد.

این به‌رغم آن است که هیچ آمریکایی ایرانی تبار تاکنون در تروریسم در آمریکا یا اروپا شرکت نداشته است. پس چرا سعودی‌ها هر بار که در میدان ترور قرار می‌گیرند، بلیت خروج دریافت می‌کنند؟زیرا آنها عزیز دردانه‌های طبقه سیاسی آمریکا و حکومت اشرافی قلابی آنها از جمله [جب] بوش و [دونالد] ترامپ هستند. همه می‌دانند که هیچگاه به نقش آل سعود در حادثه یازده سپتامبر اشاره نشد. همه می‌دانند که سعودی‌ها از چند دهه قبل مشغول ترویج ایدئولوژی وهابیت هستند که هم اکنون ایدئولوژی طالبان، القاعده، داعش، بوکوحرام و ده‌ها گروه تروریستی دیگر در چچن، بلوچستان تا چاد است. تصویب لایحه جدید یک نمایش در مجلس نمایندگان بود که نشان داد نمایندگان ذره‌ای به امنیت شهروندان آمریکایی توجه ندارند. این قانون سفر کسانی را محدود می‌کند که ربطی به تروریسم ندارند، اما مظنونان اصلی به تردد خود بدون محدودیت ادامه می‌دهند. این یک داستان قدیمی است. ایرانی‌ها هیچ ارتباطی با یازده سپتامبر نداشتند در حالی که سعودی‌ها ۱۵ نفر از ۱۹ هواپیماربای این حادثه خونین را تشکیل می‌دادند. اما روادید دانشجویی اتباع سعودی لغو نشد بلکه روادید ایرانی‌ها بعد از آن حادثه محدود شد. مجلس نمایندگان ناتوان از یافتن آهنگر گناهکار در بلخ می‌خواهد سر مسگری در شوشتر را بزند.

واکنش آلن ایر به اعتراض ایرانیان به قانون کنگره

اقدام اخیر مجلس نمایندگان آمریکا در تصویب طرحی مبنی بر ایجاد محدودیت سفر به آمریکا برای شهروندان 38 کشور، با واکنش شدید شهروندان ایرانی در فضای مجازی روبه‌رو شده است. این اعتراضات به حدی بود که آلن ایر سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک اعلام کرد که این نظرات را به دولت آمریکا منتقل می‌کند. آلن‌ایر با بیان اینکه بخشی از وظایفم به‌عنوان سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه توجه کردن به اظهارات و نظرهای مردم ایران در مورد مسائل روز و بر حسب نیاز انتقال آن به سطوح بالای دولتمان است، نوشت: «در این یکی دو روز پیش در مورد این طرح تصویب شده در مجلس نمایندگان در مورد ایجاد محدودیت‌های مسافرتی، واکنش و نظر اکثر شما شدیدا منفی و انتقادی بود. خوب است که بدانید من متوجه حرف و نوشته‌های شما هستم و اگر نظری یا دیدگاهی طرفداران زیاد دارد آن را به سطوح بالای دولتمان می‌رسانم. من به کار سخنگو بودنم ادامه می‌دهم تا دولت آمریکا از نظرات مردم ایران در مورد مسائل روز خوب آگاه باشند.»